September: Daag jezelf uit

Bron

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Koop een mooi schriftje of notitieboekje en schrijf elke keer als je een compliment krijgt (hoe ‘klein’ dan ook), dat compliment op.
2. Pak een keer een willekeurige trein (deze uitdaging is natuurlijk naar aanleiding van het treinavontuur van Kim en Ariska ;)).
3.  Neem een proefles van een sport die je nog nooit hebt gedaan (bijvoorbeeld karate).
4.  Lees een echte klassieker.
5.  Reageer en noem drie dingen die jij goed kan.

Enjoy!

26 gedachtes over “September: Daag jezelf uit”

 1. Drie dingen die ik goed kan *diepe zucht, denkt hard na… ik ben in veel dingen beter als wat positiefs over mezelf zeggen*
  Oké daar gaan we.
  – Koken. Geen sterrenchef maar ik hoef niet veel moeite te doen om je een goede maaltijd voor te zetten.
  – Slapen. Serieus, ik ben een van de weinige mensen die ik ken die dagelijks als een blok in slaap vallen.
  – Meeleven. Ik denk dat ik best goed kan luisteren en iemand een beetje kan opbeuren.

 2. Sinds een dik jaar houd ik een variatie op je eerste punt bij. Ik heb een boekje gekocht waarin ik alle toffe zinnen schrijf die ik tegenkom. Kan in een boek zijn, maar ook bijvoorbeeld tijdens een college. Hierdoor luister en lees ik veel bewuster. :)

 3. Ik heb uitdaging twee alvast voltooid haha :) Oh, en vier ook trouwens. Dan zal ik nu wel even uitdaging vijf doen. Ik ben goed in schrijven, positief blijven en dingen uit mijn hoofd leren.

  Moet jij uitdaging vijf ook niet eens doen, Laura? ;)

  1. Ja, ik doe het alleen maar als iemand het vraagt, want ik weet niet of het iemand wel interesseert :P

   – Schrijve.
   – Snel lezen.
   – Een rotzooi van mijn kamer maken.

 4. Ik kan goed schrijven, luisteren naar iemand en designen :) Maar dat weet ik alleen omdat iedereen dat tegen mij zegt, want ik vind dat moeilijk om het van mezelf te zeggen.

 5. Drie dingen die ik goed kan… Eeuh. Ik kan heel goed kletsen (ik denk dat ik daar toch op zijn minst wel een medaille voor verdien ;)) Zo af en toe kan ik goed fotograferen, en ik kan heel goed onder het derde punt uit komen. Haha

 6. Hmm dingen die ik goed kan. Ik denk schrijven, ik vind dat ik beter ben in schrijven dan in praten. Verder in mensen helpen, ik ben erg behulpzaam en ik ben goed in … (denkt) fantaseren, misschien hoort dit ook wel een beetje bij het schrijven, maar toch.

  Ik lees volgens mij al een klassieker en ik lees heel vaak klassiekers.

 7. Goede tips die allemaal op mijn to-do-lijstje staan. Complimentjes bijhouden deed ik een poos voor therapie, maar wie weet wel een heel goed idee om weer op te pakken (:

  Lastig om 3 dingen te noemen die ik goed kan…. Zwemmen is er wel één van, denk ik. Ik ben goed in het verzorgen van dieren (natuurlijk heb ik met mijn afgebroken opleiding en baantjes in een exotische dierenwinkel en de Apenheul veel geleerd). Als laatst zou ik willen noemen dat ik aardig kan schrijven (wat misschien op mijn blog niet eens zo goed uit de verf komt), maar waar ik wel vaak veel complimenten voor krijg. Vuur noemt het mijn talent (:

 8. Ik ben goed in veel tekst gebruiken maar weinig zeggen. Ik heb een engelen geduld met kleine kinderen en mensen die iets niet begrijpen. En tenslotte ben ik goed in het geven van complimenten.

 9. ik ben gisteren met Dracula begonnen – je weet wel : de vampire that doesn’t sparkle!

  ik ben best wel heel erg geduldig / mezelf voor schut zetten en euh euhm organiseren enzo

 10. Drie dingen die ik goed kan… lastige! Maar ik denk dat ik goed ben in luisteren, als iemand een probleem heeft dan kan diegene bij mij terecht. Verder kan ik mij snel aanpassen in situaties, en ten slotte vind ik mezelf redelijk creatief op het gebied van vormgeving en illustratie :)

 11. Drie dingen die ik goed kan:
  – Ik kan goed luisteren
  – Ik ben goed in oplossingen bedenken (voor alle mogelijke problemen)
  – Ik kan goed positief den\ken

 12. Weer erg leuke dingen! Die proefles klinkt echt interessant ^^. De drie dingen (vind ik toch):

  -bloggen
  -zingen
  -dansen

  Of ja, dat zijn toch de dingen die ik leuk vind, ik hoop dat ik er goed in ben ^^.
  x

 13. Hihi wat een leuke uitdagingen! Zal er is over nadenken, ik heb nog een bon liggen voor een workshop/introductieles salsadansen, dat lijkt me enorm leuk om te doen. Telt ie als sport die ik nog nooit gedaan heb? Enn 3 dingen waar ik goed in ben…1. ik ben communicatief best sterk 2. ik ben goed in overzicht houden/plannen 3. ik kan goed bakken (taart, muffins etc)

 14. Ik kan mezelf heel goed gigantisch naar beneden halen, is dat ook een talent? ;)
  Ik kan ook heel goed vertellen dat ik eigenlijk nergens in uitblink, maar dat past wel weer goed bij punt 1.

  Oke, wat kan ik goed?
  1…………………..
  ……………………………………………………hmzz…
  Ik kan heel goed geld uit geven aan boeken die ik uiteindelijk toch niet lees?

  Oke, sorry. Nu echt serieus;
  – Ik vind dat ik best goed schrijf, maar dan moet ik wel goed naar mezelf luisteren en niet schrijven naar wat ik denk wat andere willen dat ik schrijf en hoe ik schrijf.

  – Ik kan koken. Erg belangrijk. Gewoon maaltijden op tafel zetten. Geen Masterchef of topchef voor mij, maar gewoon avondeten kan ik best wel.

  – Misschien een vreemde die je niet direct verwacht, maar ik kan goed klanten te woord staan aan de telefoon. Werkend op kantoor is het belangrijk dat je altijd vriendelijk, opgewerkt en behulpzaam bent aan de telefoon. Helaas kom ik vaak genoeg mensen tegen (aan de telefoon) die dus echt horken zijn. Echt… DON’T! Vooral niet als receptioniste. Ik ben blij dat ik complimentjes krijg dat ik zo prettige stem aan de telefoon heb en zo vriendelijk altijd ben.

  Ik zou nummer 1 persoonlijk veranderen door complimentjes aan mezelf te geven, zodat je wat meer in jezelf gaat geloven :) Maar dat is voor ieder persoonlijk natuurlijk :D

 15. – De omgang met de bewoners op mijn stage (deze is goed :P)
  – Niet in de stress raken omdat ik alleen met een poolse studente bijna de hele zorg moet doe over aan aantal bewoners
  – samenwerken

 16. Wat een leuke uitdagingen! Ik moet dat ook maar eens doen, en dan gewoon afstrepen..

  Trouwens nog bedankt voor je reactie. Zal ik dan toch maar voor Liefske gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.