Gek mens met een gekke bril

Ik snuffelde rond in mijn vaders computerkamer. Computerkamer klinkt alsof het helemaal vol staat met computers, maar dat is niet waar (slechts eentje). Het staat eerder vol met wat mijn moeder troep noemt. Tussen de ’troep’ vond ik deze bril.

Hij staat me goed (maar wat niet he?). Ik heb zelfs mijn shirt ermee gematcht, want je moet alles kapot matchen. Maar ik ga vandaag geen style-advies geven (want dat doe ik al zo vaak op mijn blog, net zoals mijn Outfits Of The Day).

Ik vraag me af hoe mijn vader aan die bril komt. Hij komt uit de oertijd (grapjeeeeee), dus hij heeft de flowerpowerhippietijd nog meegemaakt. En dat is waar deze bril me aan doet denken. En dan natuurlijk vooral aan de typische bril van John Lennon, met dezelfde ronde glazen, alleen zijn deze blauw en net een tikje groter.

Misschien was mijn vader vroeger wel een spion en behoorde dit tot zijn vermommingsuitrusting. Of (wat minder spannend) misschien was mijn vader wel een flowerpowerhippie met lang haar en een kransje van madeliefjes, die alleen maar ‘Peace, love and understanding!’ kon roepen. Of hij heeft gewoon een slechte smaak en droeg deze bril zonder één of ander statement uit te dragen, behalve die slechte smaak dan.

Ik zou het natuurlijk aan hem kunnen vragen. Maar dat doet het mysterie teniet. Ik blijf wel gewoon gekke foto’s maken met die bril. Want dat is nog het leukste eraan.

61 Responses to “Gek mens met een gekke bril”

 1. Echt heel gaaf!! (Offe.. groovy!) Ik moest ook meteen aan John Lennon denken.

 2. Haha! Leuke bril ;p

 3. Een tijdje terug (lees ruim 10 jaar) was het hip om een blauwe bril te hebben. Ik had er zelf ook eentje. Gelukkig heb ik daar geen foto’s van. :D

 4. Ohhh die bril is leuk! Mijn paps komt ook uit de hippie tijd maar heeft zover ik weet niet zo’n bril. (boohoo) :(

 5. Volgens mij waren de brillen in de hippietijd ietsjes kleiner…

  Weet je zeker dat de bril van je vader is, en niet stiekem tot de troep van je moeder behoort?

 6. I’ve got a similair pair :-)

 7. Of misschien was je vader geheim agent en zit er op deze een bril een laserstraal-functie en een door-de-muur-kijk-functie. Wie weet.

 8. Leuke bril en hij staat je echt heel goed!

 9. Hahaha geweldig dit! Hij staat je goed trouwens, je kan het prima hebben :-)

 10. Hahaha die foto rechtsboven! Wij hebben ook zo’n bril, alleen dan wat kleiner. Heeft je vader misschien een groot hoofd? Want misschien is deze bril op zijn hoofd helemaal niet zo groot (en staat die bril dus wat normaler op zijn hoofd). En misschien heeft hij ooit carnaval gevierd en toen deze bril opgehad? Mysterieus in ieder geval…

  • Hij heeft wel een groter hoofd ja, maar ik denk niet dat hij bij wie dan ook normaal staat. En ik denk niet dat hij ooit Carnaval heeft gevierd, want we wonen boven de rivieren!

 11. Een echte beatles bril haha!

 12. Oeh, zo’n bril had ik ook! Maar dan met paarze/roze glazen, ergens uit de rommelwinkel getrokken :)

 13. Je komt wel steeds vaker met foto’s op je blog he :p
  Maar met zo’n hippe bril kan ik daar onmogelijk bezwaar tegen maken!

 14. Ik denk dat als hij spion was en dit bij zijn vermommingsuitrusting hoorde, dat hij dan íets teveel op zou vallen…

 15. Heftig ding! Ik zou er gewoon mee over straat gaan en kijken hoe mensen reageren.

 16. Hij staat je geweldig!!! Superleuke kleur :-)

 17. Jij bent zo hip dat je niet eens moeite hoeft te doen om hip te zijn! De hippe dingen worden gewoon aan je voeten geworpen.
  Deze brillen zijn weer helemaal hot en happening.

 18. hahaha ‘want je moet alles kapot matchen’ lol

 19. Misschien was het wel een cadeautje en heeft je vader deze bril stiekem nooit gedragen, haha. Ik zou eht sowieso niet aan hem gaan vragen, want de werkelijkheid kan alle suggesties hier toch al niet meer overtreffen :p

 20. Haha ik vrees datie nogal zou opvallen met die bril als undercuveragent :D

 21. Hoi Laura, ik zit te creperen van de pijn en jouw blog werkt als een pijnstiller. Schrijf er even nog 10, wil je? (grapje.)

 22. Haha, wat een geweldige bril!

 23. Eerste gedachte: I want to be a hippy and I want to get stoned on mara-marahuana!

  Volgens mij blijft dat nummer, mij mijn hele leven achtervolgen. Zo fout, maar zo grappig.

 24. Haha, geweldig! Zo lijk je trouwens wel een beetje op Alyson Hannigan (dat is positief ja).

 25. Hahah! :D Staat je wel leuk, misschien was je vader wel een hippie spion under cover? :’)

 26. Hee, ik moest ook gelijk aan John Lennon denken. Maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik de hele middag aan mijn werkstuk over The Beatles gewerkt heb :P

 27. Haha, misschien moet je eens een onderzoek opstarten :)

 28. Haha geniaal dat ding, hij is ook zo heerlijk scheef. De kleur staat je trouwens erg goed!

 29. Hij doet inderdaad wel een beetje denken aan de bril van John Lennon, haha. Ik zou toch voor het scenario spion gaan, klinkt wel stoer.

 30. Hihi hij is een tikje te groot, maar wel ontzettend leuk! Geniaal :P

 31. haha leuk, doet me eraan denken: ik heb ergens verstopt nog een oranje bril met glitters liggen… een keer voor een feestje gebruikt :P

 32. Hij is wel aanwezig, zeg maar… misschien zijn er ook wel foto’s van je vader met deze bril. Dat zou wel kickuh zijn! :p

 33. Laura, wat ben je toch een trendsetter!

 34. Haha, staat je eeeeeenig!

 35. hahaha wie weet wordt ie ooit weer modern…. history repeats itself

 36. Haha, grappig die bril!

  ‘xx

 37. Oh my god, ik lig hier nog altijd strike van’t lachen!

 38. hahhaha het verhaal van de blauwe glazen

 39. Ik zou aan de hippietijd denken. Haha. Echt grappige foto’s.

 40. Geniaale bril!! Ik houd er wel van!! Lekker opvallend en appart!

 41. Trackbacks

Leave a Reply