Ik beken

Ik moet iets toegeven. Het kost me wel wat moeite, want ik schaam me er een beetje voor. Ik deed het al toen ik zestien was en nu, vier jaar later, doe ik het nog steeds.

Ik lees de Libelle en de Margriet. Met plezier.

Elke week hebben we ze in huis door mijn moeder (die wel in de doelgroep valt). Kijk, ik houd van lezen. Ik lees alles, boeken, blogs, de achterkant van een shampoofles en dus ook tijdschriften zoals deze.

Het is duidelijk te merken dat ik niet tot de doelgroep behoor: stukken over de menopauze, het huwelijk of (klein)kinderen sla ik graag over. Maar heel veel dingen lees ik wel. Columns, ingezonden brieven, dilemma’s, specials over reizen en dergelijke. Ik beken: ik ben schuldig. Ik vraag me af wat ik ga lezen als ik wél tot de doelgroep behoor: 80+bladen? (bestaan die eigenlijk wel?)

Hoewel het een groot taboe is, weet ik zeker dat ik niet de enige ben. Dus kom maar op: lees jij ook (wel eens) de Libelle of Margriet/een blad waarvan jij niet tot de doelgroep behoort?

50 gedachtes over “Ik beken”

 1. Hahajaaa altijd op de wc de donald duck (kinderdoelgroep) en de mijn geheim ! haha is ooit begonnen omdat ik ineens geen tina’s op de wc had liggen en alleen de mijn geheim was ik eens daat uit gelezen nu doe ik het altijd !

 2. Ik las vanaf mijn 19e al de vriendin. Toen nog een beetje voor 40+ers.

  Libelle heb ik laatst ook gelezen op vakantie en dat was erg vermakelijk.
  Ook stukken over huwelijk vind ik altijd razend interessant.

  Ik denk dat het puur aan je interesses ligt of je zo’n blad leuk vindt. Een springerig uitgaand meisje die niet al te veel nadenkt zou het echt niet kunnen boeien. Die leest liever de strips in de spits.

  Ik lees vooral in wachtkamers.

  Niets om je voor te schamen in ieder geval. Je bent ontwikkeld! Wees trots!

  groetjes,

  Kimmsallabimm
  (weblog nog steeds offline)

 3. De margriet is best leuk! :D (Libelle zie ik niet zo vaak, zal vast ook leuk zijn)
  Een vriendin/oud-klasgenootje schrijft voor de Margriet! (23, 21 toen ze daar begon)

 4. Ik vind de Libelle heerlijk! Bijna nostalgie. Mijn moeder had toen ik kind was een abbo en nu weer en zelfs toen bladerde ik er al door heen. En nu lees ik hem.

  En toen mijn moeder was gestopt met het abbo, had oma hem en las ik hem daar als we daar waren. Heerlijk boekje.

  Denk stiekem dat ik zelf ook een abbo ga nemen op een gegeven moment als ik niet meer thuis woon :)

 5. Ik ook hoor, mijn moeder heeft een abonnement op de Libelle en mijn oma op de Margriet, dus ik lees ze altijd allebei. Mijn zusje leest altijd de strip achter in, maar ik lees meestal altijd de columns :)

 6. Ja! Ik bekijk meestal de modereportages en als ik nog wat anders leuks tegenkom lees ik dat ook. Waarom ook niet? [Of misschien ben ik gewoon rare gewoontes gaan ontwikkelen sinds ik thuiszit?]

