Rare dingen, wenkbrauwen

Eigenlijk zijn wenkbrauwen rare dingen. Maar wel rare dingen die voor een groot deel je gezichtsuitdrukking bepalen. Er zijn twee soorten wenkbrauwen die mijn voorkeur niet dragen.

1. De dunne streepjes.
Je wenkbrauwen epileren is pijnlijk. Dat weet elke vrouw. Maar blijkbaar zijn er toch mensen die het zó leuk vinden om te epileren dat ze dan maar gelijk negentig procent van het wenkbrauwoppervlakte weghalen. Gevolg: twee dunne streepjes.
Dit type wenkbrauwen gaat vaak gepaard met een bepaald soort type mens. Panterprintjes worden sexy gevonden, net zoals een decolleté van hier tot Tokio (en dat is ver hoor). Een feest is geen feest als je niet met tien mannen naar bed bent geweest. Inderdaad: type Barbie van Oh Oh Cherso/Tirol.

2. De monobrauw.
Ik zat laatst in de metro. Dat is opzienbarend nieuws, ik weet het, maar daar gaat het niet om. In de metro zat een meisje. De helft van haar gezicht werd ingenomen door een harige explosie, ook wel monobrauw genoemd. Meid, meid, wat doe je jezelf aan. Het is dat ik geen pincet bij me had, maar anders had ik haar toch even flink onder handen genomen.
Op mijn middelbare school zat een jongen. Hij stond bekend als Monobrauw. Wat zijn echte naam is, heb ik nooit geweten. Kijk, mannen hoeven geen perfecte wenkbrauwen te hebben, maar dit is toch wel een enorme afknapper (nog erger dan witte sokken in sandalen). Vrouwen vinden het namelijk niet erg sexy om naast een look-a-like Bert van Sesamstraat in bed te liggen. Echt niet.

Tja, lastig dingen, die wenkbrauwen. Misschien kunnen we ze maar beter massaal afscheren? Eh nee. Dan heb ik nog liever een monobrauw.

19 Comments to “Rare dingen, wenkbrauwen”

 1. Mijn wenkbrauwen zijn blond. Dat is aan de ene kant helemaal niet grappig, want zo lijkt mijn hoofd zonder de makeup voor de wenkbrauwen nog eens 10 meter langer. Voordeel is wel dat ze al tig jaar geen pincet meer van dichtbij hebben gezien en enkel een lief kwastje van de wenkbrauwpoeder diie er over heen gaat en zorgt dat het geen borstels lijken, maar gewoon, normale dingen.
  Jup, ik fake het gewoon een het gewoon een pietsie beetje.

 2. hihi ja lang leve blonde wenkbrouwen :$ :D
  leuk blogje!

  Overigens zijn ze ook heel nuttig hoor ;) Zweet tegen houden en dat soort dingen :)

 3. Leuke blog (: Kort en krachtig. Ik moet altijd niezen als ik mijn wenkbrauwen epileer :P Mijn moeder en zusje hebben hetzelfde “defect”.

 4. Haha leuke blog!

 5. Haha, deze is echt grappig :P
  Ik ken eigenlijk niemand met een monobrauw

 6. Leuk geschreven!
  Ik laat mijn wenkbrauwen gewoon de vrij loop gaan, want ze zijn prima :)

 7. Ik heb redelijk dunne wenkbrauwen zelf, maar ik ken iemand die zo’n aaneengegroeide wenkbrauw heeft!
  x

 8. Om de een of andere reden vond ik George Harrison zijn wenkbrauwen altijd heel stoer

 9. Een jongen van mijn school heeft volgens mij ook een monobrauw. Ik doe zelf niks aan mijn wenkbrauwen, ben er wel tevreden mee zo.

 10. Iew, monobrauwen zijn echt zo niet sexy! ik vind het wel mooi als wenkbrauwen een mooi natuurlijk boogje hebben, en natuurlijk niet te veel wildgroei haha :P

 11. Leuk stukje. De monobrauw is niet niet wat je noemt super sexy maar liever dat dan dunne streepjes. Zulke vrouwen lijken altijd verbaast te kijken.

 12. Ik epileer mijn eigen wenkbrauwen ook maar het word binnenkort maar weer eens tijd om langs de schoonheidsspecialist te gaan haha ;$

  Leuk geschreven!

 13. Gewoon een kwestie van kort houden – in mijn geval doet de kapper het.. Wenkbrouwen die getekend worden na verwijdering, geven het gezicht een vertekend beeld. Je kunt de emotie niet meer begrijpen.

 14. Haha, leuk geschreven. Ik vind die dunne streepjes ook vreselijk. Of getekende wenkbrauwen. Bah!

 15. haha, leuk geschreven. Ik vind monobrauwen trouwens leuker dan die ‘dunne streepjes’ :)

 16. als je erop gaat letten zijn wenkbrauwen heel fascinerend …

 17. Haha een harige explosie. Ik moet wel zeggen, je wenkbrauwen geven echt vorm aan je gezicht.

Leave a Reply