Awkward: vijf situaties

Bron

De Engelsen hebben er een perfect woord voor: awkward. Van die situaties die wel heel erg ongemakkelijk zijn en je het liefst uit de weg gaat. Ik noem er een paar:

1. Gezellig, een avondje tv kijken met je ouders om jullie band te versterken. Elke week kijken jullie samen Grey’s Anatomy (om maar even een serie te noemen, wel een leuke serie overigens). Meestal komt het onverwachts. Je hebt net een handje chips genomen als het opeens into your face verschijnt: de seks-scene. Je doet net alsof je het niet ziet en kijkt zogenaamd geïnteresseerd naar dat vogeltje in de trein. Maar ondertussen wil je het liefst verder zappen.
Een tip voor allen: kijk Black Swan niet met je ouders. Of je vriendje. Of vriendinnen. Eigenlijk moet je Black Swan gewoon in je eentje of helemaal niet kijken. Ik zal hier geen verdere details over geven. Neem het gewoon maar van me aan.

2. Je bent met je beste vriendin aan het roddelen praten.
‘Birkenstocks zijn echt lelijk. Wie trekt die stomme schoenen nou aan?’ zeg je.
Je krijgt geen respons. Je blik dwaalt af naar de voeten van je beste vriendin. Oeps.

3. Er is een feestje en je hebt er helemaal zin in. Eindelijk een kans om dat leuke jurkje aan te doen, die nieuwe make-up op te doen en die blingblingsieraden te dragen. De voorpret is al top, hoe leuk moet het feestje dan wel niet worden?
Je belt aan en de gastheer/vrouw kijkt je al een beetje raar aan, maar misschien heb je gewoon tandpasta op je wang. Dan stap je binnen. Iedereen heeft een spijkerbroek aan. Het is duidelijk: je bent overdressed.
(overigens is underdressed zijn ook heel erg gênant).

4. Alles wat met je ex(en) te maken heeft. Dit heeft geen verdere uitleg nodig, neem ik aan.

5. Je staat met een groepje coole mensen. Je hoort er helemaal bij, alles gaat goed.
‘Nou, dat de 3 J’s laatste waren geworden, had ik van tevoren al voorspeld. Daar hoef je geeneens helderziend voor te zijn, haha!’
Je lacht keihard om je eigen grapje. Het groepje coole mensen is stil en kijkt je raar aan. Je begint maar snel over een nieuw onderwerp.

Helaas kun je niet door de grond zakken. Anders had ik dat al heel vaak gedaan.

 

29 gedachtes over “Awkward: vijf situaties”

 1. Black Swan is de eerste film die ik ga kijken met m’n vriendje als ‘ie terug is. :’) Grapje. ^^

  Ik weet niet wat voor dingen ik me bij die film voor moet stellen, maar zolang het geen regelrechte pornofilm is, zou ik het nog best met m’n ouders kunnen zien. Mijn zusje van 14 is nog wel erg gevoelig voor dat soort films en kijkt keihard weg, en dan gaan we altijd juist op haar joelen enzo.

  Nummer twee vind ik niet heel sterk. Ik kan gewoon met mijn birkenstockdragende vriendinnen praten over het feit dat ik ze afschuwelijk vind. Dat mag ik best eerlijk zeggen, vind ik. Daarvoor ga ik me niet censureren.

 2. Ach, ik weet hoe het is! Ik heb zelfs is een keer gedag gezegt tegen iemand die heel erg leek op iemand die ik kende, en dan moet je jezelf er maar uit zien te praten als blijkt dat het heel iemand anders is…Ach, iedereen heeft wel eens van die momenten ;).

  Xoxo, leoniae

 3. Over nummer 5: Als mensen niet lachen, zijn ze gewoon niet zo hilarisch als ik :P Maar het blijft awkward!

  (ik vind dat het woord ‘awkward’ in de Van Dale moet, want het klinkt zo goed en er is toch geen goed Nederlands woord voor)

 4. ik ben de uncrowned queen van awkward momenten, gebeurt me eens in de 2/3 dagen.

  mijn laatste: iets gemeens over iemand willen smsen naar een vriendin maar het naar diegene sturen ipv vrienden … en dan diegene onder ogen moeten komen

 5. Haha, herkenbaar! En zoals het plaatje al zegt, moet je je er uit zien te kletsen, anders wordt het alleen maar awkwarder (wat best een awkward woord is ;))

 6. Awkward is zo’n beetje mijn favoriete woord, zo vaak gebruik ik het. Ik voel me ook heel vaak gewoon awkward. Alleen nummer 1 vind ik niet zo awkward, ik heb Black Swan bijvoorbeeld met mijn moeder gekeken :p. Maar toen ik nog wat jonger was had ik daar inderdaad wat meer moeite mee.
  De rest is heel herkenbaar!

 7. wat ik echt altijd voor heb is het volgende: ik ben met een vriendin aan het roddelen en zeg iets negatief over iemand anders. Ik draai me om en natuurlijk staat die persoon juist naast mij! Gebeurt mij bijna dagelijks, is zó gênant!
  x

 8. hahaha dat van die sexscenes is echt zo genant. Vooral als dan iemand nog zegt van “Nou, nou, moet dat nou” en ondertussen zat jij bijna met smaak ernaar te kijken of van binnen heel erg te joelen van “YES!!! EINDELIJK!!!” weg moment.
  Geweldige momenten!

 9. Hahaha leuk beschreven! Het overkomt ons gelukkig allemaal wel eens…
  mijn number 1: op een oudergesprek op werk over het verkeerde kind beginnen te praten… oeps! Toen schaamde ik me wel echt enorm…

 10. Hahaha, 1 is zo herkenbaar. Mijn ouders beginnen dan allemaal heel van die zoengeluiden te maken, waardoor ik het dan al helemaal niet meer houd.

 11. Haha heel veel mensen vinden Birkenstocks lelijk maar ik draag ze ook gewoon. Maar kan het wel waarderen als iemand zoiets gewoon zegt :) En ik vind het jammer dat alles wat met exen te maken heeft meteen taboe moet worden. Je bent niet voor niets met iemand samen geweest, dat mag je best koesteren :) Hahaha en dat laatste dat gebeurt mij altijd. Niemand vindt mij grappig!

 12. haha sommige dingen zijn idd erg herkenbaar… ik keek als kind al sinds mijn 6de naar gtst. Mijn ouders waren daar altijd heel vrij in… maar als er een sex scene kwam voelde ik idd dat schaamte gevoel opkomen haha. Die scene in Black swan heb ook gezien… met vriendin in de bios gelukkig zonder mijn ouders dus haha.

 13. Ik en mijn vriend hebben Black Swan gewoon samen zitten kijken. Al moet ik toegeven dat ik het blijkbaar …”meer opwindend” vond dan hij deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.