Ik ben niet emo, ik ben mezelf


Omdat je nooit genoeg debiele foto’s van jezelf kan laten zien. Ofzo. Normaal lach ik wel op foto’s, dat u het even weet.

Ik heb al eerder over veertienjarige kindjes geschreven. Zoals ik toen al zei, heb je als door puberhormonen verscheurd kind twee keuzes: je wordt een huppelkutje of je wordt emo (zoals u nu wel duidelijk wordt, wordt dit weer een stukje vol met vooroordelen en overdrijvingen die u vooral niet serieus moet nemen en vooral niet persoonlijk moet opvatten).

Vandaag zal ik het concept ‘emo’ uitgebreider bespreken. De emo kunt u vinden in het uiterste hoekje van het schoolplein, daar waar het het donkerst is. Wat ze daar doen lijkt op roken (iets wat het huppelkutje ook doet), maar blijkt blowen te zijn (roken is niet marginaal genoeg). De emo houdt van zwart, maar pas op: het is geen gothic. Zwart wordt gecombineerd met een leuk kleurtje, bijvoorbeeld neonroze.
Als emo hoor je er eigenlijk niet bij als je blond bent. Je moet je haar verven, verven totdat het dood is en je er niets mee kunt. Dit houdt in: zwart met een kleurtje. Niets is te gek. Zoals u op de foto kunt zien, heb ik het niet goed gedaan. Ik heb dan wel roodbruin haar (geverfd, met mijn natuurlijke donkerblonde haar pas ik er al helemaal niet bij), maar roodbruin is nog geen roodzwart. Of zwartbruin. Dat dat maar even duidelijk is.

Emo’s grommen dan misschien wel naar alles wat blond is, maar voor soortgenoten zijn ze heel lief. Met een simpel ‘Hoi!’ kom je er niet vanaf, er wordt altijd een knuffel (het liefst een groepsknuffel, zoals de Teletubbies doen) gegeven. Jointjes moet je delen en chips ook.
Maar waag het niet om de emo een emo te noemen, dat is wel het ergste wat je kunt doen. Want: ze zijn niet emo, ze zijn gewoon zichzelf. Nogmaals: ik sta niet in voor de gevolgen als je het wel tegen ze zegt!

De emo is dol op foto’s. Hij kan niet genoeg van zichzelf krijgen. Hij maakt zijn foto’s in de badkamer, want het is natuurlijk heel leuk om een toiletpot op de achtergrond te hebben (???). Maar pas op: niet lachen! Lachen is verboden!
Allereerst moet je je haar (het haar is altijd lang) decoreren langs je gezicht, zodat zeg maar 90% van je gezicht niet te zien is. Daarna denk je aan iets droevigs (bijvoorbeeld de liedjes van 30 seconds to mars) en vervolgens maak je de foto.

Een voorbeeld kunt u hierboven zien. Helaas ben ik niet de perfecte emo door mijn haar. Ook heb ik geen eyeliner gebruikt (zo zwart en zoveel mogelijk!). Er is in geen velden of wegen een wcpot te bekennen op de foto. De achtergrond is veel te licht en ik kijk niet droevig/boos genoeg. Maar weet je? Het maakt niet uit. Want ik ben ook niet emo. Ik ben mezelf.

(Deze informatie is helaas niet meer recent. Ik ben twee jaar van de middelbare school af en de emo’s schijnen inmiddels uit te sterven! Dus alsjeblieft, steun het WNF en ga dit proces tegen! Waar moeten er anders blogjes over geschreven worden? Red de emo’s en red mijn blog!)

43 gedachtes over “Ik ben niet emo, ik ben mezelf”

 1. Ik vind 30sec to mars leuk. Dus. En ik heb juist een hekel aan meisjes die schreeuwen dat ze wél emo zijn, of altogothiciets. Wannabe alternatief. Blegh.

 2. Ik herken de collegegirls en de alternatievelingen uit mijn jeugd in jouw verhaal. De alternatievelingen waren daarvoor hippies en later werden het punkers… Zo fijn wanneer het universum gewoon in vaste patronen blijft werken….

 3. Als in mijn middelbare school periode de term emo had bestaan, dan was ik emo geweest denk ik. In mijn tijd was ik ‘alto’ haha. Of ze zeiden ‘carnaval is al voorbij hoor’ of ‘het is nog geen carnaval’. :D Goeie ouwe tijd. ;)

 4. Gothic, dat vind ik dus wel heel stoer. Er komt vast nog eens een carnaval dat ik zo’n enorme jurk aan trek enzo. Maar emo, no thanks.
  Al denk ik wel dat je foto inderdaad nog beter was geweest met minstens een halve centimeter gitzwarte eyeliner onder je oog en een wc op de achtergrond. Of wat dacht je van zo’n strikje in je haar, lol.
  Maar je overdrijfkunsten zijn weer zeer vermakelijk in ieder geval :D

 5. hahaha dat stukje over foto’s in de badkamer met die toilletpot. en de grouphugs. Erg herkenbaar. Ben zelf geen emo (geweest) viel denk ik meer in de categorie hippies. Uiteraard wel emo’s in de omgeving gezien en hoe ze doen, dus het is erg herkenbaar. Leuk!

 6. In de middelbare school kan je die verschillende groepjes (onder andere emo’s) goed onderscheiden! In het hoger onderwijs lijken die groepjes uitgestorven, maar dan kan je weer andere onderverdelingen maken.

 7. Ik hoorde eigenlijk bij allebei van de 2 niet. Maar ik vond het wel altijd leuk bij het groepje van de ‘emo’s’ te staan. Eigenljk was het meer een groepje die gewoon anders was dan de rest, een paar artistieke meiden, paar soort van gothics. Maar zijn gewoon hunzelf en heel aaridg. Inderdaad die knuffel als je naar ze toe kwam in de pauze. En gewoon leuke muziek :D vind ik dan.

 8. Hallo. Weet je wel niet hoe cool het is om met een toiletpot op te foto te gaan. Dat is gewoon te emo voor jou om te begrijpen. Jij krijgt zoiezo nooit een teletubbie-knuffel van mij.

 9. Haha, toen ik op de middelbare zat heette dat nog wel gothic of alto. Sommige waren wel een beetje freaky, maar meestal vond ik ze juist superaardig :) Maar als de emo’s nu alweer uitsterven hebben die het ook niet echt lang volgehouden ;p

 10. Ik heb op drie middelbare scholen (locaties) gezeten, en ik heb nooit ergens echt die onderverdeling gezien van (toen nog) alto’s, huppelkutjes, enzovoort. Je had alleen ‘mensen die erbij horen’ en ‘mensen die er niet bij horen’. Gek genoeg behoorde ik altijd bij de laatste groep, maar die was zo groot dat ik altijd wel vriendinnen had.

 11. Alweer een hilarisch stukje Laura!!
  Bij mij op school waren ze nergens te bespeuren, en ik spreek over bijna 9 jaar geleden. (ow god… kword oud!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.