Ik houd van mijn lezers


Klik erop om het groter te laten zien. Ik heb het niet op leesgrootte gedaan, omdat ze dan groter waren dan mijn blogje zelf :P

Ik houd van mijn lezers. Ik weet zeker dat ik de leukste lezers van iedereen heb. Jullie zijn grappig, lief, slim (‘Wat een geslijm, Laura.’ ‘Nou, het is echt waar hoor!’) Dus hier is mijn ode aan jullie.

Wat ik leuk vind, is dat er eigenlijk twee kampen (maar geen kampen die tegenover elkaar staan en vervelend doen tegen elkaar) zijn:
1. Bloggers en mensen die ik niet ken.
2. Mensen die ik ken.
Overigens zijn er ook mensen die in beide categorieën vallen (een soort van gespleten identiteit!).

Goed allereerst de bloggers en mensen die ik niet ken. De bloggers reageren overduidelijk het meest. Sommigen héél vaak, anderen wat minder, maar dat maakt niet uit: elke reactie is leuk :) En dan heb je nog mensen die ik niet ken en ook soms reageren. Wie ze zijn? Geen idee! Hoe ze op mijn blog komen? Geen idee! Dus mocht jij zo’n iemand zijn, maak je kenbaar!

Dan de mensen die ik ken. Deze mensen reageren eigenlijk bijna nooit :P Maar dat is niet erg hoor, ik vergeef het jullie! Ik plaats mijn blogs namelijk ook op Facebook en veel mensen die ik ken, maar eigenlijk nooit meer spreek, lezen mijn blog ook. Hoe ik daarachter kom? Als ze mijn blogs liken :P

Dus, bekend of onbekend: heel erg bedankt dat jullie mijn blog lezen! Ik ben blij met elke lezer en elke reactie en jullie zijn echt heel lief allemaal :D

(Hierboven kunnen jullie trouwens een aantal leuke reacties zien! De eerste reactie hoort bij dit blogje en de tweede bij deze.)

52 gedachtes over “Ik houd van mijn lezers”

 1. Ik behoor ook tot de eerste categorie. En ik moet zeggen dat ik me niet meer kan herinneren hoe ik op jouw blog ben terecht gekomen :o
  Ik weet wel dat ik dankzij jouw blog op veel andere blogjes terecht gekomen ben, maar hoe ik hier geraakt ben? Misschien verscheen jouw blog plots in een categorie bij bloglovin, of op de site van wordpress…
  Ik weet wel dat ik hem al redelijk lang volg – één van de eerste berichtjes die ik gelezen heb, was over een gedicht van Toon Tellegen, dat blijkbaar in april verscheen :-)

 2. En wij houden ervan om jou te lezen! :D Ben ik toevallig zo iemand die in beide categorieën valt? (:

  Ik krijg ook de meeste reacties van bloggers, maar ik hoor wel vaak dat bekende mensen van mij mijn blogs wel lezen maar niet reageren. En dat geloof ik dan maar ;)

  Keep up tha good work! Veel liefs!

 3. Leuk blogje. Jij hebt wel veel lezers (in vergelijking met mij). Dat van die likes op facebook ken ik, heb ik ook een keertje gehad, omdat diegene niet reageert bij mij. Je hebt vast ook veel lezers die niet reageren.

 4. Jij houdt van je lezers, en wij (de lezers dus, ahum) houden van jou, want daarom zijn we je lezers! Ik geef toe dat ik niet heel vaak blogs bezoek en er ook niet altijd op reageer, maar ik vind het zelf ook ontzettend leuk om reacties te krijgen (waaronder van jou!) en daarom wil ik af en toe ook graag laten weten dat ik de blogs leuk vind! Waarschijnlijk hoor ik in categorie 1, al kennen we elkaar misschien wel een beetje vanwege de mailwisseling over Literatuurwetenschap!

 5. Ik ben hier via de blogtrommel gekomen. Daar vindt je de meest leuke blogs;-)
  Door de jaren heen heb ik vaste lezers maar tegenwoordig ook nieuwelingen die ik niet ken.

 6. Wat lief dat je je lezers bedankt! Ik ben ook altijd ontzettend blij als mensen een leuke reactie op je blog plaatsen. Ook al zeggen veel mensen; ‘ik blog niet voor de reacties’, toch is het ontzettend leuk als je wél veel reacties hebt. En van die reacties: graag gedaan!

