Tovenarij: van gebrabbel tot interview

Interviewen is me inmiddels niet meer geheel onbekend, maar geïnterviewd worden: dat is hele andere koek.

‘Mag ik je interviewen?’ vroeg Naomi aan mij.
Mijn eerste reactie was: ‘Leuk!’ en ik stemde dan ook in.
Maar toen dacht ik: ‘Shit!’

Want kijk, interviewen is leuk. Als een gek vragen afschieten op de ander, onbeschaamd nieuwsgierig zijn. De ander laten praten en zelf luisteren. Maar geïnterviewd worden, oei. Opeens moest ik mooie zinnen formuleren, prachtige antwoorden bedenken en dat on the spot (voel de druk!).

En dat kan ik niet.

Ik stamelde, de woorden raakten verstrikt in mijn mond, ik wist opeens niet meer wat mijn studie in hield, laat staan mijn eigen naam en ik dacht: arme Naomi. Die moet van al die onzin een interview maken.

Waarschijnlijk dacht Naomi dat ook, want het duurde even voordat het interview klaar was. En toen kwam het volgende probleem: een foto. Ik had alleen foto’s van mezelf met een gekke bril, met duckface of als emo. Dat kan natuurlijk niet, ik ben immers een superdupervolwassen en bovendien serieuze vrouw. Dus sprak ik met Naomi af op Schouwburgplein (in Rotterrrrrdam). Van tevoren heb ik even een potje gehuild: ‘Ja, maar ik houd niet van foto’s en wedden dat geen enkele foto leuk wordt en huilerdehuil.’ Maar ik hield al snel op toen Naomi een zakje chocoladekruidnoten tevoorschijn toverde.

Vanochtend kwam het interview online. Tot mijn gespeelde verbazing (ik had het natuurlijk al eerder gelezen) was het een leuk interview geworden. Geen idee hoe Naomi van dat gebrabbel van mij dit heeft kunnen maken. Ik kom gewoon over als nou ja, een normaal iemand (oké, niet geheel, maar dat is dan ook erg moeilijk). En de foto die erbij zat, nou ja zeg, die was ook leuk!

Ik heb nog steeds geen idee hoe dit allemaal kan. Maar misschien bestaan ze toch. Tovenaressen. En dan is Naomi er zeker één van.

(Klik hierrrrrrrrr om het interview te lezen).

57 Comments to “Tovenarij: van gebrabbel tot interview”

 1. Ik had het interview al gelezen. Is een prachtstuk geworden!

 2. Wat een mooie foto!

 3. leuk interview! leuke foto! leuke header! en leuke rode accenten.

 4. Ik zat echt zo te kijken naar de ‘submit comment’-knop van hè, volgens mij issie stuk, maar dat is het rode accent nu natuurlijk xD

 5. Leuk interview. Heeft ze toch maar goed gedaan, die Naomi ;)

 6. Wat een compliment! Maar ook naar jou toe, met je leuke gebrabbel en je altijd nieuwe creatieve blogjes!

 7. Wat een leuk interview is het geworden! En die foto die erbij zit is ook leuk!

 8. Ik had hem gister al gelezen, maar hij is erg leuk! En de foto is natuurlijk ook geweldig. Toch jammer dat er geen chocoladekruidnootjes bij op staan, dat had het helemaal een Laura-Denkt-foto gemaakt!

 9. Leuk interview hoor, de foto is ook erg leuk. Grappig dat het rood van je jas en het boekje in het gebouw terugkomen.

 10. Leuk dat er nu een header is! Ik ben persoonlijk wel fan van die dingetjes, het geeft toch ’n beetje meer kleur :D

 11. Leuk interview! En… ik vind je rode jas nog steeds echt heel gaaf :)

 12. Inmiddels is het al zo ver dat ik blij ben met een tweet van de “beroemde” Laura! Een dichtregel van de schrijfster staat op polderdame.blogspot.com. . Goed interview, met genoegen gelezen.

 13. Is een leuk stukje geworden :)

 14. Leukleuk! En de foto is ook mooi ^^

 15. Ja, hier nog iemand die het leuk vind! Mooi ook dat dat gebouw op de achtergrond ook rode accenten heeft (expres?) :) Bij je header moet ik op de een of andere manier wel ook aan een raar vastgehouden sigaret/sigaar denken, haha. Komt door de kleur ofzo, het is niet zo’n ordinair plastic pennetje :p

  • Expres inderdaad! Hahaha, het is toch echt gewoon een (houten) pen. Mijn lievelingspen die het niet meer doet :(

   • Ik vind het wel een mooie pen eigenlijk! Ik verbaasde mijzelf ook met die sigaar associatie hoor, ben daar niet bepaald dol op ofzo. Daarnaast leek het me ook niet echt toepasselijk voor bij jouw blog, haha! ;)

