Het leven zit vol verrassingen

Eén van de moeilijkste dingen is om jezelf te veranderen. Je zit vast aan gewoontes en het is moeilijk om daar vanaf te komen. Maar het levert zoveel op als je aan jezelf probeert te werken. Iedereen heeft een comfort zone, een figuurlijke ruimte waar je je op je gemak voelt, een soort warme deken om je heen. Maar waarom probeer je niet eens om over je grenzen heen te gaan? Iets nieuws doen, gewoon omdat het kan. Het leven zit vol verrassingen, maar als je vast houdt aan het makkelijke, zul je ze niet ontdekken. En je leert er zoveel van!

Zelf heb ik ook dingen die ik niet durf of me aan vast houd. Maar er zijn ook stappen die ik gezet heb, waar ik erg blij mee ben en waar ik veel van geleerd heb:
1. Ik ben twee weken naar Engeland gegaan om een Engels cursus te volgen. Ik verbleef bij een gastgezin. Het was eng, want ik was in mijn eentje + een vreemd land + praten in een taal die niet mijn moedertaal is. Maar het was zo ontzettend leuk!
2. Van de middelbare school naar de universiteit gaan. Dit klinkt misschien niet heel erg uitdagend, maar het is wel degelijk een grote stap. Nieuwe opleiding, nieuwe stad en nieuwe mensen. En het is gelukkig allemaal goed gekomen. Ik heb lieve studiegenootjes, de opleiding (Literatuurwetenschap) bevalt goed en de stad is ook leuk (Leiden)!
3. Ik moet bekennen dat ik wel wat drank op had, maar toch: een vreemde jongen aanspreken tijdens het uitgaan. Deze jongen is nu mijn vriendje ;)

Op welke dingen die jij gedaan hebt, ben je trots?

23 gedachtes over “Het leven zit vol verrassingen”

 1. Regelmatig van baan gewisseld toen ik het niet meer naar mijn zin had.
  Echt, solliciteren vond/vind ik dood eng! Zenuwslopend en dan over de eerste werkdag maar niet te spreken. Maar omdat ik voor mezelf wilde kiezen en mijn geluk op nummer 1 stond. Deed ik het gewoon.
  Plus dat ik een hekel heb aan mensen die maanden zitten zeiken van “Ik vind het zo verschrikkelijk hier, ik ga weg!” en vervolgens niet gaan. BAM! Idioten. Opscheppers.

  Ik heb drie jaar terug een borstvergroting gedaan. Griezelig, en niemand had het van mij verwacht. Maar ik heb het toch maar lekker gewoon gedaan.

  Regelmatig meiden via het internet met meiden afgesproken. Zo’n meeting is heel eng. Want je hebt totaal geen idee wat je te wachten staat. Maar leuk is het zeker!

 2. Waar ik het meest trots op ben is dat ik over mijn faalangst heen ben gestapt dit jaar. Ik ben voor de klas gaan staan met een enorme angst, maar heb daarna opeens iets in mijn hoofd gehaald waardoor ik zonder stotteren en bibberen mijn hele verhaal heb kunnen vertellen. En later bleek ik ook nog eens het hoogste cijfer van de klas te hebben! Dus dat was voor mij echt een grote vooruitgang =)

 3. Ik heb ook punt 1 gedaan, maar dan 2 weken Spaans leren in Costa Rica! Het was inderdaad heel eng, maar ook zo’n geweldige ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Ik denk dat het me wel een beetje veranderd heeft ja, in de positieve zin van het woord :)

 4. Ik ben met mijn havo-diploma naar MBO gegaan, na 1 jaartje HBO. Bleek te moeilijk en dus wou ik eens iets anders. Eerst maar basis doen op MBO. Heb er nu absoluut geen spijt van. Ik heb het naar mijn zin op school, stages waren geweldig en ik leer veel. Dat is toch wel een overwinning! Niveautje lager, maar een vele leukere opleiding =)

 5. Ik ga deze vakantie ongeveer twee maanden verblijven bij een gezin omdat ik bij hun bedrijf ga werken. Het sollicitatiegesprek was heel prettig, maar toch ben ik wel een beetje zenuwachtig. Ook omdat het een baan in de horeca betreft, dus moet ik allemaal onbekende mensen aanspreken. Ik hoop dat het mij gaat lukken.

