Waar moet ik in hemelsnaam over bloggen?

Soms lukt het bloggen niet. Alle ideeën die je in je notitieboekje hebben geschreven zijn stom. Of je kan überhaupt geen dingen bedenken. Of je voelt je niet zo fijn, maar wilt toch bloggen. En dan komt die onvermijdelijke vraag: waar moet ik in hemelsnaam over bloggen?
Gelukkig staat Laura weer voor u klaar met haar tips (de vraag is natuurlijk of je er wat aan hebt).

1. Over jezelf.
Waar weet je het meeste vanaf? Van jezelf. Vertel dingen die je lezers nog niet over weten, wat je toekomstdromen zijn, desnoods vertel je wat je gisteren gegeten hebt. Want onthoud, mensen zijn nieuwsgierig, dus dat soort dingen vinden ze alleen maar leuk om te weten! (al weet ik niet of het jullie kan interesseren wat ik gisteren gegeten heb)

2. Boeken en films.
Waarschijnlijk heb je leren lezen op de basisschool, althans dat hoop ik. En zo niet, dan kun je dit niet lezen, dus tja. Maar goed, boeken dus, van die dingen die sommige mensen in hun kast hebben staan. Of films, als je niet van boeken houdt (al snap ik niet dat je niet van boeken kunt houden). Wat is je lievelingsboek of film? Of welke vind je juist echt stom? Welke Disneyfilm vind je het leukst? Et cetera.

3. Lijstjes/weetjes.
Lijstjes zijn makkelijker om te maken dan een gewone blogpost (vind ik althans) en het leest ook lekker weg. Zoals ik al zei, zijn mensen nieuwsgierig dus weetjes doen het ook altijd goed.

4. De actualiteit.
Politiek, the voice of Holland, het weer: er is altijd wel iets over te vertellen (of: er is altijd wel ergens een mening over te geven).

5. Een maandelijks/wekelijks patroon.
Plan maandag in als boekendag op je blog. Of vertel elke vrijdag iets over je jeugd. Maar zorg er wel voor dat het ook daadwerkelijk iets is waar je veel mee kan. Ga het niet elk weekend over je kleding hebben als je steeds dezelfde dingen draagt (sowieso: het is vies om elke dag hetzelfde te dragen, gooi het eens in de was joh!)

Hopelijk hebben jullie er wat aan, maar ja, deze tips zijn misschien niet voldoende voor de inspiratieloze blogger. Weet jij er nog meer?

44 gedachtes over “Waar moet ik in hemelsnaam over bloggen?”

 1. Inderdaad is een themadag een hele goede. Daar zat ik bij mezelf ook aan te denken.
  Of een keer in de week een zelfgemaakt foto publiceren en daarover bloggen.

 2. Ik loop altijd door mijn huis als ik zin heb om even een goede tijd te bloggen. Dan zie ik iets en door mijn grote fantasie kan ik op een onderwerp komen (wat vaak niet eens meer te maken heeft met hetgeen waar ik naar keek).

 3. Ik merk dat bij mij vaste categorieën erg helpt, dan heb je iets om aan vast te houden en om omheen te schrijven (en van af te wijken, haha). Lijstjes vind ik ook altijd leuk, dat kan ook over bijna alles. En verder, tja, bij geen inspiratie het vooral niet proberen te forceren. Of jouw tips lezen, succes gegarandeerd ;)

 4. Ik ben nog nooit echt inspiratieloos geweest. Ik schrijf vooruit, vaste onderwerpen kunnen helpen en je moet je bedenken dat overal een verhaal in zit. Als er echt niks op papier (of word) komt, dan is het jammer, want je merkt het aan de kwaliteit van de tekst als je met tegenzin schrijft.

 5. Meestal schrijf ik eenvoudigweg niet als ik geen inspiratie heb… Ik betrap mezelf er op om al meer dan genoeg uren in de week te spenderen aan bloggen en bloggerelateerde activiteiten, dus dan hoef ik mezelf niet schuldig voelen als mijn blogje een dag of drie stil blijft… Daarna keert de inspiratie meestal wel vanzelf terug :-)
  Als de inspiratie dan echt niet komt, ga ik over tot de noodplannen: een onbekend liedje posten, afbeeldingen tonen of een klagerige post schrijven over inspiratieloosheid.

