Eerlijk over reizen #faketravelblogger

Fake travelblogger coming through.

Iemand vroeg zich na deze blog met de dubieuze titel af of ik mijn vakantie in Taiwan nou leuk vond. Ik kan me die vraag wel voorstellen, want ik weet het antwoord eigenlijk niet zo goed. Oh ja hoor, tegen kennissen zeg ik ‘Leuk!’ als ze vragen hoe het was. Maar ik zeg ook ‘Goed!’ als ze vragen hoe het gaat, terwijl dat ook niet altijd zo is. Het was namelijk niet alleen leuk in Taiwan.

Laat ik beginnen met dat ik niet aan wanderlust lijd. Hiervoor was ik nooit buiten Europa geweest en daar zat ik ook niet zo mee. Mijn moeder heeft vliegangst, dus vroeger waren we aangewezen op de auto en daarna had ik nooit echt veel geld (of: nooit echt veel geld ervoor over). Reizen schijnt je leven te verrijken en hoewel dat deels ook klopt, vind ik mijn leven op deze manier ook gewoon prima. Er zijn ook andere manieren om je leven te verrijken (boeken, mensen, boeken!).

Bovendien ben ik een semi-verwend kind. Kamperen deden we niet aan. Onder geen enkele voorwendsel zal ik in een tent slapen. Dat heb ik dan ook nooit gedaan. Ik zie er echt niet de lol van in om op vakantie primitiever te gaan leven dan je normaal doet. Met een wcrol ’s nachts over de camping naar de wc lopen? ’s Ochtends uit je tent branden? Het zal wel erg zen en alles zijn, maar ik zou er doodongelukkig van worden. Ook backpacken (hallo, mijn rug doet al pijn als ik mijn laptop in mijn rugzak doe) gaat hem echt niet worden. Die gatachtige constructies wat ze wc’s noemen in Taiwan vond ik al erg genoeg. Niet dat ik all inclusive op een strand mijn billen wil branden (doe mij maar iets meer cultuur) of nooit meer op vakantie zou willen, maar reizen zoals de echte ékte travelbloggers doen? Niet voor mij.

Dus. Taiwan. Het was mooi, het was anders, er was lekker eten. Maar na anderhalve week wilde ik gewoon naar huis. Niet vanwege heimwee, maar álles was anders daar. En ik wilde weer iets bekends zien. Ik was bijna blij om af en toe de grote, gele M te zien, terwijl ik daar nooit eet. Kun je nagaan.

Ik ben blij dat ik Taiwan heb gezien, want het was een kans (hoeveel vrienden kennen jullie die in Taiwan wonen?) en ik wist echt niet wat ik kon verwachten. Ik heb me er ook zeker wel vermaakt en er van geleerd. Maar voorlopig wil ik het vliegtuig niet inspringen en al helemaal niet naar een of ander ver land. En dat is oké. Er zijn al genoeg travelbloggers.

7 Comments to “Eerlijk over reizen #faketravelblogger”

 1. Mooi verhaal. Er bestaan zeker verschillende manieren om je leven te verrijken.Ik dacht laatst nog terug aan vroeger, toen vond ik de badkamers op vakantie altijd veel te klein. Tegenwoordig heb ik zelf een kleine badkamer (en boek misschien wat duurdere hotels dan mijn moeder vroeger deed) en vind ik.de badkamers op vakantie altijd zo chill.

 2. Op het stukje over kamperen na (ik vind in een tent slapen echt heel leuk, vooral als het stormt, maar dan moet je wel een tent hebben die niet lekt anders is het een nachtmerrie), vind ik het heel herkenbaar! Ik vind reizen voor een paar dagen leuk, maar eigenlijk is thuis ook gewoon heel fijn.

 3. Dat is zeker oké! Zelf heb ik nog nooit een verre reis genaakt. Ik zou het wel graag willen, maar door mijn gezondheid zitten er ook wel wat haken en ogen aan. Voorlopig houd ik het dus ook gewoon lekker dichtbij huis.

 4. haha geweldig blog. Ik deel je mening helemaal wat kamperen betreft pppffff.
  En verder, ieder zijn ding toch?!

 5. Niks mis met geen travelblogger zijn.
  In mijn jonge jaren ben ik ook een paar keer wat verder van huis geweest. Ik heb er prachtige herinneringen aan, Ben blij dat ik de kans heb aangegrepen maar heb niet het idee dat ik er een beter of slechter mens door ben geworden. Zonder die ervaring was ik ook ik geweest,

 6. Ik herken mezelf. Ik heb daar ook vrede mee. Ik hoef niet altijd op vakantie en ik hoef ook niet ver weg. Maar soms lijkt het wel alsof je dan heel raar bent.

 7. Hallo 2022 hier. Ik vind mensen die lekker thuis willen blijven gaaf. En als iemand per se overal naartoe moet reizen vraag ik me altijd af wat ze hier dan zo missen?

Leave a Reply