Het sms-mysterie: arme Frans

Afgelopen weekend zat ik in Antwerpen. Dat was, zoals je misschien al wel vermoedt, heel leuk. Antwerpen vormt de achtergrond van dit verhaal. Beeld je eens in: ik, Laura, zit samen met het vriendje bij restaurant-café ‘Het Brandijzer’ op een mooie lente-avond. Terwijl we wachten op het eten staren we diep in elkaars ogen, geven we smakkende kusjes aan de ander, oftewel; we doen wat alle kleffe stelletjes doen. Ik had net mijn lippen getuit, toen het vriendje een smsje kreeg. Nu is dit niet heel bijzonder, want iedereen krijgt wel eens een smsje, dus hij ook. Hij liet het smsje aan mij lezen:

Hoi Marcella komende week ff bellen voor een lunchdate! :-) grtz Frans

We hadden allebei het gevoel dat dit smsje niet voor hem was bedoeld, al was het maar omdat hij geen Marcella heet. De vraag is: wat is het verhaal achter dit smsje? Het vriendje en ik zaten nog steeds op het eten te wachten, dus hadden we wel tijd voor een discussie. Ik had bedacht dat Frans Marcella de vorige avond (op donderdag, studentenavond) had ontmoet tijdens het uitgaan. Ze zijn allebei student, ergens in de twintig. Frans sprak Marcella aan en ze hadden een leuk gesprekje.
‘Misschien moeten we een keer afspreken.’ had Frans gezegd.
Marcella had er – dacht hij – enthousiast op gereageerd en zei dat ze een lunchdate wel leuk vond. Dapper vroeg Frans haar telefoonnummer en die had ze voor hem op een bierviltje geschreven. Toen moest Marcella er helaas plotseling zo snel vandoor dat Frans geeneens de kans had gekregen om haar te kussen. Hij nam nog een biertje, maar zonder Marcella was er eigenlijk maar weinig aan. Hij vertrok naar huis.
De volgende dag probeerde hij moed bij elkaar te zamelen. Toen het al een beetje begon te schemeren, dacht hij: nu moet ik wel smsen, anders duurt het wel erg lang. Na tien verschillende teksten te hebben overwogen, typte hij bovenstaand smsje en drukte met ingehouden spanning op ‘verzenden’.
Nu maar afwachten.
Wist Frans veel dat Marcella zomaar een nummer had neergekrabbeld, in ieder geval niet de hare. Ze vond hem eigenlijk niet zo leuk en hij stonk uit zijn mond. Nee, Marcella wilde geen lunchdate. Dan moest ze zeker weer naar die neusharen van hem kijken.

Arme Frans. Wij weten dat die lunchdate er nooit zal komen.

Wat het echte verhaal is, weten we niet. Door een technisch mankement kan het vriendje niet smsen (wat heel erg irritant is by the way) en om Frans nou op te bellen en hem dan duidelijk te maken dat hij bedrogen is door Marcella… Dat gaat zelfs ons te ver.

Wat denk dat het verhaal is achter het smsje?

29 gedachtes over “Het sms-mysterie: arme Frans”

 1. Mooi verzonnen weer!
  Arme Frans.. Maar hij klinkt meer als een volwassen gozer al moet ik eerlijk zijn.
  Ben benieuwd wat het echte verhaal erachter zou zijn..
  Altijd grappig, smsjes die niet voor jou bestemd zijn xD

 2. Arme Frans! Je verhaal lijkt kloppend, maar studenten hebben toch vaak geen geld voor lunchdates…ik gok dus eerder op een vrijdagmiddagborrel in een hippe tent voor eind twintigers die naarstig op zoek zijn naar een vrouw….Frans was simpelweg wanhopig, Marcella niet.

 3. Haha het zal wel iets van die trant zijn. Maar ik denk niet dat het om een eerste date gaat want dan stuur je niet zo’n opleggende tekst, het lijkt wel alsof ze MOET bellen, dit is geen vraag!

