Duckface? BANG!


Er doet zich een fenomeen voor op Facebook. Vooral bij Amerikanen, maar ook Nederlandse meisjes kunnen er wat van. Het heet de duckface.

De duckface is een bepaalde stand van de lippen. Je zet een soort van pruillip op, waardoor je hoopt (met de nadruk op ‘hoopt’) dat je lippen er voller uitzien en je jukbeenderen beter uit komen. Maar lieve mensen, dat lukt nooit.

Het gevolg is namelijk dramatisch. Je ziet er niet zomaar belachelijk uit, nee, je hebt het gezicht van een eend. Daarom heet het ook duckface (‘Oooooh, vandaar!’).

Aardig als ik ben (of zo gek als ik ben), heb ik zelf een voorbeeld geproduceerd. Wat u hierboven ziet, is de duckface extreme. Hij is zelfs zo extreem dat ik mijn hand nodig had om hiervoor te kunnen zorgen. De gebotoxte lippen van Lindsay Lohan zijn er niets bij. Oh en een side-effect zijn trouwens het opzetten van grote, verschrikte ogen, zoals je ziet.

Al met al is het een verschrikking. Daarom is er een tegenbeweging. Elke keer als mensen een duckface op Facebook zien, reageren ze niet met: oh my goddddd, you’re so beautifullllll, bff forevah. Nee, ze zeggen: BANG! (spreek uit op zijn Engels).

Jullie mogen zelf bedenken wat dat betekent.

(Kun je niet genoeg krijgen van duckfaces? Kijk dan op antiduckface.com)

59 gedachtes over “Duckface? BANG!”

 1. Ik ben ooit begonnen met dat gezicht trekken nadat ik antiduckface.com had bezocht. Alleen nu is het een beetje een gewoonte geworden en ben ik vergeten dat het een grapje is. Maar, ik moet zeggen dat ik het dan ook echt heel erg goed kan.

 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook schuldig aan ben, gelukkig alleen op foto’s van een jaar of 5 geleden, maar helaas staan die inmiddels ook op Facebook. Ik schaam me diep haha.

  1. Haha ja, dan kan ik in het echt alleen maar meevallen :P (overigens heb ik bij de over mij-pagina wel een foto van mezelf staan, maar die is iets normaler :P)

 3. Respect dat je een foto van jezelf zo durfde te maken en op je blog durfde te plaatsen. Normaal gesproken zou ik je nu moeten afschieten, maar voor deze keer niet. Laat het een waarschuwing zijn hahaha

 4. Vroeger (lees: een jaar of vijf geleden) vond ik het cool om een kusmondje te doen. Eigenlijk was dat vooral omdat anderen dat deden en hierdoor mijn beugel uit het zicht was. Haha, maar erg is het wel!

 5. Haha, als ik al zo’n gezicht zou trekken is het alleen maar om er idioot uit te zien, zie niet hoe het lippen en jukbeenderen “aantrekkelijker” zou kunnen maken (dat mensen dat echt denken ze :s).

 6. Haha grapje, heerlijk stuk weer. Heel eerlijk moet ik toegeven dat ik, in een ver, ver verleden, een paar foto’s met een duckface look-a-like heb gemaakt. Maar don’t worry, die zijn nu allemaal in mijn prullenbak verdwenen.

 7. Bah ik vind dat zo aanstellerig! Keirah Kneightley (mijn grootste idool haha TOTAAL NIET) loopt ook altijd te pruilen, met haar mond een beetje open, héél sexy hoor. grmpf

 8. Hahaha, wat een mooie foto! Trouwens, zo’n foto mag wel in je paspoort.. want je mag niet lachen, dus wel je lippen tuiten. Al moet je dan nog wel even je haar achter je oren doen volgens de officiële voorschriften. Maar voor de rest, prima foto voor in een paspoort. Zo’n prachtige blik staat wel echt voor hoe jij bent :P

  1. Stop it, you’re making me blush! Dat is een goed idee, de volgende keer dat ik mijn id moet verlengen, zal ik deze gebruiken!

 9. Haha, ook ik ben achter de harde waarheid gekomen dat het toch echt niet cool is, alleen nu heb ik wel heel veel foto’s waar ik met pruilende lipjes op sta XD

 10. Ik ken een oudklasgenootje die altijd z’n gezicht trekt op foto’s. Ziet er niet uit. ?Ik snap niet dat ze dat niet ziet, zij maar denken dat ze er goed uitziet terwijl ze eigenlijk een beetje lijkt op Katrien :)

 11. OH ja echt verschrikkelijk O.o. Maar ja dan zijn er wel meer foto-fenomenen waar ik me echt dood aan kan ergeren. Misschien ook de reden waarom ik facebook en hyves nogal vermijd…

 12. Ik kende het hele bestaan ervan ook niet, totdat ik per ongeluk op (inderdaad) antiduckface.com terecht kwam. Het zijn altijd hetzelfde soort types, met zo’n oranje zonnebankhuid en veel te veel make-up op. Sindsdien doen mijn vriend en ik ook af en toe, meestal bij het uitgaan, zo’n duckface na. Gewoon voor de lol. Maar die foto’s komen dan absoluut niet op facebook, haha. Ik zou me dood schamen!

 13. Haha, ik kon nu pas kijken! Je prachtige foto voldeed aan mijn verwachtingen :D Die site kende ik trouwens al, is goed voor mijn zelfvertrouwen!

 14. Ik snap die logica ook niet goed. Gisteren zag ik er eentje op twitter. Dan ook nog zo schuin van boven genomen, zodat je in dr shirtje keek (waar niks te zien viel) En dan was haar laatste tweet dat ze een baan zocht. Ik kon me inhouden, maar wilde haar eigenlijk zeggen dat ik nog wel een raam voor haar in de aanbieding had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.