Mijn jeugd is voorbij

Bron

Heel erg origineel is het natuurlijk niet om over Harry Potter te schrijven. Waarschijnlijk gaan jullie het allemaal doen. Maar dat maakt niet uit. Harry Potter hoort bij ons, bij onze generatie. En dat mag best benadrukt worden.

Voor kerst kreeg ik Harry Potter en de Geheime Kamer. Nee, ik weet ook niet waarom ik eerst deel twee kreeg.
‘Ja, dat schijnt populair te zijn.’ zei mijn moeder.
‘Wat een stom boek.’ dacht ik.
Hoe het daarna is gegaan, weet ik niet meer, maar in ieder geval las ik een tijdje daarna deel één and I was hooked. Binnen no time had ik deel twee en drie gelezen. Gelukkig voor mij kwam toen net deel vier uit, zodat ik daar ook aan kon beginnen.
Voor mij zit er een scheiding tussen deel één t/m vier en vijf t/m zeven. Misschien omdat ik wel op deel vijf moest wachten. Maar ook omdat het vanaf toen pas echt serieus werd, duister.

Ik heb zelfs op een Harry Potter-forum gezeten. En toen de boeken verfilmd werden, had ik samen met Manon een crush op Daniel Radcliffe en Rupert Grint (nee, nu niet meer hoor ;)). De boeken had ik meerdere keren gelezen en natuurlijk had ik zoals het een echte zwijmelaar betaamt, gedroomd over hoe het zou zijn om les te krijgen op Zweinstein/Hogwarts.

Volgende week ga ik naar de laatste film. De aller-, aller-, allerlaatste film. In diezelfde week vier ik mijn twintigste verjaardag. En dan wordt het officieel: mijn jeugd is voorbij.

29 Comments to “Mijn jeugd is voorbij”

 1. haha deze hype heb ik overgeslagen… ik ben dan wel in de twilight sfeer ;)… Maar waarom ik deze heb overgeslagen weet eigenlijk niet. Heb ooit deel 1 gezien en daar had toen niks mee… vervolgens wel nog een ander deel maar daar snapte ik natuurlijk niks van omdat de rest niet had gezien.

 2. Onze vriendschap is eigenlijk inderdaad begonnen door onze gezamenlijke obsessie met Harry Potter! Ik ben JK Rowling eeuwig dankbaar ;).

  Ik durf eigenlijk niet naar de laatste film, want dan is het écht afgelopen. Na het laatste boek had ik al zo’n leeg gevoel, maar toen troostte ik mezelf met de gedachte ‘er komen tenminste nog films aan’, maar nu is ook dat voorbij. Je hebt gelijk dat de boeken verbonden zijn aan onze generatie, voor mij is het verhaal onlosmakelijk verbonden aan een hoop (leuke) herinneringen. Ik ben blij dat je er toch een blog over heb geschreven!

 3. Houd absoluut niet van Harry Potter eerlijk gezegd… haha EN wat betreft je jeugd; tja het leven gaat snel hé!

 4. Ik ben dus echt zó blij als het voorbij is haha. heb helemaal niets met HP. Ga morgen naar het laatste deel samen met vriendlief en wat vrienden. Ik ga een dansje maken aan het einde haha ^^

 5. Ik weet wat je bedoelt (en Rupert Grint is nu wel behoorlijk goed opgedroogd hoor! :P). Ik kan eigenlijk niet geloven dat het helemaal afgelopen is.. Maar ja, als het eeuwig was doorgegaan, was het ook weer niks geweest.

 6. Ik vind het echt jammer dat het na deze film gewoon afgelopen is. Ik heb van jongs af aan ook alle boeken meerdere keren gelezen en alle films te vaak gekeken waardoor ik ze zo ongeveer uit mijn hoofd ken. Volgende week ga ook ik de laatste film zien.

 7. Het fijne aan boeken is dat, wanneer je ze leest je op de een of andere manier weer teruggaat in die wereld en zo dus weer even in je jeugd bent. En je kunt altijd nog je eigen Harry Potter boek gaan schrijven ofzo, met zijn kinderen als hoofdpersoon :) haha. Ik moet een keer de hele reeks gaan kopen, heb ze wel allemaal gelezen, maar geleend van anderen.

