Het raadsel voor mannen: de lange rijen voor het damestoilet

Mannen snappen er niets van: de lange rijen voor het damestoilet. Ik snap het wel en dat wil ik natuurlijk niet voor mezelf houden. Er zijn twee oorzaken:

1. Vrouwen moeten vaak naar de wc.
Misschien heeft deze betere sekse (knipoog voor de feministen onder ons ;)) een kleinere blaas dan mannen of zit het gewoon tussen de oren? Maar bij vrouwen is het toiletbezoek natuurlijk ook een sociaal gebeuren. De laatste roddels bespreken met je vriendinnen, terwijl je je haar en make-up goed doet.  Twee vliegen in één klap wordt dat ook wel eens genoemd. Bovendien kunnen de mannen niet afluisteren en dat is erg handig als je het over de laatste love interest van je beste vriendin hebt.

2. Vrouwen zitten lang op het toilet.
Dit snap ik niet. Soms duurt het wel vijf minuten, voordat mensen van het toilet komen. En dit is niet af en toe, maar heel vaak. Waarom doen ze er zo lang over, zijn ze spontaan met zijn allen ongesteld geworden? Wat doen vrouwen in godsnaam op het toilet? Smsen, het plafond bekijken, hun nagels lakken? Wat het ook is, in godsnaam: stop ermee! Alvast hartelijk bedankt.

Er zitten nog meer nadelen aan het (openbare) toilet. Denk aan onprettige geurtjes, wc-papier dat op is en oh, wat heb ik er een hekel aan: mensen die aan de deurkruk gaan trekken, als de wc heel erg duidelijk OP SLOT is. Je schrikt je kapot, wat een hartverzakking ten gevolge heeft, en het is gewoon heel erg dom. Tenzij je blind bent, mag je dat nooit, maar dan ook nooit meer doen.

Dus mannen (en enkele vrouwen?), hopelijk snappen jullie het nu. Totdat iemand op het ingenieuze idee komt om twee keer zoveel vrouwenwc’s te nemen als mannenwc’s zal dit probleem tot in de eeuwigheid voortduren. Ik ga maar alvast in de rij staan.

22 gedachtes over “Het raadsel voor mannen: de lange rijen voor het damestoilet”

 1. Haha!! Ik ben zo iemand die er vijf minuten over doet, ik snap er ook niets van waarom het zo lang duurt… bizarro!!

 2. Als ik goed gegeten heb doe ik er ook wel een kwartier over voordat ik klaar ben, maar dat ter zijde. Ik wist als jongen wel ongeveer wat jullie deden, maar toch bedankt voor de tip!

 3. Hihi ik vind die rijen altijd zo vreselijk en ga dan ook altijd snel naar de wc. Want ik weet van mijzelf dat ik het vreselijk vind om zo lang te wachten.. Als iedereen dat nou eens deed :S

 4. Nog zo’n rare. Dat vrouwen blijkbaar samen het hokje in willen. Vraag me niet waarom, maar ze doen het echt. Ik heb nu al een aantal keer twee vrouwen (of meer, vraag me niet hoe ze dat passend krijgen) samen zo’n hokje in zien gaan (en nee mannen, dan vinden zich daarbinnen geen spannende acties in de onderste regionen plaats). En dan komen ze er vrolijk keuvelend weer uit. Soms snap ik mijn medegeslachters echt niet hoor. Wat kan er nu leuk zijn aan samen plassen?

 5. Tsja, dat van die blinden maak ik vaak genoeg mee. Ik ben zelf slechtziend, maar zit op een school waar dus blinden en slechtzienden zitten. Ik ben gelukkig een keer voor gegaan, omdat ikt oen misselijk was, het andere meisje zat al in de wc-ruimte, maar ik klopte en zei dat ik misselijk was. Net op tijd. Ik kan zelf trouwens ook nooit goed zien of hij bezet is.

 6. haha tof blogje! En héél irritant idd als iemand keihard aan de deurklinkt trekt terwijl je net lekker zit. hahaha. Ik snap soms ook niet wat vrouwen zo ontzéttend lang in dat hokje doen!

 7. Is het pakken
  van een boompje
  Toch wel handig

  Snap overigens niet dat je met elkaar in één toliletruimte gaat kletsen tijdens het klateren van de stralen…de laatste drup en het vegen. Sorry, dit doe ik toch liever in alle rust.

  Als dichter heb ik nog een probleem:

  Wat doe ik met het laatste vel?
  Vegen of beschrijven?

 8. Volgens mij snappen de meeste vrouwen niet wat er zo lang duurt.
  Ik zit niet voor mijn plezier op een openbare toilet dus ik probeer er meestal ook zo snel mogelijk weg te zijn. Maar misschien ben ik onbewust heel langzaam ofzo :P.

 9. Bij mij duurt het alleen lang als ik in het Lipsius ben en ik probeer mezelf weer soort van aan te kleden in die 0,003 vierkante meter die zogenaamd moet doorgaan voor een fatsoenlijke toiletuimte. Het mondt altijd uit in een soort van verhitte verticale worsteling. Echt DOOD aan de Lipsius-toiletten (op de begane grond dan, de rest is prima).

  Volgens mij zijn rokjes en pantys ook file-veroorzakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.