Laura’s brieven: Fristi en Metro

Wederom komt er een nieuw projectje op Laura denkt, namelijk: Laura’s brieven. De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (zesentwintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Metro

Klik op de foto om het groter te maken. 

Binnen één week kreeg ik vier brieven en één mailtje: goede score! Eén van die brieven was van Metro. Nee, niet dat ene openbaar vervoersmiddel, maar de gratis krant.

Ook hierover mag ik melden dat mijn vragen beantwoord zijn! Leuk om het verhaal achter de naam te weten te komen :)

Fristi

Ook kreeg ik een brief van Friesland Campina: het bedrijf dat de welbekende Fristi (wie dronk het vroeger niet?) produceert.

En ik kan u mededelen: ze hebben al mijn vragen beantwoord. Helaas is het ontstaan van de naam niet bekend, maar dat geeft reden voor speculaties: wat denken jullie? En wat vinden jullie van mijn smaaksuggesties? (ik vind vooral Fristi Framboos erg goed bedacht, al zeg ik het zelf, vanwege de alliteratie dus)

60 Comments to “Laura’s brieven: Fristi en Metro”

 1. Ha! Geniale brieven die je naar ze hebt gestuurd :D En het antwoord van Metro vond ik nog best interessant, ik heb me ook wel eens afgevraagd welke er nou eerder was, de sp!ts of Metro, nu kan ik weer met een gerust hart slapen :)

 2. Dit is een leuk project! Tof dat dit keer wel al je vragen een antwoord kregen :) Dat van de Metro vind ik ook wel leuk om te weten. Ik vind het wel een beetje gek dat ze bij FrieslandCampina niet eens weten/uitzoeken hoe de naam van een van hun producten ontstaan is…

 3. De Sp!ts stond vast, de Metro kon ondergronds! Daardoor is de Metro eerder. Zo lastig was dat toch niet te bedenken? :D

 4. Wel beetje slecht dat Fristi niet weet hoe de naam ontstaan is, dat is toch wel lichtelijke imagoschade bij mij haha. Erg leuke blog weer, hou nu al van deze rubriek.

 5. Volgens mij is het echt geweldig als je op je werk dit soort brieven ontvangt. :)

 6. Gaaf stuk :D ook dat je die brieven ‘schrijft’ zeg maar :) Hopelijk volgen er nog veel delen!

 7. Superleuk! :D Echt tof dat ze ook echt je vragen beantwoorden. Zo kom je nog wat te weten.

 8. Haha dit is echt te grappig!

  Het antwoord van de Metro vind ik leuker dan die van Fristi. Metro is toch iets persoonlijker, terwijl die van de Fristi beetje standaard is.

 9. Ben benieuwd naar je rest van je brieven (en de antwoorden). Leuk dat sommige bedrijven terug schrijven; het geeft aan dat ze sociaal zijn.

 10. Bestaat Fristi Framboos niet al? (zoals wel blijkt ben ik dus geen trouw fristi drinker, wel lekker maar ik heb er associaties van overgevende kinderen mee (en nee dat was ik niet zelf ;)))

 11. Haha wat leuk, ben benieuwd naar de andere brieven! Mijn vriend heeft toen ie klein was een brief geschreven naar ola over die ‘max schatkistjes’ want hij kreeg altijd hetzelfde cadeautje. Nog geen twee weken later kreeg hij een brief terug vol met alle cadeautjes die je mogelijk had kunnen krijgen bij het ijsje hahah.

 12. Toch netjes, dat ze zo snel gereageerd hebben! :)

 13. Zo leer je nog eens wat. En leuk ook dat je de brieven met de hand schrijft. Dat zijn bedrijven vast niet meer gewend :-)

 14. Zou de Metro wellicht en verzetkrant kunnen worden?
  Mooi ondergronds, ongemerkt verspreid.
  Is het iets voor Occupy?
  Kunnen we direct alle ongenoegens
  Over politiek en openbaarvervoer ventileren!

