Echte liefde

Bron

Hij ondersteunt haar, terwijl ze gaat zitten op het bankje
‘Pfff.’ klinkt het uit haar mond.
Hij glimlacht naar haar en gaat naast haar zitten. Hij slaat zijn arm om haar heen, want ze rilt van de kou. Ze sluit haar ogen even.
‘We moeten niet vergeten zo brood te kopen he?’ zegt ze.
‘Nee, dat moeten we niet vergeten.’ zegt hij.
Als ze uitgerust is van de wandeling staan ze weer op. Terwijl ze stapje voor stapje vooruit schuifelen, houdt de oude man de hand van zijn vrouw vast.

Zo’n tafereeltje komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Soms zie ik ze ook, de bejaarde stelletjes. Ze mopperen niet en lopen niet demonstratief een meter uit elkaar. Nee, ze houden elkaars hand vast (wat ze waarschijnlijk al tientallen jaren doen) en lijken nog net zo verliefd als een stelletje dat nog maar pas bij elkaar is.
Lief vind ik dat. Het geeft me hoop. Om me heen hoor ik van relaties die over zijn, mensen die gaan scheiden (tegenwoordig is het een wonder als je ouders nog bij elkaar zijn) en ruzies. Zou liefde dan toch niet bestaan?
Maar als ik dan kijk naar een stelletje zoals hierboven beschreven, dan weet ik het zeker: echte liefde bestaat wel.

30 gedachtes over “Echte liefde”

  1. Ik zag op mijn stage in het bejaardentehuis ook een stel, die man kwam die vrouw elke middag voor het middageten halen bij de activiteiten om samen te gaan eten, en dan duwde hij haar in de rolstoel daarheen en hij bracht en haald ehaar ook voor en na de activiteiten. Dat vond ik ook zo mooi om te zien. Toen dacht ik ook zoiets van echte liefde.

  2. Deze mensen houden van mekaar. Ze hebben het ongetwijfeld wel eens moeilijk gehad. Maar ze zijn in elkaar blijven geloven en vervolgens opnieuw voor elkaar gekozen.
    Precies dat gebeurt vandaag de dag veel te weinig…

  3. Zo zijn mijn opa en oma ook, het is zo lief. Mijn oma heeft me eens gezegd dat het belangrijk is om de ander soms even te laten gaan, dat je niet altijd elkaar de hele dag aandacht kan geven, maar als je het doet, je ook echt 100% aandacht moet geven en niet half. Het werkt wel!

  4. Dat is zo mooi om te zien. Altijd als ik zo’n stel zie en mijn vriend is er bij, zeg ik tegen hem dat ik hoop dat wij er over 60 jaar ook zo bij lopen. Ik vind het zo ontzettend lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.