Lang leve de bieb

Elke maandagavond na pianoles ging ik met mijn moeder naar de bibliotheek, want dat was in hetzelfde gebouw. Ik nam standaard 6 boeken (dat was de maximale hoeveelheid) mee en leverde 6 boeken weer in. Vooral de boeken van Laura Ingalls Wilder (what’s in a name) heb ik stukgelezen.

In Leiden had ik ook een abonnement en in Rotterdam ging ik af en toe ook, maar daarna bleef het lang stil op boekenleengebied. Ik kocht boeken of haalde ze uit de minibibliotheken die je tegenwoordig overal hebt (I love it). Maar met de Boekenweek dit jaar dacht ik opeens: waarom niet? Ik neem weer een abonnement! (er was ook een actie, dus dat scheelde)

Ik woon op 1 minuut afstand van een bibliotheek en het voelt net weer als toen. Deze bibliotheek ziet er zelfs een beetje uit als die van vroeger (een beetje ouderwets dus) en het is klein, maar fijn. Als ik nu een interessant boek tegenkom, hoef ik niet na te denken of ik hem ga kopen, maar reserveer ik hem gewoon. Ik zit niet meer op hetzelfde niveau van vroeger, als volwassene moet je wel eens werken, maar 1 boek in de week lees ik toch zeker wel uit.

En: ik vind het heerlijk.

6 gedachtes over “Lang leve de bieb”

  1. Ik was door omstandigheden al heel lang niet meer in de bibliotheek geweest maar toen ik in 2019 de bieb van Venlo binnenliep voelde dat als thuiskomen.
    Ben trouwens geen lid geworden.

  2. Ik koop ook meer boeken dan ik zou willen, maar ik vind ze zo leuk staan in de boekenkast haha. Al zijn er ook wel een paar boeken die ik niet per se hoef te hebben, dus ik denk erover na om ook maar weer eens een bibabonnement te nemen.

  3. De bieb in Lunetten is ook zo’n heerlijke tijdscapsule. Daar was ik echt weer even terug in mijn jeugdige jaren (die er inderdaad qua biebgang net zo uitzagen als de jouwe).

  4. Ik was pre corona al heel erg beu van mijn bieb en zei op. Inmiddels heb ik zelf een dermate grote collectie TBR en toch ben ik weer lid geworden. Een boek wat ik echt moest lezen, kostte een slordige 70 euro. Lid worden van de bieb was dus goedkoper en inmiddels moet ze lachen als ze mijn reserveringen zien en willen weten hoe het met mijn project is. Ik miste de bieb maar ben een dorp verder lid geworden, ander karakter en -heel goed- ik kan maar 2 boeken tegelijk lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.