  —-

  Yogoyogo en andere yoghurtdrankjes vind ik nog steeds lekker!
  Of geprakte banaan met uitgeperste sinaasappel,
  Voor moedermelk voel ik niets, want dat is me te warm.
  Al val ik niet uit de toon, de jeugd blijkt
  Steeds langer de borst te krijgen.

 15. Misschien een voorstel naar Fristi om er wat alcohol door te mengen zodat het voor volwassenen ook wel te smaken valt.

 16. Wat super leuk dat ze nu volledige brieven hebben terug gestuurd zeg! Vind het ook wel interessant om te lezen. Zelf zou ik namelijk nooit zulke brieven naar bedrijven sturen. Erg leuk initiatief!

 17. dit is zo leuk :D (leuk postpapier ook)
  maar, zijn er geen fristi smaken, of in elk geval ooit geweest? ik meen me iets van abrikoos of sinaasappel ofzo te herinneren, iets oranjes in elk geval…. en ik denk dat fristi fristi heet omdat het FRIS is en daar iets achter moest :p

 18. Serieus dit is echt geweldig hahah:D leuk bedacht!

 19. Ja, heel erg leuk weer!!

 20. Oh, echt super leuk om te lezen zeg, ook die reacties.

 21. Leuke brieven! Hahah die smaken voor Fristi zijn echt geweldig!

 22. Amai, jij schrijft mooi. Succes met je nieuwe categorie.

 23. HAHA hoe verzin je het toch weer..
  wat leuk dat ze ook nu weer gereageerd hebben!
  En wie dronk Fristi nu niet? Ik drink het nog steeds :)

 24. Haha, geniale brieven weer ;) en een mobile version woehoe!

 25. hahaha, wat ben jij een uniek mens, hou ik van!!

 26. Jouw handschrift is net zo’n computerhandschrift haha, vind het kei leuk!

 27. wat leuk dat ze ook reageren! (:

 28. Maar….is de gewone Fristi niet altijd al met framboos erin? Want er staat op de verpakking altijd een framboos tussen alle het rode fruit :)

  • Hmm, weet niet :P Maar dan zouden ze een Fristi moeten maken met echt alleen maar framboos en geen ander rood fruit, want dan kunnen ze er Fristi Framboos van maken :P

 29. Ik vind dit echt een leuk projectje :P!

  Ik denk dat een kindje eens zij ‘Hoe fristie?’ en dat iemand dacht ‘He leuke naam voor m’n yoghurtdrankje’ XD.

 30. Geweldig!
  We vragen ons inderdaad vaak dingen af maar jij doet er daadwerkelijk wat mee en stelt ze echt. Leuk dat we dat met je mogen delen.
  EN inderdaad, mooi briefpapier ook ☺

 31. Haha, wat leuk dat fristi zegt dat ze de smaken hebben doorgegeven! Wel jammer dat je overal een mail op terug krijgt, hoe weten ze je mail, zet je dat erbij?

 32. Geniaal. Origineel ook, leuk dus om te lezen. ben benieuwd naar je andere brieven.

 33. hahah vet leuk!!
  Vooral van de Metro vond ik erg interesant!

 34. Haha wat leuk! Ben nieuwsgierig naar de andere brieven :)

 35. Haha leuk weer! Fristi is heeerlijk. Ik geloof dat ik het vroeger niet heel veel dronk, eigenlijk vooral nu? Vroeger hadden ze wel mooiere verpakkingen. Maar ik ken zat volwassenen die ook fristi drinken hoor! Een keer kwam er een installateur thuis en omdat ik geen koffie drink weet ik ook niet hoe het apparaat werkt, dus kon ik hem alleen thee, óf fristi aanbieden. En hij wilde heel graag fristi, had hem in 1 tel op.
  Fristi framboos is er geloof ik wel al, maar toch goed opgemerkt van je.