 4. Nou Frans en Marcella zijn gewoon vrienden. Er is echter een jongen die er heilig van overtuigd is dat ze wel een relatie hebben, en om dat leuke, grappige verhaal in stand te houden sturen ze elkaar altijd dit soort smsjes. Frans is stiekem echt verliefd op Marcella, maar Marcella heeft een heel groot eng sterk vriendje, dus doet Frans maar niets. Maar Marcella krijgt een auto-ongeluk, raakt verlamd en zo, maar goed, haar mobieltje was ook gecrasht in dat ongeluk, en nu heeft ze een nieuwe telefoon. Frans heeft jammer genoeg haar nieuwe telefoonnummer via via gekregen, en dat was dus een beetje mis gegaan. Hij hoorde (via dat zelfde viavia persoontje) dat het uit was tussen Marcella en haar enge vriendje (hij wilde natuurlijk niet een vriendinnetje in rolstoel, de aso), en dit was Frans poging. Heel triest allemaal, want Marcella maar denken dat hij niets met haar wil. Maar wie weet komt het allemaal goed, omdat Frans deze week gewoon naar Marcella’s vaste telefoon belt.

 5. Ik denk dat Marcella een beetje dronken was. Al je zelfs je nummer nog niet volledig en goed op het bierviltje kan schrijven? Of hij is natuurlijk erg grof aan de kant gezet, die arme frans. Of Frans is een oude man en dus niet zo goed met zijn GSM, misschien heeft daarom het verkeerde nummer gesmst. Ja er zijn zoveel scenario’s mogelijk. Stiekem, hoop ik dat die lunchdate er nog wel komt!

 6. Wat oooook zou kunnen is dat het vriendje van jou eigenlijk iets te verbergen heeft… Hij leidt stiekem een dubbelleven onder de naam van Marcella. Nu had hij laatst in de nauwe straatjes van Antwerpen, de nacht dat jullie aankwamen, een leuke Frans ontmoet. Hij was zijn telefoon a la Marcella vergeten mee te nemen, dus gaf hij zijn echte telefoonnummer.. Aii, toen Frans smste waar jij bij was, moest hij wel doen alsof hij die gekke man helemaal niet kende. Maar eigenlijk….. Vond je het ook niet een beetje opvallend dat hij net daarna naar de WC ging?

 7. Zometeen googlet Frans op zijn geliefde Marcella en komt hij hier terecht.
  Zoals jij het formuleert: Arme Frans!

  Maar zo zal het waarschijnlijk niet gegaan zijn.
  Je blog is leuk, zo na mijn examens.

 8. Eigenlijk is het allemaal best wel verwarrend. Frans heet eigenlijk Francisca en Marcella haar naam is in real life eigenlijk Marcel. Het thema van het feestje dat zij beiden bezochten was “het andere geslacht”. Daarom besloten ze, braverikken die het zijn, zich te verkleden als, jawel mensen hoe origineel is dit, de andere sexe. Dus toen Francisca Marcel aansprak, dacht Marcel, die in het echte leven op mannen valt, eindelijk een exemplaar te hebben gevonden die heerlijk vrouwelijke trekken had en ook lekker met de heupen kon schudden. Helaas kwam hij er, door de twee borstvormige aanhangsels in de bovenste regionen van Fans zijn lichaam, al snel achter dat het toch niet echt zijn type was. Dus besloot hij Francisca zijn nummer niet te geven, maar die van een jongen waar hij wel eens mee had samengewerkt in de werkgroep. Het vriendje. Hij dacht namelijk dat het vriendje en het vriendinnetje wel zouden lachen als ze een smsje zouden krijgen van Francisca/Frans. En zo is het verhaaltje weer rond.

  1. Haha, als ik prijs had uitgeloofd voor het origineelste en grappigste verhaal dan had jij hem gewonnen!

 9. Whha geweldig.

  Of misschien vond ze hem wel leuk maar heeft ze perongelijk haar nummer verkeerd geschreven, één cijfer ofzo weet je wel :) haha

 10. Ahhh, wat zielig voor Frans… ik kreeg precies hetzelfde verhaal-achter-het-smsje in mijn hoofd als wat jij hebt opgeschreven! Frans heeft een blauwtje gelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.