Als de afwas af was

Er was een tijd, nog eens niet zo heel lang geleden, dat ik elke dag moest afwassen. El-luk-ke dag. Want dat is het met die afwas: je doet het niet even en je bent er vanaf, oh nee hoor, het stapelt zich meteen weer op. Je pakt iets te drinken, afwas, een schaaltje chips, afwas en begin maar niet aan het avondeten, want dat kan het aanrecht niet aan.

Urenlang ben je bezig met het hete water, het sopje, boenen, poetsen, afdrogen, doekje over het aanrecht. Maar lang ervan genieten, ho maar.

Soms kwamen er mensen eten. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar de nasleep is hels. Je bent moe, je bent een beetje aangeschoten en je wil gewoon naar bed. Maar die afwas hè, die ruimt zichzelf niet op.

Maar nu, lieve lezers, de dag waar ik altijd op hoopte. Na al die jaren ploeteren heb ik eindelijk een vaatwasser. Mijn huis is nog nooit zo opgeruimd geweest, want er slingeren geen lege glazen meer. Ik houd uren aan vrije tijd over en mijn handen rimpelen niet meer door al dat water.

Nu is de afwas eindelijk af.

9 Comments to “Als de afwas af was”

  1. Dit is vast een van de gelukkigste momenten van je leven!!

  2. En dan moet je dat ding uitruimen. Waar je geen zin in hebt. Nieuwe vaat stapelt zich al weer op op de aanrecht en…

  3. Aiii enjoy! Ik geniet er ook nog steeds van :-) ELKE DAG WEER

  4. Oh, ik kijk hier zonder grappen ook zo erg naar uit, om niet meer bij elk nieuw glas te denken ‘ja maar deze moet ik straks ook weer afwassen’. Geniet ervan!

  5. Dit is echt op jouw manie geschreven, vergeet je dat ding niet uit te ruimen;)

  6. Van die taken die je elke keer opnieuw moet doen, dat zijn toch echt de ergste haha. Hoezo moet ik alweer poetsen, ik deed het twee weken geleden nog???

  7. Hahaha I can so relate. Plus altijd een schoon aanrecht, vrij van vieze vaat :D

Leave a Reply