 6. Toen ik de titel las dacht even dat je zelf niet meer wist waar je over moest bloggen. :-)
  Op het moment dat ik bang bent niets meer te bloggen te hebben gebeurt er altijd wel iets waardoor ik weer verder kan en anders moet ik gewoon weer eens iets boetseren of verstoppen.

 7. Erg goede tips! Ik vergat altijd alles op te schrijven. Soms had ik een goed idee waar ik over wilde schrijven maar als ik dan achter mijn computer zat, dan wist ik het niet meer. Dus nu schrijf ik het wel op! Ook vind ik lijstjes altijd leuk en gewoon af en toe een blog met mooie plaatjes ^^

 8. Hele handige tips! En het is inderdaad waar; ik vind het altijd heel leuk om iets persoonlijks over bloggers te lezen. Een rare situatie uit hun leven, of iets over hun jeugd. Hoe gekker hoe beter :)

 9. Hahaha, zelf ook weinig inspiratie vandaag? Wel handig, hoor! Ik heb zelf soms ook echt geen inspiratie en dan komt er in mijn ogen echt een flutartikeltje =)

 10. Inspiratieloosheid schijnt te heersen momenteel. Ik heb zelf veel gehad aan een engels artikel dat op de 1e pagina staat van google wanneer je googled op blog ideas. Iets van 100 blog ideas of zo. Staan erg nuttige tips in!

 11. Heel handig. Ik heb natuurlijk maar een stuk of 5 a 6 volgers dus hoef ik niet elke dag een artikel klaar te hebben, maar als daar ooit verandering in zou komen dan heb ik hier heel veel aan. dankjedankjedankje :D

 12. Ik haal inspiratie door wat ik doe, door de 30 day challenge op dit moment, maar ook soms uit reacties die ik krijg, waar ik op voort kan borduren, ik hou van fotograferen, dus maak veel foto’s, met een verhaal wat ik er mooi aan vind,. waar ik hem heb gemaakt.. Dat soort dingen.. Ligt er aan waar je interesses liggen natuurlijk ;)

 13. Ja ( ik spreek uit ervaring van jaren terug) om elke dag een thema te hebben.
  Privé, boek, nieuws, het weer;-))), ergernissen, je brieven natuurlijk, en verzin er zelf no wat.
  Succes!

 14. Supergoede tips, je hebt ook echt helemaal gelijk – het hoeft helemaal niet zo moeilijk of origineel te zijn, want daar is een blog niet voor. Het gaat erom dat je er zelf plezier van hebt en dat je met iets leuks kunt blijven komen!

 15. “desnoods vertel je wat je gisteren gegeten hebt.” LOL, dat ga ik onthouden. Dat vinden mensen vast heel erg leuk om te lezen :’D. Ow, wacht ik heb al een idee. Danku, ik ga een week lang foto’s maken van mijn avondeten. xd

 16. Altijd leuk zo’n lijstje met tips, ik heb altijd een notitieboekje bij me en schrijf daar al blogjes in of inspiratiewoorden zinnen dingen en daar ga ik dan in bladeren als ik inspiratieloos ben

 17. Haha leuk stukje! Dit is inderdaad af en toe wel heel erg handig. Ik heb altijd last van spontane inspiratieloosheid. We zitten voor de laptop, hebben vijf zinnen getypt en daarna dwalen we af. (Wat hebben we gister ook alweer gegeten, goh ik heb honger, de goudvis moet ook nog eten) en tadaa daar is het alweer. Ik weet niet meer waar ik het over had en het schrijven lukt niet meer. Potverdorrie! hihi

 18. Ik heb vooral geleerd dat kleine blogjes ook goed zijn. Een paar regels tekst met een leuk plaatje kan ook altijd; het hoeven geen lappen tekst te zijn. Verder ben ik met een open vizier gaan kijken naar de dingen en gebeurtenissen om me heen, waardoor ik veel inspiratie op doe.

 19. Je kunt blogthema’s ook agenderen, zodat je thema’s hebt, wanneer je zonder inspiratie zit. Ik denk dat bloggen zonder inspiratie/thema ten koste gaat van de vrije schrijfstijl.

 20. Ik vind dat soms best lastig inderdaad. Tegenwoordig houd ik een lijstje bij met dingen waar ik nog over wil bloggen en zorg ik ook altijd dat ik een voorraadje drafts heb, dat werkt wel aardig!

 21. Ik gebruik ook vaak citaten, dingen die mensen gezegd. Da’s ook nog een toffe herinnering. En verder publicieer ik ook veel foto’s. Genante momenten scoren ook altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.