 16. Het is toch een heel leuk interview geworden, net als die foto en header!

 17. De mijn zo’n tovenaar! Kan er wel eentje gebruiken voor mijn scriptie ;-)

 18. Leuk interview zeg! Ik vind de nieuwe header ook erg mooi geworden! Veel beter dan de vorige!

 19. Ik vond het een leuk interview! Het is juist ook eens leuk om een interview te lezen met iemand die normaal anderen ondervraagt. Leuke foto ook :-)

 20. Ik had het interview al gelezen, maar leuk hoor!

 21. Wat leuk! En jij schrijft echt heel goed. Spannend lijkt me inderdaad, geinterviewd worden. Dan is het toch een stuk fijner om aan de andere kant van de tafel te zitten ;). En mooie foto hoor! Je komt over als een heel normaal uniek iemand, en dat is een compliment :)

 22. Ongelofelijk dat jij nog even van jas gewisseld hebt om zo beter over te komen op de achtergrond. Dat verklaart ‘dat beetje gek’ zeker.

 23. Ik heb het ook gelezen, heel leuk interview! en de foto is ook goed gelukt :)

 24. Wat een leuke foto :)! Ik ga de interview straks even lezen ^^.

 25. Ik ga het interview zo even lezen! Het zal vast erg goed geworden zijn, want ja: als Laura getroost wordt met pepernoten komt het altijd goed. Ik had deze foto stiekem al op facebook voorbij zien komen en ik vind ‘m heel tof (net als je jas, ik wil ‘m hebben)

 26. Dat was inderdaad een leuk interview! Nu andersom? Als een tweeluik?

 27. Jeej, het is gelukt met je header! :) En een leuk interview ;)

 28. Leuk interview! En ja, die foto mag er ook zijn hoor! Helemaal af zo!

 29. Wat gaaf die foto en je nieuwe kopfoto. Past precies vind ik.

 30. Leuk interview van Naomi, en ook prachtige foto’s. Echt tof dat je hem nu als je header hebt!

 31. Voor zover ik jou ken, herken ik jou er wel in. Mooie jas trouwens, heel wat anders dan zo ene vuilniszak.

 32. Die foto is overigens errug mooi geworden. De rode jas is gaaf.

 33. Ha ha! Het zouden toch niet alleen de magische vingers van Naomi zijn geweest die het interview leuk hebben gemaakt? :-D

 34. Ik vind het een ongelooflijk fijne foto (en een prachtige banner heb je!)

 35. Prachtige foto!!! Ook je nieuwe header is super!

 36. Ik heb een besluit genomen.
  Ik ga toch weer bij je lezen.
  Waarom?
  Iets in jou blijft mij intrigeren.
  Waarom?
  Geen idee.
  Hoop wel dat je in nette bewoordingen blijft schrijven?
  Waarom?
  Daar houd ik van.
  Waarom?
  Denk dat ik mijn voornaam eer aan doe.

 37. Het is een leuk interview geworden!

 38. Ik vind jouw foto leuk! :) (en nu ga ik gauw dat interview lezen!)

 39. Mooie foto en een tof interview!

 40. Ik heb het net gelezen en het is echt heel leuk! Leuk om jou ook van die kant te zien dan alleen de verhalen op je blog en je (soms hilarische) tweets. -X

 41. Lieve Laura :)
  ik vind je roode jas heel mooie.

  Groetjes Marie

 42. Hoooi! Ik vind het echt een heel leuk interview! :)
  (Ik ben niet zo origineel met dit bericht, maar ik kon het niet niet zeggen. Vond ik.)

  (Dus vandaar.)

 43. Tof interview. En ik ben fan van de nieuwe foto’s! En van het rode knopje waar ik nu op ga klikken!

 44. Ik snap je een beetje.

  Op de ene foto ben je rechtshandig, op de andere links.

  Veelzijdig iemand dus!

 45. Wat een ontzettend leuke foto! Ga het interview NU lezen!!

 46. Aaaaah de foto is zo leuk. En ik vind het interview ook super tof geworden. Je blog is inderdaad een beetje gek, en daar hou ik wel van. Jij bent zo’n leuk mens, nee maar echt!

 47. Het is een mooi interview geworden! De foto is ook goed gelukt, hij staat leuk als banner.

 48. Hahahaha, heel herkenbaar (ik ben geloof ik ooit 2x geïnterviewd) ;) Gelukkig kon de interviewer er bij jou WEL een verhaal van maken waar je een beetje tevreden over bent ;) En een erg leuke foto! (En wat schrijf je leuk) :D
  Groetjes,
  Annemarie

 49. Hele leuke foto! En het interview is super geworden!

Leave a Reply