Op schoolreisje met juf Laura

Er was eens een hele lieve klas, variërend van veertienjarigen tot veertigjarigen. Deze klas had een geweldige juf, juf Laura genaamd.
Op een dag zag juf Laura dat er zoiets bestond als een Sinterklaasmuseum. Geniaal, ik weet al waar het schoolreisje van dit jaar naar toe gaat, dacht ze. Maar juf Laura had het druk met lessen voorbereiden en toetsen nakijken, dus kwam het er maar steeds niet van. Tot een paar dagen geleden.

Juf Laura besloot op te zoeken waar dat Sinterklaasmuseum zat en hoe ver het reizen was. Hij zat in Zwolle: drie uur reizen. Oh, maar ook in Apeldoorn! Drie uur reizen… En in Neede! Viereneenhalf uur reizen… Maar wacht, wacht, hij komt ook in Alphen aan den Rijn, dat is wel goed te doen. Oh, hij komt pas in 2014…

Juf Laura zat met haar handen in het haar. Ze wilde zooo graag een leuk schoolreisje plannen met haar klasje. Wat nu? Gelukkig is de juf heel slim en dacht ze: weet je wat, ik vraag het aan de kindertjes zelf.

Dus kindertjes: wat lijkt jullie leuk om te doen? Ik zal mijn taak als juf erg serieus nemen en ik neem sowieso een paraplu ter herkenningspunt mee net zoals die reisgidsen. Let wel: jullie krijgen huiswerk (schrijf een blog of maak een filmpje over het schoolreisje). Maar laat dat je niet tegenhouden.
Ook nog zoiets: ik ga niet kijken wanneer iedereen wel of niet kan, want dat wordt dikke chaos. Maar het wordt sowieso een zaterdag, dat is het handigst. Wel even vragen aan je ouders of je mee mag!

Vertel me: hebben jullie leuke ideeën? :D

(ook niet-bloggers zijn uiteraard welkom)

40 gedachtes over “Op schoolreisje met juf Laura”

 1. Nemo in Amsterdam! Of ehmmm je had vroeger de Ontdekhoek in Rotterdam. Daar kon je zeep maken in de vorm van pinda’s en hele grote bellen blazen, maar ik weet niet of dat nog bestaat.

  En Corpus in Leiden natuurlijk. En je hebt in Leiden ook een soort rariteitenkabinet, maar ik geloof dat je daar niet zomaar naar binnen mag. Daar hebben ze baby’s op sterk water en zo. Volgens mij daar bij het FSW ergens in de buurt (tien jaar geleden dat ik daar was, weet niet meer). Of iets met mummies, waar hebben ze mummies?

  En bestaat er niet zoiets als een chocolamuseum? En anders: de dierentuin. Maar da’s wel duur.

  1. Oeeeh chocolamuseum klinkt geniaal. En ik ken trouwens iemand bij Corpus, dus dat kan wel! (en het is lekker dichtbij voor mij)

 2. Blijdorp en dan gaan we allemaal een Olli halen (vanaf vandaag verkrijgbaar) :D
  Omniversum in Den Haag kan ook nog. Of we doen gewoon een dikke parteh in het minihuisje van de juf :P

  1. Jaaaa, weet je niet hoe duur Olli is? (en Blijdorp trouwens ook) Dikke parteh in het minihuisje van de juf ehhhhhh nee :P

  2. Omniversum is wel heel leuk om mee te maken, maar dan moet je wel een leuke film hebben. Wij hebben Born to be wild gekeken, niet mijn favoriet :p
   Als er nou een coole actie film in 3D zou zijn…

 3. Aanvullend op shirley: Martelmuseum zit in Amsterdam, enje hebt ook de Gevangenpoort in Den Haag :D Ook een soort martelmuseum en waar nog echt geschiedenismensen (de gebroeders de Wit) gevangen hebben gezeten en vingers (of een tong?) van te zien zijn!

 4. Bellenblazen en picknicken in een park in de warme zon (als die ooit komt), gillen in de Amsterdam Dungeons, Survival doen bij het een of ander, naar Beeld en Geluid in Hilversum (al die bloggers eh… kindertjes hebben vast iets met media), schilderen aan het strand, rondvaartboot, speurtocht door de stad…

  Eigenlijk maakt het me niet uit, maar ik wil wel graag heen (aangezien ik vorige keer niet kon). Dus het liefst in Amsterdam/Utrecht/Den Haag/Zwolle/Groningen. :P

  1. Haha streep die laatste twee opties maar weg (is drie uur reizen voor mij ofzo), maar het wordt wel randstad denk ik :)

 5. Een aanrader… Het Eindhovenmuseum.

  Jaren terug geweest. Bijzonder was toen dat er een afstudeeropdracht was…
  Met een gekregen zaadje liep je he park door. Door te ruilen en te kiezen, ging je het park door. Uiteindelijk kreeg je een hoopje deeg, zodat je een oannenkoek kon bakken!
  Wel oppassen voor de rover! Hij kon het van je af pakken en kon je opnieuw beginnen.

  http://www.eindhovenmuseum.nl/

  Hopelijk is dat in stand gebleven want het is interactief iets leren over de historie.

 6. Ik ben in het verleden naar het Archeon geweest. Soort van geschiedenis park. Dat vond ik toen wel cool. Zou best een succes kunnen worden en het is in Alphen a/d Rijn.

  1. De Romeinen waren al mooi,
   Zou best nog wel eens willen gaan
   als de vikingen komen!
   Mooi om te zien hoe zwaarden en
   maliënkolders gemaakt worden … Handwerk!

 7. Archeon en Nemo vond ik vroeger allebei leuk. :D Voor mij is alles eigenlijk goed (maakt niet zoveel uit wat of waar, zolang het maar niet zwemmen is- dat doe ik niet graag, haha). En zolang juf Laura en mijn mede- leerlingetjes maar rekening houden met dit jonge kindje dat nog eindexamen moet doen (dus in die mei- periode niet weg kan :P).

 8. Het beeld en geluid museum in Hilversum is ook heel leuk, daar kan je allerlei opdrachten uitvoeren en zo, dan heb je echt dingen om te doen. :)

 9. En het Rijksmuseum in Amsterdam? Volgens mij hebben we allemaal ongeveer de leeftijd dat we vooral verbouwingsnieuws hebben meegekregen en daardoor nog noohoohooit de Nachtwacht hebben gezien. Huilie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.