 7. Goh, ik denk dat voornamelijk mensen die graag lezen dingen lezen die ze eigenlijk niet zouden moeten lezen. Zoals de achterkant van de shampoofles. Maar ik las de Libelle zelfs al toen ik nog maar 8 was. Ik mocht steeds voorlezen aan m’n oma ;-)

 8. Libelle, is dat met die jan jans en de kinderen strip achterin? Want ik lees dat stripje altijd. Zelf houd ik meer van “wetenschappelijke” tijdschriften, als de Quest enzo, ik lach me soms echt dood om die conclusies, en er stond een keer een stuk in voor “de perfecte moord” ik bedoel, dat is heel handig om te lezen, kan altijd van pas komen.
  O, en ik lees de zo zit dat omdat die hier altijd ligt. Staan soms ook wel leuke dingen in, ondanks dat ik er een beetje te oud voor ben. ^.^

 9. Ik lees ze ook af en toe, maar vind de Flair leuker. Linda vind ik ook een geweldig blad en volgens mij is dat ook niet echt voor mijn doelgroep. Maar goed, dat doet er natuurlijk ook niet toe. Het is gewoon hartstikke leuk om te lezen!

 10. Donald Duck is beest! Ik heb 1x naast een klein jochie van 6 ofzo in de supermarkt waar ik werk even de nieuwe Donald Duck staat lezen. We lazen ongeveer op het zelfde tempo de verhaaltjes en zaten beide hard te lachen!

 11. Ook ik behoor niet tot de doelgroep, maar las de Margriet. We zijn nu geen abonnee meer dus nu niet meer dus. Er staat genoeg in wat leuk is om te weten. Waarom niet een vrouwenprobleem leren kennen door een artikel. Heb er zelfs met mijn verhaal ooit in gestaan. Helaas geen gedicht, maar poëzie is moeilijk geplaatst te krijgen.
  Ik lees geen roddel en achterklap,ook geen Telegraaf en heel voorzichtig de AD en NRC. Het moet tenslotte wel waar zijn wat je leest en niet bedacht en opgeklopt.

  Hopelijk komt mijn blog weer boeven water en is het weer leesbaar.
  Wat vond je van het filmpje met gedicht . (gisteren)?

  1. Ik vond het mooi, maar ik moet je vragen of je niet meer wil linken naar dat soort dingen, dat is spam. Dan kun je het beter in een mailtje naar mij sturen. Hopelijk begrijp je het :)

 12. Haha, als ik bij mijn schoonouders ben lees ik ook wel eens de Libelle, er staat altijd wel iets interessants in. Verder de Donald Duck (uiteraard… maar is dat raar?!), en af en toe een autoblad van manlief.
  Daarnaast heb ik een abonnement op de National Geographic en de Oprah. En die verslind ik dan ook!

 13. ik lees het zelf niet… ik woon op mezelf en toen thuis woonde hadden we zit ook nooit in huis. Op het werk ligt soms wel eens de flair maar meestal ook tijd schriften van mijn doelgroep

 14. Ik lees af en toe ook wel eens de Libelle! Mijn moeder is abonnee dus dan weet je het wel, dan ligt er soms een Libelle op tafel en dan neus ik er soms even door. Maar ik verkies toch liever de Viva en Glamour boven de Libelle ;)

 15. Ik lees de Libelle onder het motto ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Ik bedoel, ik weet alles van echtscheidingen, incontinentie na zwangerschappen, menopauzeperikelen en dergelijke. Als zeventienjarige.

 16. Ik lees ze beide op het werk. Vind vooral de recepten erg leuk.
  Maar er staan ook andere nuttige dingen, ook minder nuttige zoals inderdaad kinderen en menopauze enz.
  In elke tijdschrift staan wel dingen die niet zo interessant zijn voor mij..

  Liefs!!

 17. Ik kom pas voor het eerst op je blog maar ik voel me toch geneigd hierop te reageren.
  Bij de kapper/tandarts lees ik bij voorkeur een slecht tijdschrift als de Story of Privé. Ik lees ook wel eens de Margriet of Libelle. En de Donald Duck.. maar dat is gewoon heel leuk :D

 18. Wat een superblog en wat veel superreacties! Ik voel mij zowaar zeer vereerd dat ik freelance voor Libelle werk! :)

  Echt heel leuk om te lezen!

  Ik lees de Libelle dus ook! Elke week, heel trouw! ;) Maar ik werk voor de site, die is namelijk nog veel leuker! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.