Liefdeslessen van tante Laura: hoe vraag ik mijn vriendin ten huwelijk?

Allereerst: gefeliciteerd! Wat ontzettend fijn dat je je wil verbinden aan een – in principe levenslang, maar in de realiteit zo’n twee jaar durend – huwelijk. Bereid je maar voor op jaren vol liefde, spetterende seks en leuke kinderen. Oh en vergeet de bruiloft zelf niet. Ja, het kost een godsvermogen, maar daar krijg je een onvergetelijke dag voor terug, waar maar een beetje planning en geld aan vooraf gaat.

Goed, allereerst moet je natuurlijk een ring hebben. Er zijn eigenlijk twee opties. Of je koopt een goedkoop dingetje bij de Lucardi (liefde gaat niet om geld toch?) of een enorme joekel van een diamant (zodat ze ziet dat je écht van haar houdt) die zo groot is dat ze haar hand niet meer omhoog kan houden.

Dan: waar ga je haar ten huwelijk vragen? Ook hier zijn twee opties, om het eenvoudig te houden. Je kunt haar ten huwelijk vragen, terwijl ze op de bank naar Grey’s Anatomy kijkt (‘Nu even niet, Gerrit-Jan.’), want daar zitten jullie immers elke dag op. Meer ‘jullie’ kan het niet worden. Of je neemt haar mee naar Parijs, boekt een shabby motelletje en vraagt op de Eiffeltoren of ze met je wil trouwen. Origineler kan niet.

Maar wat moet je in hemelsnaam tegen haar zeggen? No worries, tante Laura heeft overal een antwoord op. Er zijn, geloof het of niet, weer twee mogelijkheden. De eerste: ‘Nou eh, zullen we dan maar trouwen ofzo. Als het echt moet.’ En de tweede: ‘Ooooh knuffiewuffie, jij bent mijn alles. Wij zijn ntb, ik wil je nooit meer kwijt. Wat moet ik toch zonder jou? Jij bent het deken bij mijn kussen. Je bent de melk in mijn koffie. Jij bent de afval in mijn vuilniszak. Wil je met me trouwen, snoepiewoepie?’

Alle opties die ik heb gegeven, zorgen gegarandeerd voor succes. Maar niet vergeten om tante Laura uit te nodigen voor je bruiloft hè?

30 gedachtes over “Liefdeslessen van tante Laura: hoe vraag ik mijn vriendin ten huwelijk?”

 1. Op de radio was laatst een kerel die vertelde dat hij z’n vriendin ten huwelijk had gevraagd op de Eiffeltoren, maar dat ze nee zei en zich doodschaamde omdat ze het te afgezaagd vond. Toen hij het later in een random parkje vroeg, zei ze wel ja.

  Maar ik vond d’r toch een trut.

  Verder: ‘de afval in mijn vuilniszak’ Dat moet ik maar eens tegen Marijn zeggen :’)

 2. Haha, wat grappig. Mijn ouders hebben elkaar eigenlijk wel een beetje als de eerste optie ten huwelijk gevraagd, gewoon omdat het makkelijk was omdat ze naar het buitenland gingen verhuizen. “Dus, zullen we dan maar trouwen? “Ja, goed hoor! Wanneer?” “Volgende week ofzo?” Ook heel romantisch dus. In een bar, geloof ik.

 3. Op de bank, zo heeft mijn vader mijn moeder wel ten huwelijk gevraagd. En ook met de woorden “Het is misschien handiger als we gaan trouwen, want dan hoef ik niet naar de dienstplicht.” Heeeeeel romantisch, maar ze zijn twee jaar later nog een keer getrouwd met jurk, kerk en alle romantiek dus dat is wel goed gekomen.

