Duckface? BANG!


Er doet zich een fenomeen voor op Facebook. Vooral bij Amerikanen, maar ook Nederlandse meisjes kunnen er wat van. Het heet de duckface.

De duckface is een bepaalde stand van de lippen. Je zet een soort van pruillip op, waardoor je hoopt (met de nadruk op ‘hoopt’) dat je lippen er voller uitzien en je jukbeenderen beter uit komen. Maar lieve mensen, dat lukt nooit.

Het gevolg is namelijk dramatisch. Je ziet er niet zomaar belachelijk uit, nee, je hebt het gezicht van een eend. Daarom heet het ook duckface (‘Oooooh, vandaar!’).

Aardig als ik ben (of zo gek als ik ben), heb ik zelf een voorbeeld geproduceerd. Wat u hierboven ziet, is de duckface extreme. Hij is zelfs zo extreem dat ik mijn hand nodig had om hiervoor te kunnen zorgen. De gebotoxte lippen van Lindsay Lohan zijn er niets bij. Oh en een side-effect zijn trouwens het opzetten van grote, verschrikte ogen, zoals je ziet.

Al met al is het een verschrikking. Daarom is er een tegenbeweging. Elke keer als mensen een duckface op Facebook zien, reageren ze niet met: oh my goddddd, you’re so beautifullllll, bff forevah. Nee, ze zeggen: BANG! (spreek uit op zijn Engels).

Jullie mogen zelf bedenken wat dat betekent.

(Kun je niet genoeg krijgen van duckfaces? Kijk dan op antiduckface.com)

59 Responses to “Duckface? BANG!”

 1. Ik ben ooit begonnen met dat gezicht trekken nadat ik antiduckface.com had bezocht. Alleen nu is het een beetje een gewoonte geworden en ben ik vergeten dat het een grapje is. Maar, ik moet zeggen dat ik het dan ook echt heel erg goed kan.

 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook schuldig aan ben, gelukkig alleen op foto’s van een jaar of 5 geleden, maar helaas staan die inmiddels ook op Facebook. Ik schaam me diep haha.

 3. Héhé, nu weet ik eindelijk wat een duckface is. Bedankt Laura.

 4. Ik kende het fenomeen al langer en het is zo erg! Zo idioot.
  En toch maakte ik er zelf, geheel perongeluk, zelf 1. Foutje

 5. Hahahaha je bent echt super grappig :D vind het zo leuk dat je nooit een foto van jezelf online zet en nu wel :P en dan zo een hha

  • Haha ja, dan kan ik in het echt alleen maar meevallen :P (overigens heb ik bij de over mij-pagina wel een foto van mezelf staan, maar die is iets normaler :P)

 6. Vreselijk. Ik wist ook niet precies hoe het eruit zag, maar nu dus wel. Kom maar op met die tegenbeweging. haha.

 7. Ik ken die eendjesgezichten inderdaad, creepy!

 8. Respect dat je een foto van jezelf zo durfde te maken en op je blog durfde te plaatsen. Normaal gesproken zou ik je nu moeten afschieten, maar voor deze keer niet. Laat het een waarschuwing zijn hahaha

 9. Haha, de befaamde duckface! BANG!

 10. hahaha laura! you are awesome xD

 11. ps. sorry dit is geen amerikaanse spam :p

 12. Kan ‘FFFffffffffffffffffsssssssssssssjj’ ook?

 13. Vroeger (lees: een jaar of vijf geleden) vond ik het cool om een kusmondje te doen. Eigenlijk was dat vooral omdat anderen dat deden en hierdoor mijn beugel uit het zicht was. Haha, maar erg is het wel!

 14. Een paar jaar geleden vond ik het leuk om een duckface te doen. Ik ben schuldig. Maar nu heb ik er echt een hekel aan. Echt waar!

 15. Haha, als ik al zo’n gezicht zou trekken is het alleen maar om er idioot uit te zien, zie niet hoe het lippen en jukbeenderen “aantrekkelijker” zou kunnen maken (dat mensen dat echt denken ze :s).

 16. hahaha de duckface staat je enig :)

 17. duckface video ! sorry dat ik alles zo apart post haha

 18. Haha grapje, heerlijk stuk weer. Heel eerlijk moet ik toegeven dat ik, in een ver, ver verleden, een paar foto’s met een duckface look-a-like heb gemaakt. Maar don’t worry, die zijn nu allemaal in mijn prullenbak verdwenen.

