Daag jezelf uit: Februari

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Douche een keer in het donker.
Deze heb ik ergens gelezen, maar ik weet niet meer waar. Ik moet hem zelf nog uitproberen, maar het lijkt me wel grappig. Pas op: niet doen als je je benen gaat scheren.

2. Koop het meest kleffe Valentijndagscadeautje ooit.
Een beer met hartjes? IK WIL MEER CLICHÉ. Een bos van vijftig rozen?  DAT KAN KLEFFER. Een kaart met ‘Rozen verwelken, schepen vergaan, maar onze liefde blijft voor eeuwig bestaan?’ NIET. KLEF. GENOEG.

3. Vertel een onzinverhaal en probeer het mensen te laten geloven.
Zeg dat je naar Oeganda gaat emigreren, omdat de liefde van je leven (die je alleen via Skype kent) daar woont. Of dat je een fruitist wordt. Of dat je Twilight hebt gelezen en leuk vond. Wel even je pokerface oefenen.

4. Koop vlaggetjes en slingers en versier een random plaats.
De treincoupé. Het trappenhuis. De wachtkamer van de dokter. Je zusjes kamer. De openbare toiletten. Het maakt me niet uit, als je het maar doet! En vergeet de confetti niet.

5. Reageer en vertel me minstens drie dingen die je mooi vindt aan jezelf.
Maakt niet uit of het uiterlijk of innerlijk is of allebei. En waag het niet om iets negatiefs over jezelf te zeggen!

50 Comments to “Daag jezelf uit: Februari”

 1. Ik vertel heel vaak aan mensen dat ik Twilight leuk vind en dan kan ik ook nog eens ijzersterk beargumenteren waarom! En vijf dingen die ik mooi vind aan mezelf: mijn haar, mijn levenslust, mijn intelligentie, mijn sproeten en mijn rijke fantasie.

 2. Drie dingen die ik mooi vind aan mezelf? M’n uiterlijk, innerlijk en de combinatie van die twee :P Niet moeilijke vragen stellen op de vroege ochtend xD

 3. Nummer 4: je realiseert je dat ik in Limburg woon en dat h et deze maand een paar dagen carnaval is?

  Nummer 1 heb ik wel eens (noodgedwongen) gedaan. :-/

 4. Heerlijk! Zat er al op te wachten.

  Drie mooie dingen aan mezelf? Handen, tanden en ogen.

  De eerste uitdaging is al binnen!

 5. Wauw, het voelt echt niet als zo lang geleden dat je de daag jezelf uit van januari online zette! Maar goed. Ik heb wel eens een paar minuten in het donker gedoucht, toen de stroom uitviel. Da’s stom. En ik heb mijn zus wel eens verteld hoe steno werkt, wat voor tekens ze gebruiken enzo en dat ik dat van mijn juf had geleerd (zat nog op de basisschool), maar dat was dus helemaal niet waar, en ze geloofde het wel, haha.

 6. Douchen in het donker ga ik een keer doen, hopelijk gebruik niet te veel shampoo :P

 7. Douchen in het donker, heb ik die al eens eerder gelezen? Mmm… :/

  Mooi aan mezelf; mijn lang benen, mijn flexibiliteit en krullen

 8. Haha, in het donker douchen is eigenlijk best lekker ;) Vooral als je ’s ochtends geen zin hebt om wakker te worden… En dan, uitdaging, drie leuke dingen aan mezelf. Ik ga voor creativiteit, haarkleur, en doorzettingsvermogen!

 9. In het donker douchen is best wel rustgevend. Ik doe het wel eens. Niet helemaal donker, stiekem met een kaarsje aan ;-) Muziekje erbij is nog leuker en lekker KLEF ;-) Ik vind mijn haar mooi, mijn ogen en mijn eh… kleine teen? Zeg Laura, wat vind jij eigenlijk mooi aan jezelf?

 10. Een douche in het donker.. ik ben zo’n kluns ;-). Maar wat ik mooi aan mezelf vind? oohh lastig.. Ik denk mijn ogen, ik kan heel goed luisteren en mijn spontaniteit. Wat Jij?

