Gek mens met een gekke bril

Ik snuffelde rond in mijn vaders computerkamer. Computerkamer klinkt alsof het helemaal vol staat met computers, maar dat is niet waar (slechts eentje). Het staat eerder vol met wat mijn moeder troep noemt. Tussen de ’troep’ vond ik deze bril.

Hij staat me goed (maar wat niet he?). Ik heb zelfs mijn shirt ermee gematcht, want je moet alles kapot matchen. Maar ik ga vandaag geen style-advies geven (want dat doe ik al zo vaak op mijn blog, net zoals mijn Outfits Of The Day).

Ik vraag me af hoe mijn vader aan die bril komt. Hij komt uit de oertijd (grapjeeeeee), dus hij heeft de flowerpowerhippietijd nog meegemaakt. En dat is waar deze bril me aan doet denken. En dan natuurlijk vooral aan de typische bril van John Lennon, met dezelfde ronde glazen, alleen zijn deze blauw en net een tikje groter.

Misschien was mijn vader vroeger wel een spion en behoorde dit tot zijn vermommingsuitrusting. Of (wat minder spannend) misschien was mijn vader wel een flowerpowerhippie met lang haar en een kransje van madeliefjes, die alleen maar ‘Peace, love and understanding!’ kon roepen. Of hij heeft gewoon een slechte smaak en droeg deze bril zonder één of ander statement uit te dragen, behalve die slechte smaak dan.

Ik zou het natuurlijk aan hem kunnen vragen. Maar dat doet het mysterie teniet. Ik blijf wel gewoon gekke foto’s maken met die bril. Want dat is nog het leukste eraan.

61 gedachtes over “Gek mens met een gekke bril”

 1. Een tijdje terug (lees ruim 10 jaar) was het hip om een blauwe bril te hebben. Ik had er zelf ook eentje. Gelukkig heb ik daar geen foto’s van. :D

 2. Volgens mij waren de brillen in de hippietijd ietsjes kleiner…

  Weet je zeker dat de bril van je vader is, en niet stiekem tot de troep van je moeder behoort?

 3. Of misschien was je vader geheim agent en zit er op deze een bril een laserstraal-functie en een door-de-muur-kijk-functie. Wie weet.

 4. Hahaha die foto rechtsboven! Wij hebben ook zo’n bril, alleen dan wat kleiner. Heeft je vader misschien een groot hoofd? Want misschien is deze bril op zijn hoofd helemaal niet zo groot (en staat die bril dus wat normaler op zijn hoofd). En misschien heeft hij ooit carnaval gevierd en toen deze bril opgehad? Mysterieus in ieder geval…

  1. Hij heeft wel een groter hoofd ja, maar ik denk niet dat hij bij wie dan ook normaal staat. En ik denk niet dat hij ooit Carnaval heeft gevierd, want we wonen boven de rivieren!

 5. Jij bent zo hip dat je niet eens moeite hoeft te doen om hip te zijn! De hippe dingen worden gewoon aan je voeten geworpen.
  Deze brillen zijn weer helemaal hot en happening.

 6. Misschien was het wel een cadeautje en heeft je vader deze bril stiekem nooit gedragen, haha. Ik zou eht sowieso niet aan hem gaan vragen, want de werkelijkheid kan alle suggesties hier toch al niet meer overtreffen :p

 7. Eerste gedachte: I want to be a hippy and I want to get stoned on mara-marahuana!

  Volgens mij blijft dat nummer, mij mijn hele leven achtervolgen. Zo fout, maar zo grappig.

 8. Hee, ik moest ook gelijk aan John Lennon denken. Maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik de hele middag aan mijn werkstuk over The Beatles gewerkt heb :P

 9. haha leuk, doet me eraan denken: ik heb ergens verstopt nog een oranje bril met glitters liggen… een keer voor een feestje gebruikt :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.