Walk, walk, walk

Ik heb de hobby op me genomen die velen nu hebben: wandelen.

Als ik vroeger ging wandelen, dan was ik vooral op zoek naar katten om te aaien. Maar echt beslissen dat ik nu een uur ging lopen, nee. Dan nog eerder hardlopen.

Ja oké, ik wandelde met collega’s door een troosteloze buurt, want acht uur in een troosteloos gebouw opgesloten is nog erger (ondanks de naam zijn de Lee Towers niet zo gezellig als je zou denken). Je moet toch wat.

Maar nu, nu doe ik het vrijwillig en zelfs, ja, met plezier. Ik ben nog niet zo zen dat ik niets anders nodig heb. Ik heb ofwel iemand naast me ofwel luister ik naar voice messages van vrienden (hallo Daniëlle) ofwel spreek ik zelf voice messages in. En vooruit, soms luister ik muziek of een podcast. Waar ik eerst verlangde naar minder prikkels kan ik er nu soms geen genoeg van krijgen.

Inmiddels ken ik bijna elk straatje in de buurt. Ik weet in welke huizen katten wonen en zou je bijna kunnen vertellen wat de naam is van het schip dat nu voorbij vaart. Vroeger, je weet wel, toen we alles mochten, sprak ik met vrienden vooral af in cafés. Wcms erbij. Koekje erbij. Drukte. Daarna, toen niet meer alles mocht, sprak ik met ze af in huizen. Nu zien we elkaar vooral buiten, ook in kou, ook in regen, ook in sneeuw, en we lopen. Minder gezellig dan eerst is het niet.

Ik denk dat ik deze hobby gewoon blijf aanhouden, ook als alles weer mag.

6 gedachtes over “Walk, walk, walk”

  1. Ik hoop voor je dat je deze leuke gewoonte, wandelend (bij)kletsen vasthoudt Iets zegt mij dat terug naar ooit ook betekent dat dit soort goede ideeën afzwakken. Een soort na-de-vakantie effect.

  2. Als de cafés weer open zijn, ga ik ongetwijfeld meer rosékes hijsen op een terrasje dan al at wandelen, maar ik hoop toch dat ik me blijf herinneren dat dat wandelen ook wel oké was. Kan zo’n deugd doen, dus ik hoop dat ik het af en toe wel eens blijf doen :)

  3. Ja heerlijk wandelen. Doe het al jaren en sinds maart vorig jaar heb ik volgens mij nog geen dag niet gewandeld.

    Meestal alleen (met podcast of muziek) want het zijn de weinige momenten in de week dat ik ook alleen kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.