 4. Hihi leuk!
  Er was een keer iemand op de radio, die ging zijn vriendin dumpen omdat hij erachter was gekomen dat ze vreemd ging. Maar zij dacht dat hij haar ten huwelijk ging vragen, dus ze was de hele tijd ‘Oh my god, Oh my god, Oh my god..’ ‘wait, what?’
  (ik weet niet wat dat met dit verhaal te maken heeft, maar ik vond het wel leuk om te vermelden :))

 5. hahaha ben ik toch even blij dat manlief wel origineel was. Het woord knuffiewuffie is niet gevallen en al waren we in Franstalig gebied, de Eiffeltoren was het bij lange na niet.

  Wel leuk geschreven blog!

 6. Lieve Laura, sinds kort heb ik een nieuwe vriend. Hiervoor heb ik een lange relatie gehad van 13 jaar. Dit is door ontrouw van hem uitgegaan en dat was een hele zware tijd. Nu ben ik zo erg verliefd op deze man en ik ken hem pas 4 maanden maar we zijn al 30+ dus dan weet je toch eerder dat het goed zit?
  Hij heeft me gevraagd wat ik van trouwen of samenwonen vind.. ik heb hiervoor samengewoond en wilde nooit echt trouwen. Vond het prima. Zo heb ik hem dat verteld. Nu vertelde hij dat hij dat wel bijzonder vindt.
  Ik word er helemaal nerveus door en heb sindsdien zooo de kriebels.. ik wil opeens echt trouwen! Maar dat moet ik natuurlijk niet doen als ik iemand nog niet goed ken!
  Ik krijg het niet uit mn hoofd en denk er nu iedere dag aan.. mijn zusje appt me net dat ze vannacht over me droomde, dat ik ging trouwen!! Ik heb haar nooit hierover verteld! En mn vriendin zei ook dat ze dit over me droomde (ze weet t wel dat ik dat gevoel heb).. Deze man is heel serieus en ik voel me echt in de zevende hemel.. zuchttt
  Welke tekenen kun je bij een man zien waarmee blijkt dat hij wel wil trouwen straks..?
  Hij heeft ook al eens wat namen tegen me gezegd die hij mooi vindt. (zomaar) En verder heeft hij dit nog nooit gehad met een vrouw! Hij is erg veranderd sinds mij.. toen ik zijn broer ontmoette zei die dat ook! Ik durf hem niet direct over de toekomst te vragen. Alleen heeft hij toen ik hem 1 maand kende een reis voor ons geboekt voor november, dus 4 maanden vooruit! Dan gaan we naar New York toe! Verder hebben we het nu over de Kerst gehad samen dus dat wel. Maar verder in de toekomst nog niet..
  Heeft iemand een tip of hoe kan ik hier naar vragen voorzichtig..? We hebben beide een eigen huis, wel een uurtje reizen bij elkaar vandaan..

  1. Lieve Julia, dat hij vroeg wat jij van trouwen en samenwonen vindt is natuurlijk al een goed teken. Dat betekent dat hij er zelf al over nagedacht heeft. Dat jij ook met hem wil trouwen, is natuurlijk hartstikke fijn! Maar misschien is het een idee om het eerst te laten bezinken, kijken of je het over een maand bijvoorbeeld nog steeds wil en dan eerlijk tegen hem zeggen dat je gevoel veranderd is daarover. Dat pakt waarschijnlijk wel goed uit, aangezien hij er eerst naar vroeg. Succes!

 7. Dank je wel Laura, voor je goede tip.. Daar kan ik zelf dan even niet opkomen! Hij zei erna nog; Daar moeten we het eens over hebben onder het genot van een drankje
  Zal ik het nu van hem laten afhangen? Dat is nu 3 weken geleden. Eigenlijk weet ik niet zo goed wanneer ik dat ter sprake zou moeten brengen.
  Echt zo stom dat ik me daar nu helemaal nerveus over maak.. haha

  1. Misschien moet je iets zeggen van: weet je nog ons gesprek van een paar weken geleden? Ik zou het graag weer met je daarover hebben. Als jij ergens mee zit, dan moet je erover beginnen en het niet van hem laten afhangen. Want het is helemaal niet de bedoeling dat je ergens mee zit, dat moet je kunnen uiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.