Uw blogger heeft weer wat meegemaakt

Ja, mijn leven zit vol spanning en sensatie. Ik zou een vlogger moeten worden (mensen die nu ‘Jaaa!’ zeggen, zijn af). Dit keer was het geen domheid van mijn kant, maar… Ja, van wie eigenlijk? En was er überhaupt wel sprake van domheid? U leest het allemaal in deze spannende blog!

Het is vrijdagnacht en ik kan niet slapen. Opeens hoor ik een harde knal. Alles trilt. Ik slaap met oordopjes in, dus mijn eerste gedachte is een blikseminslag ergens dichtbij. Ik neem mezelf voor om in de ochtend te googelen hoe dat zit met blikseminslagen. Maar dan hoor ik sirenes. Ik besluit toch even naar buiten te kijken. De politiewagen gaat mijn straat in. Het zal toch niet…? Ik doe mijn deur open en hoor het brandalarm (ja, die hoor je dus niet als je binnen in je hus bent, wat echt heel erg handig is) en ruik rook. Meteen slaat mijn hoofd op hol. Er is brand, maar waar en hoe kom ik eruit is en hoe moet dat dan met Dikkie en kut, kut, kut. Ik spreek een willekeurige buurman aan, die me vertelt dat er een auto in de fik is gevlogen op de parkeerplaats. De paniek maakt plaats voor verwarring. Ramptoerist als ik ben, kijk ik uit zijn raam en zie de brandweer blussen. De brandweer komt langs om te vragen of ik last heb van rook in mijn huis (ja, ook al heb ik mijn deur niet lang open gehad) en gebiedt me om ramen en deuren gesloten te houden. Ik ga weer in bed liggen en maak me zorgen om de kat. Als ik al last heb van de rook (pijnlijke keel), hoe zit dat dan met haar? Rampscenario’s gaan door mijn hoofd (kat dood, dagen rook in huis, alle kleding in de wasmachine, failliet door rekening waskosten, zwerven op straat, bevroren onder een brug, pas twintig maanden later wordengevonden) en de adrenaline stroomt nog door mijn aderen (kan dat?). Pas een paar uur later lukt het me om in slaap te komen en ik word nog een paar keer wakker.

Dit verhaal eindigt met een anti-climax. De kat leeft nog (die lag lekker te tukken toen ik wakker werd), de rook is verdwenen, alleen de vuile kleding hoeft in de wasmachine en het is hier 24 graden in huis, dus bevriezen zal ik niet zo snel, laat staan onder een brug. Ik heb geen idee waarom die auto ontploft is. Maar dit alles betekent wel dat ik nog steeds blogjes kan schrijven, dat dan weer wel.

9 gedachtes over “Uw blogger heeft weer wat meegemaakt”

  1. Spanning en sensatie. Gelukkig liep het goed af! Ik heb vorig jaar iets soortgelijks meegemaakt. Ik werd wakker van allerlei geluiden en dacht: ‘wat is dit allemaal zo vroeg? En WAAROM stinkt het hier zo?!’ Toen heb ik mijn oordoppen in gedaan en ben ik verder gaan slapen. De volgende ochtend toen ik naar mijn werk ging, zag ik dat de muur onder mijn balkon helemaal zwart geblakerd was. Er was een autobrand tegen mijn flat, pal onder mijn balkon. Ik hoor geluiden, ruik brand en ga gewoon verder slapen. Redelijk zorgwekkend dat mijn interne alarmbellen niet afgaan als ik slaapdronken ben. Hopelijk belt er iemand bij me aan als er echt iets aan de hand is :’)

    1. Oooh wow. Nou ja, misschien heb je wel geleerd van deze keer en gaan je interne alarmbellen volgende keer wel af (maar vooral hopen dat er geen volgende keer komt)

  2. Twee jaar geleden zaten wij op de bank een serie te kijken toen het ineens buiten vrij licht werd (het was dus donker). Ik ging naar buiten en in eerste instantie dacht ik dat er bij de buren brand was. Jeetje, wat een paniek. Wie en wat ga ik als eerste redden? dacht ik.
    Uiteindelijk bleek het een straatlantaarn te zijn die kortsluiting had gehad en nu was er een heg in de fik gegaan.
    Maar daar kun je echt goed van schrikken.
    Gelukkig was het bij jou ook niet zo heftig. Behalve dan voor de eigenaar van die auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.