Laura gaat nog meer denken

Ik neem je even mee in mijn studiecarrière: het begon allemaal vier jaar geleden op de universiteit Leiden. Ik was Laura en ik ging Literatuurwetenschap in Leiden studeren. Ja, gekozen vanwege de alliteratie. Na drie jaar werd ik (met tienduizend huilbuien en woede-uitbarstingen toen ik mijn scriptie schreef) Bachelorette of Arts.

Dat is mooi, maar daarmee verdien je als alfa die baan bij een random fastfoodrestaurant nog niet. Daarvoor heb je een master nodig. Dus ging ik vol goede moed de master Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam volgen en… faalde. Ik haalde onvoldoendes, ik vond de studie niet leuk en ja, wat dan? Stoppen maar.

Alleen, ik stopte in januari en kon me niet meer inschrijven voor een andere master. Na een paar maanden vond ik een stage (waar ik nu mee bezig ben, een stage PR & Marketing bij Dutch Media Books) waar ik t/m juli mee bezig ben. Nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd wat ik hierna ga doen en terecht. Nou, hoor het trommelgeroffel op de achtergrond, want ik ga het zo meedelen:

Ik ga de pre-master Filosofie/Philosophy/Wijsbegeerte/Gekkenkunde/hoe je het ook wil noemen aan de Universiteit van Utrecht volgen om er vervolgens de master in te doen.

Ik heb al lang interesse in filosofie, maar ik durfde de stap naar deze master niet zo goed te maken, want: zou dat niet te moeilijk zijn? Dan moest ik nog een pre-master doen en zou ik al bijna tachtig zijn tegen de tijd dat klaar ben! En nog meer van dat soort smoesjes.

Ik ga het gewoon doen. Ik ga nóg meer denken.

24 gedachtes over “Laura gaat nog meer denken”

 1. Leuk en fijn dat je de keuze dan toch hebt durven te maken. Lijkt mij een best pittige studie trouwens. Benieuwd hoeveel invloeden we dan straks eventueel hier terug zullen lezen ;)

 2. Een studie kiezen is moeilijk, net als een studie opgeven. Heb er zelf laatst ook flink mee geworsteld en hoop dat ik nu goed heb gekozen. Ik hoop dat dit de juiste keuze is voor je! :)

 3. Oh, ik ben benieuwd! Zou het in elk geval niet erg vinden als we ook iets van dat nog-meer-denken op je blog terugzien. Maar heb je na zoveel tijd nog wel zin in een master? Ik zou er allang klaar mee zijn geloof ik!

  1. Nou, ik ben er natuurlijk een halfjaar tussenuit geweest. Ik heb zin om weer nieuwe dingen te leren, gedisciplineerd te zijn en bovendien is het met mijn vakgebied (geesteswetenschappen) ook niet zo erg om twee jaar langer door te gaan in plaats van te werken, want zoveel werk is er niet.

 4. Ik wist dit natuurlijk al want ik ben een bevoordeeld omniblogger, maar ik wilde even zeggen dat ik me erop verheug als je meer over dat soort dingen zou gaan bloggen!

  1. Deze Omniblogger was dat alweer een beetje vergeten, maar het lijkt me heel interessant. Ik had een tijdje zoiets van ‘mehh’ niet zo moeilijk doen, maar nu komt mijn nieuwsgierigheid weer bovendrijven, dus ik vind ook dat je over je studie moet gaan bloggen :)

 5. Wat leuk! Filosofie lijkt me echt superinteressant, en Utrecht is een hele fijne stad:)
  Goeie keus ook, met dit soort dingen moet je je niet tegen laten houden door hoe lang het wel niet gaat duren want voordat je weet is het alweer voorbij. Heel veel succes en plezier vast in ieder geval!

 6. Lijkt me iets wat bij je past, hopelijk is dat ook zo. En mag ik dan jouw stageplaats overnemen? Haha!
  Leuk ook dat je naar Utrecht gaat, weer een andere stad! Is dat makkelijk te reizen?

  1. Haha, van mij mag het :P Het reizen, nou ja, ik weet niet precies hoe lang ik er dan over doe, een uur ofzo? Maar dat heb ik ook met mijn stage nu en ik vind het niet erg :)

 7. Fijn dat je de knoop hebt doorgehakt! En volgens mij past het heel goed bij jou :-) Heel veel plezier en succes gewenst, gaat vast goed komen. En ik zie graag je schrijfsels tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.