 8. Hoewel ik een stuk jonger ben en mijn jeugd nog lang niet is afgelopen, vind ik het ook verschrikkelijk dat het is afgelopen. Ik heb de boeken ontzettend vaak gelezen….Ik ga misschien de film ook volgende week zien, alle kaartjes voor deze week waren al uitverkocht ;)

 9. Ik heb gisteren de film gezien en het is wel jammer dat het afgelopen is. Maar we hebben altijd de boeken en dvd’s nog :)

 10. Here te same!
  Ook ik ben opgegroeit met het hele harry potter gebeuren en vind het ook ontzettend jammer dat het straks helemaal afgelopen is! Ik wil daarom ook stiekem nog helemaal niet naar film maar dat zit er wel aan te komen! Iedegeval heb ik het wel ontzettend leuk kunnen afsluiten door naar de premiere te gaan <3!

 11. Gelukkig ben ik dus niet de enige, ik dacht al dat het aan mij lag. Deel 1 vond ik nog wel leuk (film), daarna heb ik deel 1 t/m 3 gelezen en deel 2 en 3 gezien. Het kan me gewoon echt niet boeien, ik weet niet waarom.
  Maar ik wil je natuurlijk wel heel erg veel plezier wensen in de bios en alvast feliciteren met je verjaardag!

 12. Ik vind Harry Potter echt heel erg stom :) het kan me gewoon echt niet boeien, mijn vrienden verklaren me daarom voor gek!

 13. Ik ben benieuwd naar de nieuwste Harry Potter film, ik vind het erg leuk!

 14. Gelukkig heb ik nooit op de boeken hoeven wachten, ze stonden keurig netjes op een rijtje in de boekenkast. De eerste delen vond ik inderdaad geweldig, heb ze wel viermiljoendrieduizendachtentachtig keer gelezen. Maar hoe ‘duisterder’ het werd hoe minder leuk ik ze eerlijk gezegd vond. De films vind ik minder, ze verpesten voor mij een beetje het beeld dat ik bij de boeken had. Heb de laatste film al wel gezien, maar vind de boeken gewoon veeeel leuker.
  (p.s. Leuk blog, volg het al een tijdje. ;))

 15. Ik heb hem gisteren gezien, zo jammer dat het nu afgelopen is :(

 16. I ♥ Harry Potter! Ik ga deze zondag naar HP. Maar mijn jeugd is wel nog niet voorbij, maar liefst 6 jaar ;d.
  x

 17. De Harry Potter hype is geheel langs mij heen gegaan. En voor wat betreft het voorbij zijn van je jeugd. Leeftijd is maar een cijfertje. Het zegt helemaal niets over je gevoel.

 18. Dan ben ik maar een paar weekjes jonger dan jou. Ik heb nog maar 1 film gezien, maar wel alle boeken gelezen. Ik wil de films ooit allemaal op DVD en dan allemaal achter elkaar kijken ofzo.

 19. Haha iedereen moet erover schrijven, het maakt deel uit van je leven. Ik weet niet hoe ik de eerste heb gekregen, maar ik weet dat op de basisschool (!!) er een boekbespreking over heb gegeven. Was volgens mij groep 8. Ook ik hoop volgende week te gaan en een tijdperk af te sluiten!

 20. Ik voel me oud. Dit was dus echt geen deel van mijn jeugd.
  Mijn jeugd was gevuld met boy en girlbands.
  Voor de hele HP tijdperk ben ik denk ik net zo’n 5 jaar te oud.

 21. Het eerste boek heb ik gelezen, de tweede half… maar die films <3 echt ik wil het laatste deel graag zien.

 22. Raar he, ik voel me precies hetzelfde, het was gewoon deel van je opvoeding!

 23. Grappig, ik had vroeger juist helemaal niets met Harry Potter. Nu vind ik de films wel leuk om te zien, maar ik wacht lekker tot alle films in een dvd-box komen, voordat ik ze koop =)

 24. Ik zie Harry Potter zeker als een deel van mijn jeugd. Ik kan dan ook niet geloven dat het voorbij is! Heb zin om alle boeken weer te lezen =p

 25. Euhm ik dele het helemaall niet :p de boeken konden me niet boeien, de films nog veel minder….dus helaas! Maar veel plezier bij de film :)

 26. Bij mij heeft het ook lang geduurd vooraleer ik aan HP ben begonnen, maar toen kreeg ik het eerste boek (ook van mijn mama, als tester) en hopla, ik heb de volgende boeken verslonden. Ik ga dinsdag naar de film kijken, tzal afkicken worden nadien…

 27. ‘k weet wat je bedoelt! ‘k zat ook midden in het Harry Potter tijdperk (‘k heb dan ook dezelfde leeftijd als jou :-) ) ’t is inderdaad jammer dat het voorbij is, maar langs de andere kant ben ‘k ook heel blij dat er geen vervolg meer komt – ze mag echt niet verder gaan met dat zoveel jaar later gedoe – het einde was een waardige afsluiter :-)

Leave a Reply