 11. Ik heb Twilight gelezen en vond het leuk. Alle vier de boeken. Nu jij weer.

  En als Valentijncadeautje: donuts dan maar.

  En verder..
  1: euhm.. Uhmm. Crap dat is moeilijk! Ik dacht ‘dat doe ik wel even.’ Mijn armen dan maar.
  2: Nou ja mijn haar maar het zit meestal stom, maar toch maar dat dan want op zich is het wel ok.
  En 3:.. Wenkbrauwen. Dat zeg ik nu, maar ze hangen al een beetje dus later moet ik ze laten liften en dan zijn ze weer stom, maar iets anders weet ik ook niet echt dus ja. Maar over het algemeen ben ik best tevreden. Ja echt.

  • Oh, innerlijk mocht ook. Ja poeh hee..

  • Ja dag, Dionne, ik zei dat je niet negatief mocht doen over jezelf. Dus probeer het nog maar een keer, drie mooie dingen qua innerlijk, en dan zonder het negatieve!

   • Dat is niet negatief, dat is een feitelijke constatering.

    Nou best, innerlijk:

    1. Uhm..

    Ja jeempig zeg. Oh, ik ben best wel lief! Want ik wil altijd op mijn neefje passen en mensen helpen enzo.
    2. Ik vind alles best. –> makkelijk om mee op vakantie te gaan.
    3. Ik heb een jaar lang vrijwillig egeltjes verzorgd, dus dat is ook lief. Alleen heb ik nu twee keer lief. Ik ga nadenken.

 12. In het donker douchen doe ik vaker, gewoon omdat ik dan geen zin heb in licht. Of ik zet het licht aan in de keuken maar niet in de badkamer en dan laat ik de deur op een kier. Even rust.

  Wat ik mooi vind aan mezelf? Mijn ogen, mijn eigen haarkleur en… jeetje, dat is moeilijk?

 13. Haha, volgens mij las ik die van douchen in het donker in de Flow.. :) En verder wou ik dat ik al je adviezen gewoon eens op durfde te volgen, ze zijn leuk! :)

 14. Zo, paar uurtjes + sollicitatiegesprek verder. Mooie dingen aan mij:
  – Mijn vrije denken
  – M’n bierbuik
  – En m’n creativiteit :)

 15. In het donker douchen heb ik laatst nog gedaan toen de stroom in de hele buurt uitgevallen was. Gelukkig hebben we een geiser en dus nog wel warm water… Alle buren met boilers konden de proef maar beter niet op de som nemen ;)

  Vijf dingen die ik mooi aan mezelf vind… Lastig hoor. Om te bedenken maar ook om goed te verwoorden. Hier komen ze dan:
  – Mijn doorzettingsvermogen en geloof in dat je best doen voor iets beloond wordt
  – De botjes in mijn hals en schouders
  – Mijn ogen (cliché maar ik vind het wel echt)
  – Dat ik mezelf niet op één zet als iemand anders het even moeilijk heeft
  – Dat ik me probeer te interesseren voor de drijfveren van anderen

 16. Leuke uitdagingen weer :)

  Drie dingen die ik mooi vind aan mezelf… even denken…
  1. Ik ben behulpzaam.
  2. Ik heb doorzettingsvermogen.
  3. Mijn lengte.

 17. Ik ga lekker alleen dingen van mijn uiterlijk noemen want zo ben ik: ogen, benen en handen! :)
  Douchen in het donker lijkt me leuk. Maar wel wat gevaarlijk.

 18. Douchen in het donker is lekker!
  Drie dingen… Ogen, haar en vingers.

 19. Dat douchen in het donker heb ik helaas een keertje meegemaakt! Was op een camping in Denemarken en toen ik ’s avonds ging douchen, viel de stroom uit, maar ja, ik had net m’n haar ingeshampoot, dus had weinig keuze…

 20. haha, nummer 4 lijkt me eigenlij kbest grappig

 21. Nummer 4 AWESOME! Die lijkt me echt leuk om te doen.
  En 3 positieve dingen aan miij.
  1. Ik zeg mijn mening altijd.
  2. ik lach veel.
  3. doorzetter.
  Voila nog 4 uitdagingen te gaan.