 19. Ik lach me dood om het plaatje. Duckfaces zijn gewoon belachelijk, voor domme dames met een blackberry.
  Zie ook: blackberry slet :)

 20. Wat een vreemde fenomenen, toch?!

 21. Bah ik vind dat zo aanstellerig! Keirah Kneightley (mijn grootste idool haha TOTAAL NIET) loopt ook altijd te pruilen, met haar mond een beetje open, héél sexy hoor. grmpf

 22. Naast het abonnement op jouw blog,
  Krijg ik een proefnummer van de Donald Duck!
  BANG! Eén schot hagel?

 23. Haha, leuke foto! Hier hoort natuurlijk een muziekje bij… http://www.ebaumsworld.com/video/watch/80995938/

 24. Haha, wat een lef dat je dit zomaar op je blog durft te zetten! Enne, het staat je best leuk. Seriously.

 25. Ik vind het zo grappig dat mensen dat mooi vinden. Ik heb voor de grap ooit zo’n foto gemaakt, en kan er nu nog smakelijk om lachen. :D

 26. Hahaha, wat een mooie foto! Trouwens, zo’n foto mag wel in je paspoort.. want je mag niet lachen, dus wel je lippen tuiten. Al moet je dan nog wel even je haar achter je oren doen volgens de officiële voorschriften. Maar voor de rest, prima foto voor in een paspoort. Zo’n prachtige blik staat wel echt voor hoe jij bent :P

  • Stop it, you’re making me blush! Dat is een goed idee, de volgende keer dat ik mijn id moet verlengen, zal ik deze gebruiken!

 27. Jouw foto vind ik leuk! :) (Maar die foto’s op die site.. brrr :P)

 28. Haha, ook ik ben achter de harde waarheid gekomen dat het toch echt niet cool is, alleen nu heb ik wel heel veel foto’s waar ik met pruilende lipjes op sta XD

 29. Ik ken een oudklasgenootje die altijd z’n gezicht trekt op foto’s. Ziet er niet uit. ?Ik snap niet dat ze dat niet ziet, zij maar denken dat ze er goed uitziet terwijl ze eigenlijk een beetje lijkt op Katrien :)

 30. OH ja echt verschrikkelijk O.o. Maar ja dan zijn er wel meer foto-fenomenen waar ik me echt dood aan kan ergeren. Misschien ook de reden waarom ik facebook en hyves nogal vermijd…

 31. Haha ook zoiets idioot..

 32. Leuk verhaal en mooie foto!

 33. Duckface. Hmm. Ben benieuwd wat voor gezichten eenden dan kunnen trekken…

 34. hahahahaha ik vraag me alleen maar af WAAROM!? Wat is hier nou de meerwaarde van? Sorry snap het echt niet ;)

 35. Ik vind het grappig. Je lief zal wel gezegd hebben, ‘en nu wil ik je even kussen.’ want het is precies een uitnodiging om je te kussen. Bij deze, kusje.

 36. Ik kende het hele bestaan ervan ook niet, totdat ik per ongeluk op (inderdaad) antiduckface.com terecht kwam. Het zijn altijd hetzelfde soort types, met zo’n oranje zonnebankhuid en veel te veel make-up op. Sindsdien doen mijn vriend en ik ook af en toe, meestal bij het uitgaan, zo’n duckface na. Gewoon voor de lol. Maar die foto’s komen dan absoluut niet op facebook, haha. Ik zou me dood schamen!

 37. Hahaha, 9Gag!
  Het eendenjachtseizoen is begonnen!

 38. Oh, trouwens. Die antiduckfacewebsite heeft één nieuwe foto sinds 2 maand. Dus helaas wordt die nauwelijks meer geüpdate! :(

 39. guuurl die foto is profielfoto materiaal!

  geweldig stuk :)

 40. BANG! = eendenjacht? :)

 41. Haha, ik kon nu pas kijken! Je prachtige foto voldeed aan mijn verwachtingen :D Die site kende ik trouwens al, is goed voor mijn zelfvertrouwen!

 42. Love that photo! hahaha

 43. Ik snap die logica ook niet goed. Gisteren zag ik er eentje op twitter. Dan ook nog zo schuin van boven genomen, zodat je in dr shirtje keek (waar niks te zien viel) En dan was haar laatste tweet dat ze een baan zocht. Ik kon me inhouden, maar wilde haar eigenlijk zeggen dat ik nog wel een raam voor haar in de aanbieding had!

 44. Trackbacks

Leave a Reply