Echte liefde

Bron

Hij ondersteunt haar, terwijl ze gaat zitten op het bankje
‘Pfff.’ klinkt het uit haar mond.
Hij glimlacht naar haar en gaat naast haar zitten. Hij slaat zijn arm om haar heen, want ze rilt van de kou. Ze sluit haar ogen even.
‘We moeten niet vergeten zo brood te kopen he?’ zegt ze.
‘Nee, dat moeten we niet vergeten.’ zegt hij.
Als ze uitgerust is van de wandeling staan ze weer op. Terwijl ze stapje voor stapje vooruit schuifelen, houdt de oude man de hand van zijn vrouw vast.

Zo’n tafereeltje komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Soms zie ik ze ook, de bejaarde stelletjes. Ze mopperen niet en lopen niet demonstratief een meter uit elkaar. Nee, ze houden elkaars hand vast (wat ze waarschijnlijk al tientallen jaren doen) en lijken nog net zo verliefd als een stelletje dat nog maar pas bij elkaar is.
Lief vind ik dat. Het geeft me hoop. Om me heen hoor ik van relaties die over zijn, mensen die gaan scheiden (tegenwoordig is het een wonder als je ouders nog bij elkaar zijn) en ruzies. Zou liefde dan toch niet bestaan?
Maar als ik dan kijk naar een stelletje zoals hierboven beschreven, dan weet ik het zeker: echte liefde bestaat wel.

30 Comments to “Echte liefde”

 1. Het bestaat, alleen je moet goed zoeken.

 2. Ik vind het ook zo lief als die oudjes zo saampjes hand in hand lopen. Het geeft weer hoop op echt liefde. *zucht*

 3. Ik zag op mijn stage in het bejaardentehuis ook een stel, die man kwam die vrouw elke middag voor het middageten halen bij de activiteiten om samen te gaan eten, en dan duwde hij haar in de rolstoel daarheen en hij bracht en haald ehaar ook voor en na de activiteiten. Dat vond ik ook zo mooi om te zien. Toen dacht ik ook zoiets van echte liefde.

 4. ja awwwww ik hou ervan!

 5. Ik vind het zo schattig! in de film up is het ook zo lief!

 6. Dat is zo lief!

 7. Ja mooi altijd he ..
  Zo wil ik er over heel wat jaren ook bij lopen <3

 8. Mooi om te zien is dat, ja! En het geeft inderdaad hoop vind ik :)

 9. Zo mooi altijd, die oudjes die samen hand in hand lopen :)

 10. Mijn opa en oma zijn ook zo.. 58 jaar getrouwd en nog steeds verliefdig! :)

 11. Het is echt heel lief omdat te zien :)

 12. Over heel veel jaar wil ik er ook zo bij lopen!

 13. Ik vind zulke stelletjes altijd zo lief om te zien, en het is zo mooi om na zoveel jaar nog steeds helemaal in love te zijn… true love :)

 14. Ik vind het echt lief om zo’n mensen samen te zien! ♥

 15. Deze mensen houden van mekaar. Ze hebben het ongetwijfeld wel eens moeilijk gehad. Maar ze zijn in elkaar blijven geloven en vervolgens opnieuw voor elkaar gekozen.
  Precies dat gebeurt vandaag de dag veel te weinig…

 16. Zo lief! Inderdaad, dat gebeurd veel te weinig tegenwoordig!

 17. Zo zijn mijn opa en oma ook, het is zo lief. Mijn oma heeft me eens gezegd dat het belangrijk is om de ander soms even te laten gaan, dat je niet altijd elkaar de hele dag aandacht kan geven, maar als je het doet, je ook echt 100% aandacht moet geven en niet half. Het werkt wel!

 18. Natuurlijk bestaat het;)maar het is wel geven en nemen.
  Mooi stukje!

 19. Dat is idd zoo schattig! Up <3

 20. Natuurlijk bestaat het echt :) inderdaad, juist die stellen bewijzen het!

 21. ja tegenwoordig lijkt het steeds onwaarschijnlijker te worden…. toch hoop ik deze ook ooit tegen te komen ;)

 22. Dat is inderdaad zo lief!

 23. Ja dat is zo mooi he van die oude mensjes die nog helemaal gelukkig met elkaar zijn.
  Ik hoop dat dat ook voor mij is weggelegd.

 24. Dat is zo mooi om te zien. Altijd als ik zo’n stel zie en mijn vriend is er bij, zeg ik tegen hem dat ik hoop dat wij er over 60 jaar ook zo bij lopen. Ik vind het zo ontzettend lief!

 25. oooh! ik zag laatst ook een oude man de rolstoel van zijn vrouw duwen. vond ik zo lief <3

 26. Ik vind dat altijd zo aandoenlijk! (leuke blog heb je trouwens:))

 27. Er is zelfs niets beters!.

Leave a Reply