Laura denkt niet alleen, maar schrijft ook!

Ik heb jullie leuks nieuws te vertellen, want aan mijn blog had ik niet genoeg (ach nee, arm blogje, je bent heel lief hoor!). Daarom schrijf ik sinds kort ook voor drie andere websites en ik zal ze even aan jullie introduceren.

1. Whoopsie Daisy
Misschien kent een aantal van jullie deze website wel. Het is een online magazine voor vrouwen vanaf 18 jaar en eigenlijk komt er van alles aan bod. Elke week schrijf ik een column hiervoor.

Dit zijn de columns die ik al geschreven heb (u mag klikken):

– Hup Holland Hup
– Pas op: de tentamenweken zijn weer begonnen!
– Hoera, geslaagd! En… Wat nu?

2. Say What
Deze site bestaat nog niet zo lang, maar richt zich op jongeren. Eén keer in de twee weken schrijf ik een blogje over een willekeurig onderwerp. En vanaf volgende week komt er een interviewserie (Studie & Studeren) waarin ik mensen interview over hun studie. Aanmeldingen zijn altijd welkom! Momenteel ben ik vooral op zoek naar MBO en HBO-studies, maar ook universitaire studies zijn natuurlijk goed. Dus heb je interesse, mail dan naar: blogs@say-what.nl Het interview gaat overigens via de mail.

Dit heb ik tot nu toe geschreven voor Say-What.nl:

– Even voorstellen: Laura
– Vijf stappen om te beginnen met bloggen
– Nieuwe interviewserie: Studie & Studeren

3. Studenten.net 
Afgelopen dinsdag ging ik naar Groningen. Dat is nogal een wereldreis als je vlakbij Rotterdam woont, maar ik had het er voor over. Het was namelijk voor een gesprek met Studenten.net. Ik had al een proefstukje geschreven (zie hieronder) en het gesprek ging over het vervolg daarvan. Ik ga sowieso interviews schrijven en wie weet nog meer. Heel leuk in ieder geval :D Overigens mag ik de interviews die ik hiervoor schrijf ook op mijn blog zetten, dus dat is ook fijn!

Dit is het interview dat ik heb gehouden voor Studenten.net:

Binnengluren bij… Monica (20) uit Oegstgeest

Dus mocht je denken: nou, ik heb echt niet genoeg aan een dagelijks blogje van Laura, I want more! (Dit heet ook wel een verslaving) Iedere week verschijnen er dus 2 tot 4 stukjes van mij op andere websites die je kunt lezen!

(Zo, dat was de zelfpromotie weer voor vandaag :P)

44 gedachtes over “Laura denkt niet alleen, maar schrijft ook!”

 1. Wooow. Even serieus waar, waar, waar haal je de inspiratie vandaan? Ik heb al moeite om één blog bij te houden haha. Een vriendinnetje mailde me trouwens wel of ik geïnteresseerd was omdat ze een vacature had gezien voor een blogger bij studenten.net maar ik zei dat ik die discipline niet kon opbrengen haha. Is wel heel cool dat je daarvoor schrijft!

  1. Nou ja, inspiratie uit dingen halen valt te oefenen :P Tenminste, dat heb ik met mijn blog gedaan door dagelijks te bloggen en dat ga ik nu ook voor andere websites doen haha.

 2. Zeg, slaap jij niet? Daar heb je pilletjes voor hoor. ;-)
  Harstikke leuk dat je je schrijven hebt uitgebreid, hopelijk lukt het je om zoveel tijd vrij te blijven maken. Succes!

 3. Leuk, ik schrijf ook voor WD maar dat wist je al :) Maar ik dacht dat je naast WD niet voor andere online magazines mocht schrijven? Of zijn die andere twee geen magazines, of mag het toch wel?

  1. Ik heb geen idee, maar het zijn niet echt magazines denk ik. Say-What.nl is meer een jongerencommunity en Studenten.net is een professionele website.

 4. Zeg Laura, kan je (of heb je al) een post over inspiratie gemaakt? Want ik zie het soms gewoon niet hoor ;p
  Wel superrrrrrrrrrrrrrr leuk dat je dit allemaal doet! Ik denk dat je nog een bekende Nederlander gaat worden joh!

  1. Ja, ik heb er al eerder wat over geschreven, maar misschien dat ik binnenkort er nog wat over kan schrijven.
   In ieder geval dit: http://www.lauradenkt.nl/2012/01/29/dagelijks-bloggen-hoe-doe-je-dat/ en dit: http://www.lauradenkt.nl/2012/01/14/waar-moet-ik-in-hemelsnaam-over-bloggen/ en deze ook nog: http://www.lauradenkt.nl/2011/06/20/de-strijd-van-de-bloggers/

   En ik weet het niet hoor haha, het is in ieder geval niet mijn doel om een bekende Nederlander te worden (eerder kunnen leven van het schrijven, al gaat het soms wel samen natuurlijk).

 5. Ik had al die stukjes bij whoopsiedaisy gelezen en ik had niet gezien dat ze van jou waren, ik kijk nooit naar namen.

  Maar wel ontzettend leuk, het valt me op dat je veel voor/over studenten en studeren gaat schrijven, kwam dat zo uit of heb je er echt bewust voor gekozen?

  1. Dat kwam zo uit, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik zelf een student ben en er dus veel mee bezig ben :)

 6. Wat leuk dat je dat allemaal doet. Dan ben je in elk geval lekker bezig met schrijven. Ik vind zelf interviewen niet echt leuk, dus dat beperkt al een beetje maar via de mail is het goed te doen ;) veel succes!

  1. Ik vind interviewen juist heel leuk :D Maar voor Say What komt er elke week een interview online, dus dan is het niet te doen om het face to face te doen, vandaar via e-mail.

 7. Gefeliciteerd met deze nieuwe ‘jobs’, Laura! Je pakt het wel meteen grondig aan zeg. Niet één, niet twee, maar drie websites! :-) Voor Whoopsie Daisy heb ik trouwens ook nog geschreven. Doe ze de groeten van me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.