 22. Een bos rozen in een emmer met suikerstroop?

  Een random plek versieren in februari is uiteraard totaal geen probleem.

 23. Leuke uitdagingen!
  Ik heb net een blogje gepost waarom ik AWSEOME ben ;)

 24. De lamp in mijn badkamer was laatst stuk. Dus douchen in het (semi-)donker heb ik al gehad!

 25. Ik ga gewoon ménsen versieren met slingers! :D

  1) mijn eerlijkheid
  2) mijn haar (op een goede dag, en die zijn er steeds meer)
  3) de lengte/gewicht-verhouding van mijn lichaam (gewoon prima gezond, me likes)

 26. Geweldig!
  Ik heb Twilight gekéken en vond ‘m niet goed maar bleef wel kijken (ken je dat?). Telt dat ook?

 27. Dit ga ik ook voor mezelf doen, elke maand 5 uitdagingen!

 28. hmmm… ik denk dat ik ze allemaal wel al een keer gedaan heb :)
  behalve numero vijf, dus hierbij:
  1. ben ben vaak vrolijk
  2. ik klaag niet zo snel
  3. mijn haar zit vaak goed
  (dit was het eerste wat in mijn hoofd opkwam :))

 29. Douchen in het donker heb ik ook al eens gedaan toen de lamp spontaan stuk ging. Dat versieren vind ik wel een hele leuke. Ik denk dat morgen voor mezelf eens met de woonkamer. ;-)

 30. … begin
  moest er nog achter.

 31. Ik ga het gewoon proberen! Leuk!

  Uhm, mijn haar, mijn ogen en dat ik zo nuchter ben.

 32. Nummer 3! In de kroeg. Iemand denkt dat ik een onwijs grote fan ben van Justin Bieber. Wauw, wat geloofde hij dat makkelijk ;) Douchen in het donker kan ik ook afstrepen. Het meeste kleffe valentijnscadeau. Dat wordt een pittige uitdaging hihi.

  En drie mooie dingen van mezelf?
  – Mijn ogen
  – Mijn neus
  – Mijn onderbenen

  :)

 33. Over mezelf…
  Ik ben best tevreden met mijn haar. Mijn creativiteit en mijn nieuwsgierigheid vind ik ook twee mooie eigenschappen.
  Douchen in het donker… misschien eens uitproberen.

 34. Mijn doorzettingsvermogen, mijn borsten (haha ja sorry maar die vind ik mooi), dat ik moeilijke keuzes durf te maken

  Binnenkort ga ik je linken in een logje, heb namelijk eindelijk die gevulde paprika van je uitgeprobeerd (remember, 4 okt als reactie op kookinspiratie)

 35. Maar dríe dingen die ik mooi aan mezelf vind? Pfff! Dat is wel erg weinig! Hoe maak ik de juiste keuze??
  Laten we beginnen met mijn bescheidenheid. Die is niet mals, noch vals. Ik ben echt maar een nietig wezen op deze wereld. Daarom is er altijd ruimte voor grote(re) ego’s om me heen! Hoe mooi!!
  Wat nog meer? Wat nog meer?
  Ik vind die supersize cup van mij die ik gratis en voor niets bij de zwangerschap heb gekregen ook machtig interessant aan mezelf (ben benieuwd hoe mooi ik ze nog vind na dit hele gebeuren, maar goed)
  En tot slot vind ik mooi aan mezelf dat ik me overal druk over kan maken. Normaal gesproken wordt dit niet gezien als iets positiefs (“waar maak jij je toch druk om?!?”) maar ik denk dat op het moment dat je je nergens meer druk over maakt, ook betekent dat je nergens meer om geeft!

 36. 1. Dat lijkt me interessante ervaring :)
  3. Daar ben ik heel goed in.
  5. Ik kan zowel uiterlijk als innerlijk maar één ding bedenken op dit moment…

 37. HA! Sowieso dat ik nummer vier ga doen … mss in combinatie met onzinsverhaal

 38. Wat een leuk idee! Ik ga eens een onverwachte plek versieren :). Is toch grappig en maakt vast iemand vrolijk..

Leave a Reply