 36. Echt, deze berichtjes blijven geniaal!
  En je handschrift valt trouwens best mee, hoor!

 37. Hahaha! Echt heel erg leuk dat je die brieven schrijft naar verschillende bedrijven. Ik had echt niet verwacht dat je er nog serieus reactie op zou krijgen ook. Liefs x

 38. Ik lees eigenlijk nooit de Metro of de Spits, maar Fristi daarin tegen heb ik vaak genoeg gedronken (: altijd bij mijn opa en oma (:

  Misschien komt het van frisheid en dan ti uit het latijn: waarom? Waarom fris? (Als je ook fristi kan hebben ;D) Want Fristi vind ik niet zozeer echt fris zoals cola of sinas ofzo. (:

 39. Mij lijkt Fristi Abrikoos wel wat. Oh en ik vind deze rubriek werkelijk geniaal, super leuk. Ik krijg er helemaal de briefschrijf kriebels van. Vroeger schreef ik ook vaak naar bedrijven om vragen te stellen. :D

  Ik drink trouwens nog regelmatig Fristi. Ik ben altijd de BOB (vind ik ook helemaal niet erg) maar soms ben ik uitgekeken op de sinas en cola, en dan neem ik Fristi of Chocomel. :D

 40. Wat een leuk brieven weer! Ik ben benieuwd of er binnenkort een fristi framboos in de winkel ligt!

 41. Wat ontzettend leuk bedacht! En leuk dat je ook echt antwoord terug hebt gekregen, netjes van ze ;).

  xoxo, leoniae

 42. Haha omg echt hilarisch!! :D Die ene zin ‘Uw suggestie voor andere smaken hebben wij doorgegeven aan de medewerkers van onze afdeling Marketing’ hahaha. Moet dat trouwens niet de afdeling Research&Development zijn trouwens? :p

  Doet me denken aan iets wat ik ooit hoorde op de middelbare school: een jongen uit mijn jaar had een saaie dag en kocht een enorme zak M&M’s. Toen heeft ie één voor één steeds twee M&Ms proberen te crushen (als in: een in zn linkerhand, eentje in z’n rechterhand) en dan gooide die de ‘verliezer’ weg en de ‘sterkste’ M&M ging door naar de volgende ronde. Dit deed hij net zo lang tot er één kampioen-M&M over was. Die stuurde ie naar de M&M-directie met een brief erbij: ‘na uitgebreid en gedegen onderzoek heb ik voor u de kampioens-M&M geselecteerd. Gebruik deze M&M om extensiever onderzoek op uit te voeren om hem uiteindelijk te kunnen klonen.’ Het verhaal wil dat hij na een paar weken echt een jaarvoorraad M&M’s kreeg omdat die mensen bij de M&M-fabriek het hele belachelijke verhaal net zo hilarisch vonden als ik.
  [Weet trouwens niet of dit verhaal nou waar was maar ik kies ervoor om het te geloven :D]

  Biljoen bonuspunten voor het feit dat je briefpapier gebruikt trouwens. <3

  • Oh mijn god, dat verhaal van die M&M’s is echt geniaal! Ik wilde daar trouwens ook een brief naar sturen, maar er stonden geen adresgegevens op de site :(

 43. Wat een leuk idee! En bah Fristi peer, dat lijkt me echt héél vies.
  En dat verhaal van de M&M’s hierboven is echt geniaal!

 44. ik ben voor Fristi Framboos!!!

 45. Leuk principe. Ben benieuwd naar de rest in deze reeks.

 46. Haha, vet leuk! Die reacties ook. Heel formeel, maar toch grappig. Moet je vaker doen (en posten)!

 47. Hahah, erg leuk!
  Ik kan mij herinneren dat er iemand is/was die elk bedrijf aanschreef dat er iets niet aan hun produkt klopte. Ook erg leuk!

 48. Hahaha, ik vind dit altijd zo leuk! Fantastisch dat je dit soort dingen altijd gewoon doet! =)

 49. Wat een goed idee!
  Ik zat bijna met mijn hoofd in mijn computer (minilaptop, dus nog kleiner) om de kleine lettertjes van de brieven te kunnen lezen totdat ik er achter kwam dat ze groot worden als je er op klikt. Oooooh, dom, dom, dom!

 50. Grappig met dat stukje: we hebben dit doorgegeven aan de medewerkers van die en die afdeling. Jammer dat ze niet weten waar de naam vandaan komt.

Leave a Reply