Rotterdamn

Oh ja joh?!

A post shared by Laura Bosua (@lauradenktwel) on

Eindeloos fiets ik langs de oude huizen. Ik kan het niet laten om bij mensen naar binnen te gluren, terwijl ze televisiekijken, lezen of door de kamers lopen. Hoeveel langer ga ik nog verder? Tot de rotonde of sla ik af naar rechts, naar de tunnel en voorbij de dierentuin, waar Centraal Station al bijna lonkt.

Overdag loop ik langs de singels. De bloesems liggen verspreid over het pad. Ik knik de mensen op de bankjes gedag. Goed kijken bij het oversteken. Niet vallen over losliggende takken. Tot de dierentuin en dan weer terug.

Die drie jaren in Rotterdam waren niet mijn beste. Liefdesverdriet, angst voor dreigende buurmannen, geen echt thuis hebben. Dat de ene straat chique is en die ernaast slecht maakt het levendig, maar ook verwarrend. Het is te groot. Op weg naar het centrum fiets ik altijd minstens een toerist aan, roep ik een aantal keer ‘Kijk uit!’ en werp ik boze blikken.

Ik heb rust nodig.

Een stad die gemoedelijk is. Waar mijn vrienden wonen. Waar ik opnieuw kan beginnen. Een nieuw thuis. Dag Rotterdam, ik kom wel weer een keer op bezoek.

7 Comments to “Rotterdamn”

  1. Mooie blog snap je gevoel helemaal. Ik mis de stad dagelijks maar niet de drukte toch als ik er ooit zou wonen dan toch in Kralingen en niet in een wijk die verdere en dus rustiger is. Wens je succes op je nieuwe stek.

  2. Gelukkig kan op bezoek gaan altijd nog. Hopelijk ga je in Utrecht een mooie tijd tegemoet!

  3. Mooi geschreven, ik herken wel wat je zegt over Rotterdam. Ik werk er inmiddels alweer meer dan een jaar (vlakbij Blijdorp overigens!) maar ik ben nog steeds blij dat ik er niet woon eigenlijk. Ik hou van Rotterdam, maar woon toch liever op het platteland, haha.

    Ik hoop dat je het heel fijn gaat hebben in Utrecht! Ik hou van Utrecht <3

  4. Geniet in Utrecht. Rotterdam is leuk om op bezoek te gaan maar er wonen… Ik weet niet..

  5. Geniet in Utrecht, is je gegund! <3

  6. Hopelijk ga je die rust in Utrecht wel vinden!

  7. Wat dat betreft zit je in Utrecht wel goed denk ik.

Leave a Reply