Laura, hagelslag en knuffelberen: de antwoorden

Echt, ik dacht toen ik dat blogje met ask me anything had geplaatst: er gaat geen drol hierop reageren. Maar blijkbaar wel dus! Ik moet zeggen, er zitten hele originele vragen tussen ;)

1. Wat is eigenlijk je favoriete soort hagelslag, in de licht van die briefpost van afgelopen week (inmiddels alweer een paar weken)?
Hmm, ik moet zeggen dat ik geen sterke voorkeur heb, maar ik denk de combinatie van wittechocoladehagelslag met melkchocoladehagelslag.

2. Als ik vraag “waarom niet?”, antwoord je dan met waarom wel?
Nee, want dat zou niet meer origineel zijn!

3. Wat is je favoriete gerecht en wie kan dat het beste klaarmaken?
Ik heb geen favoriete gerecht, maar ik vind de kippensoep van mijn vader wel lekker (sorry mama!)

4. Wat is je favoriete kleur en is deze altijd hetzelfde geweest of heb je halverwege je leventje een keer gewisseld? Is je favoriete kleur voor kleding en interieur anders?
Blauw en raar genoeg is dat inderdaad ook mijn favoriete kleur qua kleding (donkerblauw dan) en interieur!

6. Wat doe je in je vrije tijd? Wat zijn je hobbies?
Bloggen (goh), lezen, schrijven, films kijken en met vrienden afspreken :)

7. Wat zijn dingen die je hebt gedaan die niemand had verwacht dat je dat zou doen?
Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, maar misschien dat ik nu best wel vaak met nieuwe mensen afspreek, terwijl ik vroeger heel verlegen was.

8. Zijn er programma’s/series waar je verslaafd aan bent?
Nee, verslaafd is sowieso een groot woord. Maar de series die ik volg zijn Grey’s Anatomy, Glee en Downton Abbey (ZO’N GOEDE SERIE!).

9. Waar zou je altijd nog een keer naar toe willen gaan (land/stad)?
Landen: Amerika, Noorwegen, Zweden. Steden: Berlijn, New York, Liverpool (vanwege de Beatles haha), Barcelona.
Dat is even waar ik nu op kan komen, maar het zijn er nog wel meer hoor!

10. Wat is je droombaan en waarom? / Wat wilde je vroeger worden, en is dat ondertussen veranderd?
Met schrijven mijn geld verdienen op verschillende manieren, dus bijvoorbeeld door columns te schrijven voor bladen, maar ook interviews te doen (dus zelf interviewen, niet geïnterviewd worden) en boeken schrijven. En waarom? Omdat ik schrijven heel erg leuk vind om te doen! :D
Vroeger wilde ik altijd al schrijfster worden, dus dat is eigenlijk niet heel veel veranderd :)

11. Als je één wens mocht doen, wat zou deze dan zijn?
Dat er niets ergs gebeurt met mijn familie en andere dierbaren.

12. Wat is je desert island disc?
Ja jeetje, wat een moeilijke vraag! Sowieso een cd van de Beatles, ik denk the White Album :)

13. Wat is je guilty pleasure programma?
The Voice. Ik weet dat het misschien niet gezien wordt als een guilty pleasure programma, maar aangezien ik een aversie heb tegen RTL (en toch kijk ik RTL-programma’s)… Oh of misschien Hollands Next Top Model, ook van RTL :P

14. Wie is je celeb crush?
Darren Criss, Joseph Gordon-Levitt en Ryan Gosling.

15. Je favo mop? Wat is de beste mop die je ooit heb gehoord?/ Hoe reageren mensen op moppen die je zelf bedenkt?
Ik houd niet van moppen :P En ik bedenk ze ook nooit.

16. Als je een ijssmaak mag bedenken die nog niet bestaat, welke smaak zou dat zijn en hoe zou je de smaak noemen?
+1 voor de originaliteit! Ik zou het een beetje doen zoals Ben & Jerry’s. Sowieso met heel veel chocola (melk). Een combinatie van vanille- en chocolade-ijs met chocoladedingetjes in de vorm van een V en dan ook nog een beetje coukie dough er door heen en noten en dan noem ik het Verrukkuluk (inspiratie door Remco Campert).

17. En zijn er extreme/gekke dingen die je wel eens hebt gedaan/zou willen doen?
Ik doe wel eens gekke dingen, vooral wat mijn blog betreft :P (die brieven enzo) En ik wil nog wel een hoop gekke dingen gaan doen, niet iets waar ik nu op kan komen ofzo. En extreme dingen, hmm. Misschien bungeejumpen ofzo, gewoon voor de kick.

18. Wat is jouw sterkste kant?
Tja, dat is een goede vraag waar ik geen antwoord op weet :P Misschien dat ik nieuwsgierig ben? (maar dat kun je ook weer als iets negatiefs zien)

19. Wat zou je never nooit doen?
Tja, zeg nooit nooit! Maar dingen als beginnen met roken, mensen in elkaar slaan, een tatoeage nemen (die drie dingen hebben geen verband met elkaar overigens, dat je niet denkt dat ik een tatoeage net zo erg vind als mensen in elkaar slaan ofzo).

20. waarom? mag ik je telefoonnummer niet? om je smeuïge details te aanhoren? wat is je geheim? van je favoriete make-up product?
:D

21. Heb je al eens een magazine/blad aangeschreven om columns te mogen schrijven?
Nee. Zou ik dat moeten doen, denk je? Ik weet niet of ze dat als heel brutaal zien.

