Daag jezelf uit (3)

Acht dingen om te zeggen tegen andere mensen (en vertel mij het resultaat als je wil, want daar ben ik benieuwd naar!):

1. Niet tegen je knuffiewuffiefluffie die het elke dag aanhoort, maar iemand tegen wie je niet vaak zegt: ‘Ik houd van je.’
2. ‘Ik zit erover na te denken om naar IJsland te emigreren.’
3. Tegen een random voorbijganger:  ‘Nouuuuu Roy, wat ontzettend toevallig dat ik je tegenkom! Hoe gáát het nou met je? En met Vera? Zullen we anders even een kop koffie drinken om bij te praten?’
4. Tegen de Starbucks-medewerker: ‘Hebben jullie ook koffie?’
5. Als je vindt dat iemand een leuke tas/broek/hoofd/kleine teen heeft: zeg het! Júist tegen de vreemdelingen op straat of in de trein of waar dan ook. Probeer dit vandaag minstens vijf keer te doen bij mensen die je niet kent.
6. ‘Ik wil mijn haar aan de rechterkant afscheren en de linkerkant lang houden.’
7. Als je je omgeving aan het lachen of huilen wil maken: ‘Ik wil *vulhiereenalfastudiein* gaan studeren, want dan heb een goede kans op een baan.’
8. Als je de Denkende Laura of een andere choco-verslaafde bent: ‘Ik ga op een suikervrij dieet.’

17 Comments to “Daag jezelf uit (3)”

 1. Ha! Ik probeer al héél lang vreemden complimentjes te geven maar ik durf steeds niet haha! Terwijl ik zoveel leuke mooie en bijzondere mensen zie die ik complimenten kan geven! Én ik heb toevallig ook nog vandaag tegen iemand gezegd – buiten mijn vriendje om – dat ik van ‘m hou! Oh, tegen meerdere mensen zelfs. Dat heeft altijd een mooie uitwerking :)

 2. Haha, 3 vind ik heel leuk. En 7 ook.

 3. Leuk bedacht maar niks voor mij :) Al geef ik iemand wel eens een complimentje over een leuk kledingstuk ofzo. Onlangs complimenteerde ik een meisje nog met haar vrolijk gekleurde hoofddoel en een paar dagen later zag ik een vrouw met een onwijs leuke jas waar ik eerst bij heb staan te kwijlen omdat ik óók zoiets wilde en haar vervolgens, om dat dat na al dat gekwijl wel zo eerlijk voelde, een complimentje heb gegeven. De andere dingen gaan me onmogelijk lukken, alleen dat ‘ik hou van je’ zeggen al, ik krijg het m’n strot niet uit, zeg het eigenlijk ook nooit tegen iemand. Als ik een vriend zou hebben zou ik het misschien héél af en toe doen, maar zeker niet te vaak. Ik erger me dood aan twee-weken-verkering-stelletjes die elkaar als in een B-film toeroepen en sms-en ‘Ik hou zooo veel van je schatje’, en tussen zooo en veel staat vaak dan ook nog een woord (vaak afgekort naar 3 letters) wat echt totaal ongepast is in die context. Dan maar liever denken dat je van iemand houdt dan het extreme uiterste, aldus mij :)

  • Nee, ik bedoel natuurlijk alleen ‘Ik hou van je’ zeggen als je het écht meent, niet bij van die twee weken-stelletjes, dat vind ik ook stom. En het in een kaart schrijven en die opsturen, zou je dat wel kunnen?

   • O maar dat bedoelde ik ook wel, maar zelfs bij de mensen waar ik van houd, heb ik moeite om het te zeggen. Het klinkt gelijk zo, tja. Kwijlerig. Zelfs tegen mijn vader, moeder of oma zeg ik het nooit, maar onze familie is ook niet zo. De laatste keer dat iemand tegen mij zoiets gezegd heeft kan ik me niet eens herinneren, dat moet meer dan 15 jaar geleden zijn, misschien wel langer. Ik uit liever dat ik van iemand houd dan dat ik het zeg, dat klinkt, althans voor mij, zo zwaar op de hand.

 4. Hhaha ‘Hebben jullie ook koffie?’ Die ga ik eens uitproberen!

 5. 1. Dat ga ik sowieso nog tegen mijn broer zeggen voordat hij weggaat op uitzending.
  8. Been there, done that.

 6. Dankjewellll voor de lekkere chocolade eitjes Laura! Ze hebben zeer goed gesmaakt, vooral de blauwe met WITTE vulling er in :-D

  hahaha ik zei net nummer 6 tegen mijn vriend; wat?? ik hoop dat je een grapje maakt?

  eh ja dus.
  leuke uitdagingen! Ik ga ze aan!

 7. Hahaha! Hoe bedenk je het toch elke keer weer Laura?

 8. Goh, ken jij Roy en Vera ook al?

 9. Ik werd uitgedaagd door iemand op school om tegen iedereen ” Hallo ” te zeggen en dat vond de helft van die mensen al bizar! :)

  Ps: Zit je al in het bloggerscafé? (Facebookgroep door en voor bloggers)

 10. Nummer 5 heb ik pas gedaan. Heel leuk moet zeggen dat haar sjaal leuk was en zij vond het ook heel leuk. Volgens mij had ik haar dag gemaakt! :-)

Leave a Reply