 7. Lief dat je zo’n blogje post :)
  Die eerste reactie over frans en marchel heb ik echt wel 5x moeten lezen voordat ik t allemaal snapte. En nog is het verwarrend….

 8. Ìk ken je via dreamoftommorow(heet ook laura;)), die ik ken via lisanneleeft, die ik ken via misslipgloss;D
  nu ik het er toch over heb, laura van dreamoftommorow is gestopt (al een tijdje).
  Aangezien jij vaak contact met haar had(hebt), weet jij nou waarom ze precies gestopt is?
  Ze heeft toch geen gekke dingen gedaan ofzo hoop ik?;o

 9. Ik ben blogger, jaja, ik ken je niet écht, maar door je blog heb ik dan toch wel weer het gevoel dat ik je een ‘beetje’ ken.

  En eerlijk gezegd heb ik geeen idee meer hoe ik op je blog terecht gekomen ben, ik weet alleen maar dat ik sinds dat moment een vaste lezer ben :)

 10. Cool. Ik heb dus een gespleten persoonlijkheid? Nouja, echt kennen is wat anders, maar toch hebben we elkaar al wel in RL gezien! :P

  Maarre, graag gedaan hoor, Laura. Ik lees graag je blogjes!

  1. Nou, als je me een keer ontmoet hebt, dan ken je me in ieder geval een beetje, dus ja, je hebt een gespleten persoonlijkheid :P

 11. hihi wat leuk :) ik vind het juist creepy als mensen zeggen dat ze zeggen dat ze het gelezen hebben maar zonder comment haha terwijl 9 van de 10 mensen dat doen =)

 12. Ik hou ook van jou!
  Hoe ik hier ooit terecht ben gekomen? Erg goeie vraag waar ik zelf het antwoord niet meer op weet (en dan niet meteen zeggen; GOOGLEN VOORDAT JE WAT VRAAGT, want dat werkt in dit geval niet. Al ben ik wel benieuwd op welke blog ik dan uit kom. Maar goed… ik drijf af). Maar ik weet wel dat ik het een erg leuke blog vond (Duh! Anders bleef ik niet hangen.)
  Dus ehh.. ja. Ik reageer niet elke keer en soms mis ik ook een dag omdat ik stiekem soms elke dag 1 blogje best veel vind en niet altijd zin heb om het bij te houden. Dat klinkt niet heel aardig, maar dan moet je mijn eerste zin maar weer lezen. Weg verdriet! ;)
  Maar het ligt dus niet aan jou, maar aan mijn luiheid dat ik niet elke dag lees (Nee schatje, het ligt niet aan jou! Jij bent geweldig. Ik ben het! Het is mijn schuld…).

  Sorry, verveel me beetje en draai Mariah Carey grijs (alleen het kerstnummer!) en dan ga ik blijkbaar van dit soort half flauwe, maar toch nog ergens een inhoud te bespeuren, reactie geven.

 13. Leuke blog om te lezen en veel waarheid in je woorden. Iedere reactie is en blijft leuk op je geschreven stukken. Ik vind de blogwereld echt zo een leuke commune om onderdeel van te zijn :D Die mening deel jij volledig volgens mij..

 14. Ik val duidelijk ook onder de eerste noemer :) En eerlijk gezegd, kom ik vaak langs, maar reageer ik niet altijd. Dan zie ik al een hele waslijst met reacties en denk ik.. ach moet die van mij daar dan ook nog bij? Maar diep van binnen denk ik nu….. ja die moet er ook bij!!! Want ik vind het ook heel leuk als mensen bij mij reageren! haha Maar wel heel lief dat je je lezers bedankt! Dat is echt een kerst-sfeer-achtig blogje :)

 15. hahaha die tweede reactie is echt geweldig! Ik heb ook veel familie, vrienden en collega’s die mijn blogs lezen maar nooit reageren. Heel gemeen, want ik vraag me telkens maar af waarom niemand/weinig van mijn bezoekers een reactie achterlaat xD

 16. Hee dank je, en graag gedaan ;) Geen idee meer hoe ik bij jou terecht gekomen ben, maar ik lees je graag. En ik heb wel een blog maar ik ben geen blogger (lees: ik plaats misschien 5 keer per jaar iets, als ik vind dat ik weer eens mijn blog nieuw leven in moet blazen) dus ik ben gewoon zo iemand die je niet kent en die niet blogt maar die je wel volgt. En dat doe ik graag dus dat blijf ik doen zolang jij blijft bloggen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.