 6. Ik ben gaan optreden, vorig jaar. Dat was heel nieuw voor me en op het begin ook wel eng: zingen voor publiek.
  Ik ben blij dat ik het gedaan heb want ik heb er nu steeds meer plezier in.
  Ik ontmoet er nieuwe mensen door en je gaat dingen anders zien.
  (vooral door het schrijven van liedjes)

 7. Stoppen met studeren. Oké, is misschien niet de beste keuze die ik ooit gemaakt zal hebben, maar ik werd depressief van mijn opleiding.. Ben wel van plan binnen een paar jaar iets anders te gaan studeren, als mijn zoontje wat ouder is..
  Leuk stukje! :)

 8. Na de middelbare school fulltime gaan werken en een deeltijdopleiding volgen, in plaats van andersom. Ook al zei iedereen dat ik gek was, ik ga volgend jaar wel mooi afstuderen :p.

  Het is inderdaad belangrijk om af en toe stil te staan bij de dingen waar je trots op bent en te zien hoezeer je gegroeid bent de afgelopen tijd. Dat geeft je weer moed om nieuwe dingen te proberen. Leuk stukje!

 9. Ooo vertel eens een keer wat meer over je vriendje, als je wilt natuurlijk :)
  Ik begrijp precies wat je bedoelt! Ik ben zo 9 maanden naar Barcelona gegaan in een gastgezin toen ik nog geen woord Spaans sprak, haha. Superleuk.

 10. Ik ben trots dat ik een bouwval heb gekocht en eigenhandig (met hulp van mijn man) verbouwd heb tot een mooi en leefbaar huis.
  Ook ben ik trots dat ik 2 jaar geleden mijn baan als jurist opgaf om fulltime moeder te worden.

 11. Wat een geweldig blog heb je zeg! Heb ’n net gevonden via Debby’s blog. Typisch dat ik dan net dit weer ga lezen. Op welke dingen die je gedaan hebt ben je trots. Dit moest ik ook in mijn pop verslag vermelden, maar specifiek dingen die te maken hadden met studie (vwo studie, mocht niet over uni of hbo gaan) of werk dat ik toen had. Het feit dat ik erg perfectionistisch ben en daardoor niet snel trots op mezelf en het feit dat dit zo’n vier jaar geleden is maakten samen dat ik er dik een uur over moest nadenken. Maar ook dat is wel eens goed.

 12. Dat ik na mijn vorige opleiding toch weer aan een andere opleiding ben begonnen.En dat ik zo goed met bewoners van mijn vorige stage kan omgaan, dit krijg ik ook te horen bij mijn eindgesprek samen met dat andere hiervan nog kunnen leren (en oh wat voelde ik me toen goed!)

  En zo’n cursus doen wil ik ook zo graag! En hoe meer ik der over nadenk hoe meer ik het ook wil… dus waarschijnlijk zit ik volgend jaar zomer 3 weken in londen hihi!

 13. – Na 17 jaar toch gestopt met betaalde baan. Op zoek naar iets passenders…niet gevonden en nu al 2 jaar vrijwilliger bij een rev. centrum.

  – Met mijn gedichten gaan exposeren. Laten zien wat je kunt!

 14. Op bijles gaan, stoppen met een bijbaantje dat me echt te veel ben en iemand die me mateloos irriteerde eens flink de waarheid vertellen daar ben ik echt zó trots op! Naar Engeland gaan voor zo’n cursus lijkt me trouwens heel erg leuk!

 15. Trots zijn is hartstikke goed en gezond.
  Ik ben trots; eigenlijk op mijn uiterlijk of zo. Maar in daden – tsjah, misschien een goede om over na te denken. Sommige daden kan ik gewoon goed. Zoals schrijven – bepaalde dingen verwoorden. In presenteren in communiceren. Maar het zijn nooit grote dingen geweest. Misschien toch maar eens een keer doen? xD

 16. Specifieke voorbeelden kan ik nu niet noemen, maar ik weet hoe leuk het is om uit je comfortzone te stappen. Het is uitdagend vernieuwend en bijna elke keer wel leuk omdat je veel nieuwe mensen ontmoet met nieuwe visies! Misschien is stage lopen binnen de verslavingszorg wel zo’n stap voor mij geweest!

 17. Zo’n blog is het perfecte voorbeeld waarom ik hier (bijna) elke dag kom spieken!
  Heel mooi dat je ook zo positief bent, en ook anderen positief móét laten denken (Waar ben je trots op, dat kán niet negatief zijn!)
  Waar ik trots op ben is dat ik mijn leven zo goed heb weten heropbouwen met mn vriend, na een zware tijd met mn ex, op straat staan en gedoe met jeugdzorg. Nu wonen we samen, beginnen beide weer aan een opleiding en zijn druk op zoek naar werk!
  Daarnaast ben ik ook erg trots dat ik het contact met mn familie weer terug heb, ik ben heel naar tegen ze geweest en durfde ze écht niet onder ogen te komen. Nu kom ik er weer elke week :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.