22. Heb je een talent waar bijna niemand van weet? En wat is dat dan?
Het talent om een enorme bende van mijn kamer te maken.

23. Waarom gebruik je geen make-up?
Omdat ik lui ben en er niet heel veel verstand van heb.

24. Lieve Laura, kan ik bij jou mijn problemen kwijt?
Als je dat wil. Of ik je kan helpen, is een tweede!

25. Slaap je nog met een knuffelbeer?
Nee, ik slaap sowieso niet met knuffels. Ik heb één knuffel, maar die staat op mijn kast. De rest ligt op zolder.

Dan natuurlijk de vraag der vragen aan jullie: als jij een ijssmaak mag bedenken die nog niet bestaat, welke smaak zou dat zijn en hoe zou je de smaak noemen?

37 gedachtes over “Laura, hagelslag en knuffelberen: de antwoorden”

 1. Holiday on Ice .. een combinatie van alle zoete smaken, met een vleugje spice en een heerlijke aroma. Maar welke smaken ik zou moeten combineren … geine anung :)

 2. Ik ben zo slecht in het bedenken van dingen, maar ik doe een poging.
  Pannenkoeksmaak met stukjes brownie en banaan. Die lijkt me eerlijk gezegd best lekker. In het verzinnen van namen ben ik nog slechter… ‘getint ijs’ (hier heb ik heel lang over nagedacht). In het kader van multiculturele samenleving, inderdaad.
  Leuk artikel ;D

 3. Is er al cola ijs? En dan niet in waterijs vorm, maar Italiaans ijs vorm. Met prik ;) Dat lijkt me eigenlijk wel interessant. En dan zou ik het pepsicolaijs noemen ofzo, haha :p Niet echt origineel maar toch. Vroeger was er trouwens ook kinderthee met cola smaak, prinsessenthee heette dat volgens mij :)

 4. Miss ken je wel van vroeger die smurfen chocola dat knettert….. Witte chocolade knetter ijs :D naam: geen idde eigenljk, zal vast wel iets leuks voor te bedenken zijn!

 5. Ik hou niet zo van ijs, maar sinaasappelijs met kleine stukje chocola en marsepein zou ik graag proberen.
  Nummer 22 kan ik trouwens ook ontzettend goed en dan in het hele huis! :-)

 6. Als ik jou was zou ik zeker magazines aanschrijven ( je bent zo leuk in schrijven van brieven) , je link meesturen van dit blog en vooral brutaal zijn Laura.
  Je hebt potentie om columns te schrijven.
  Nee heb je, ja kun je krijgen!

 7. Laatst kwam ik een ijskraam tegen die ijs verkocht met de smaak wasabi, dus super pittig, maar die was bedoelt voor bij een voorgerechtje met tonijn? wel erg lekker en origineel.

  Maarrr… wat ik zelf zou bedenken? Ik denk dat dat al bestaat. Ik ben dol op chocolade en banaan (ik denk: Ben&Jerries chunky monkey!) en witte chocoladeijs, of chocolade met mint, maar ja… die hoef ik dus niet meer uit te vinden.

 8. Leuk om te lezen dit! En om op je ijsvraag te antwoorden: Marsepeinijs! Volgens mij bestaat dat nog niet, toch? En dan met stukjes brownie en frambozen. Misschien ben ik dan de enige die het koopt, maar dat geeft niet.

 9. O my god ;)
  Ik vond jouw blog al geweldig, maar nu ik weet dat je een crush hebt op Darren Criss moet ik toch echt even reageren. He’s so supermegafoxyawesomehot! Heb je AVPM al gezien? Anders zeker doen, you’ll love it, als Harry Potter en Darren Criss fan.

  Leuke blogpost trouwens, ookal is pure chocoladehageslag de lekkerste ;)

 10. Raar moment om op je blog terecht te komen, want ik kan de vragen niet vinden (ja, wellicht moet ik langer zoeken, maar ik heb geen uren de tijd natuurlijk). Dankzij Jaap moest ik toch even een kijkje komen nemen.
  Leuke site. En leuke antwoorden ook trouwens :)

 11. Prachtig wat een vragen sommige mensen op kunnen komen!
  En goeie keus, hele leuke vraag over die ijssmaak..

  Euhm.. Ik denk iets met pistache, banaan, mango, citroen, met uiteraard chocola en misschien toch een beetje vanilleroomijs er doorheen. en het heet: Anjatastisch. :)

 12. Leuk!

  Over het aanschrijven van een blad.. Ik denk dat het wel brutaal is, maar dan in de goede zin van het woord. Dus dat ze het juist waarderen dat je overtuigt bent van jezelf en dat ook aan hen wilt laten zien.

 13. Ik dacht ook dat het wel brutaal zou zijn als je zomaar op mensen af stapt van ‘Mag ik een baan?’ (overdreven maar goed), maar ik denk dat de mensen die dat doen juist de mensen zijn die hun dromen waar maken. Ik zou het gewoon eens doen als ik jou was (een tijdschrift vragen of je column mag schrijven voor hun). En zelfs als ze geen plek hebben voor je kan het zijn dat ze het later wel hebben.

  Maar over het ijs…. Zeker iets met brownie stukjes. En aardbeien…. NEE IK WEET HET. Aardbeien en nutella ijs :). Of gewoon een complete nutella lijn. Alles is lekker met nutella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.