Help Laura de winter door

In 2012 dacht ik het te weten hoe je de winter moet doorkomen zonder dood te vriezen. Maar nu is het 2017 en ben ik er niet meer zo zeker van dat ik het nog langer ga redden. Tenzij jij me helpt. Geef om mij. Help Laura de winter door.

Het zit zo: ik ben altijd al een koukleum geweest. Onder de twintig graden begin ik al te bibberen. En dat is nogal vaak in Nederland. Op dit moment woon ik dan ook nog in een huis uit de jaren dertig. Ziet er leuk uit hoor, maar je kan net zo goed geen muren hebben met dit gebrek aan isolatie. Tel daar nog een huisgenoot bij van wie het huis is en die geen kou schijnt te voelen (waarom hebben mannen het nooit koud??????) en je snapt waarom er ijsblokken aan mijn lichaam zitten.

Het ergste is nog wel dat het nog geen winter is. Het is herfst, maar ik ga al bijna dood. In bed kan ik niet warm worden, buiten kan ik niet praten door het bibberen en ik begin langzamerhand op een smurf te lijken. Natuurlijk heb ik mijn eigen tips geprobeerd (op de laatste na, weet niet waar je een vriendje kan kopen in de winkel tegenwoordig), maar niets lijkt te helpen.

Zo kan het niet langer. Ik heb jullie tips en euro’s nodig (geld maakt warm toch?). Want als dit zo doorgaat, verschijnen er geen blogs meer. Jullie zijn gewaarschuwd.

8 gedachtes over “Help Laura de winter door”

 1. Hier: jaren ’60 appartement, dus misschien is het iets warmer. Mijn wapens tegen de winter zijn een fluffy badjas om over mijn kleding aan te trekken, een fleece pyjama en een flanellen dekbed. Jewl onsexy allemaal, maar het werkt wel een beetje.

 2. Ik wikkel mezelf letterlijk in twee dekens, wat heel oncharmant is, maar het is van de weinige manieren waarop ik een beetje warm word. Verder maak ik ook vaak een warme kruik, dat helpt ook wel!

 3. Een extra fleece plaid en flanellen lakens werken hier tegen de kou.
  Oh en ik draag skisokken wanneer ik thuis ben :)
  Sterkte met warm blijven. Je hebt nog even te gaan.

 4. Ik ben ook een koukleum maar een elektrische radiator is mijn reddende engel sinds een maand, ik zou willen dat ik dat ding 5 jaar geleden al had gekocht. Duuusss koop er eentje voor 50 euro en je hoeft thuis iig nooit meer dood te vriezen :’)

  Ps ik vind je blog erg leuk ondanks dat ik nooit reageer!

 5. Een kruik, thermo ondergoed, handschoenen en sokken en de fohn naast mijn bed. En een muts op. En standaard 3 lagen kleding en een deken over mij heen. Dat zittend op de bank of in bed en zo min mogelijk naar buiten. Buiten ga ik gewoon dood. Speel de tips voor buiten ff door als je ze weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.