Let’s go to the movies


Het is me eerder overkomen, toen in Cinerama.

Het was een zondag, kwart voor vijf en het weer was mooi, nog niet zo lang geleden. Ein-de-lijk waren de bioscopen weer open en daar wilde ik met mijn Cinevillepas gretig gebruik van maken.
‘Fijn dat je er bent!’ zeiden de medewerkers die klaar stonden voor de bioscoopzaal.
Ik was nog nooit zo hartelijk onthaald en keek hen een beetje vragend aan.
‘Je bent de enige vandaag.’
Mijn droom kwam uit (hoewel het wel zielig is voor de bioscoop): ik ging een film kijken in de grote zaal van het Hartlooper: helemaal alleen. Geen pratende mensen, geen etende mensen, geen mensen voor, naast, boven of onder me, just me, myself and I.

Nu zijn er misschien mensen die zeggen: wat, ga je helemaal alleen naar de bios? Sommige mensen vinden dat raar. Ik vind die mensen raar. Ik kan het iedereen aanraden. Je hoeft met niemand te praten, je kan zo snel weggaan als je wil en naar de bioscoop gaan is toch niet echt een sociale activiteit (niet iedereen denkt hier hetzelfde over, gezien het gepraat van sommige mensen tijdens de film). Na de film blijf je nog even in het gevoel hangen in plaats van dat je moet bespreken hoe het was.

‘Ja, maar iedereen kijkt dan naar me en vind me zielig.’
Nee, lezer, nee. Het kan niemand een fuck schelen dat jij daar bent in je eentje, want ze zijn meer met zichzelf bezig. Bovendien is het helemaal niet raar, want zeker in filmhuizen zijn er wel vaker mensen alleen. En als je een Cinevillepas hebt, kun je niet altijd mensen vinden om mee te gaan, omdat je zo vaak gaat. Waarom zou je je laten tegenhouden door het gebrek aan gezelschap? Ga gewoon alleen!

En dan heb je misschien ooit ook het geluk wat ik heb. Een volledig lege bioscoopzaal.

7 Comments to “Let’s go to the movies”

  1. Oooo, wat een geluk! Ik heb ook wel eens een privébioscoopzaal gehad samen met degene met wie ik daar was. Maar alleen naar de bios (of naar het theater, of op reis) gaan is inderdaad ook echt megafijn om alle redenen die je noemt.

  2. Dat is nog eens geluk hebben! Heb het ook wel eens gehad, zalig!

  3. Heerlijk zo’n zaal voor jou alleen. En groot gelijk dat je gewoon lekker alleen naar de bioscoop gaat!

  4. Dat lijkt me heel fijn!

    En, hoe was de film?

    • Heeeel mooi, maar ook lastig om naar te kijken (heel pijnlijk en indringend). Kom hier dat ik u kus was het, echt wel een aanrader!

  5. Meestal ga ik wel met iemand naar de film, maar ik ben ook wel eens alleen geweest. Je zit daar inderdaad toch maar in stilte een film te kijken haha, dus het is net een ideale activiteit om alleen te doen! En meer popcorn voor jezelf :D

  6. In je eentje in een lege zaal zitten is zeldzaam, maar oh zo fijn!

Leave a Reply