Nieuw: de nieuwsbrief

Al maanden heb ik een post-it op de muur van mijn werkkamer hangen. Elke keer als ik aan mijn bureau zit (dat is nogal vaak), zie ik het vanuit mijn ooghoek: ‘nieuwsbrief maken’. Ik denk steeds: later, later ga ik dat doen. Nu eerst nog even B&B Vol Liefde kijken of mijn Discover Weekly beluisteren.

Maar die ‘nieuwsbrief maken’ werd steeds dwingender. Ik had het erover met mensen: ‘Het lijkt me leuk om een nieuwsbrief te maken, vol met inspiratie.’ En: ‘Oh, dit zou ik in mijn nieuwsbrief kunnen zetten.’ Zelf las ik tientallen andere nieuwsbrieven en elke keer dacht ik weer aan die post-it. Ik wil dat ook.

Wat hield me dan tegen? Bang dat mensen het niet leuk vinden. Als ik eraan begin, moet ik het ook volhouden. Het kost tijd. Maar daar zijn natuurlijk tegenargumenten voor. Mensen die het niet leuk vinden, abonneren zich niet of schrijven zich uit. Als ik ergens aan begin, dan houd ik het vol (kijk maar naar deze blog die duizend jaar oud is en nog steeds alive and kicking). Het kost tijd, maar het geeft ook energie.

Dus heb ik een mailprogramma gezocht. Een lay-out gemaakt. Ideeën opgeschreven. Ik heb tegen mensen gezegd ‘De eerste nieuwsbrief komt op 7 januari’ en nu zet ik het op mijn blog. Ik kan niet meer terug.

Want ik kom zoveel leuke films en boeken en andere inspirerende dingen tegen. En natuurlijk kan ik dat ook op mijn blog zetten, maar ik houd zo van dat soort nieuwsbrieven. Alsof je elke week een cadeautje krijgt in je mailbox. Mensen mailen tegenwoordig niet meer wat ze meemaken, ze appen en dat is ook leuk, maar ik wil ook leuke dingen in mijn mailbox. En leuke dingen sturen via de mail.

Dus wil jij dat ook? Je kunt je hier abonneren en dan zie je de eerste nieuwsbrief op 7 januari verschijnen in je mailbox. Beloofd.

6 Comments to “Nieuw: de nieuwsbrief”

  1. Zo benieuwd! Het wordt vast fantastisch.

  2. Haaaa, een nieuwsbrief van jou, dat is nou echt iets waarvan ik 5 minuten geleden nog niet wist dat ik het miste in mijn leven but I do! Ik heb me precies op tijd aangemeld voor de eerste!

  3. Een beetje laat, maar ik heb me van de week ingeschreven hoor. Helemaal leuk!

  4. Wat goed dat je nu de daad bij het woord voegt. Soms heeft een idee ook even tijd nodig om te rijpen en totdat je de sprong durft en kunt te maken.

    N.B. Ik ben nieuwsgierig: kun je wat je in je nieuwsbrief gaat schrijven niet ook op je blog zetten?

  5. Wat goed dat je nu de daad bij het woord voegt. Soms heeft een idee ook even tijd nodig om te rijpen en totdat je de sprong durft en kunt te maken.

    N.B. Ik ben nieuwsgierig: kun je wat je in je nieuwsbrief gaat schrijven niet ook op je blog zetten?

  6. Wat leuk Laura, heb de eerste gemist maar kijk nu al uit naar de volgende!

Leave a Reply