Samen met u onder een paraplu

Leuk liedje :D Uit Ja Zuster, Nee Zuster. 

De paraplu. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat hij mijn beste vriend was, maar nee. Er gaan nogal wat ongemakken gepaard met dit ding.

1. Hij is er niet altijd voor me.
Wanneer regent het? Als je je paraplu niet bij hebt. En als je wel met dat ding loopt te zeulen, schijnt het zonnetje als nooit tevoren. Vandaar dat hij ook niet mijn beste vriend is (eigenlijk verdient hij zelfs het label ‘kennis’ amper).

2. Alleen de wind weet wat de wind weet.
(Dat is een liedje, gezongen door Wende Snijders en Huub van der Lubbe, wel een mooi liedje trouwens) Wat weet de wind dan? Dat hij en de paraplu niet goed samen gaan. Zorg er maar voor dat je meerdere paraplu’s hebt, want de wind verwoest ze allemaal. Of je moet natuurlijk zo’n speciale stormparaplu komen, maar van de vijfentwintig euro die je daarvoor betaalt, kun je veel leukere dingen doen (boeken kopen, met zijn tweeën naar de bioscoop gaan etc.).

3. Eén plus één is niet altijd twee.
Oh shit, het begint te regenen! Gelukkig heeft je vriend(in)/ouder/date/willekeurigevoorbijganger wel een paraplu bij zich. Maar eh, je weet al hoe dat gaat, vooral als er sprake is van een lengteverschil: er is maar één iemand die er profijt van heeft. Alhoewel… mocht je een date hebben (toevallig heb jij je paraplu niet bij je, maar hij/zij wel), dan kun je altijd even haken (je arm door die van de ander steken) onder het mom van: ‘Anders loop ik alsnog in de regen.’ (Ja, dat was een gratis flirttip van Laura, wil je meer? Koop dan voor tien euro het e-book ‘Flirten met Laura’. Omdat ze er zelf zo goed in is. Ja, dat was sarcasme.).

Maar ondanks deze ongemakken is het toch maar verdomd handig dat er dingen als paraplu’s zijn!

Tags:

37 Comments to “Samen met u onder een paraplu”

 1. Mits je een Britse nanny bent met een tas waar een hele kapstok in kan, zou je zelfs met een paraplu kunnen vliegen…

 2. Ik heb geen paraplu. Ik raak ze altijd kwijt dus tegenwoordig regen ik gewoon maar nat.

 3. Als ik moet lopen vind ik paraplu’s inderdaad heel handig. Maar fietsen met een paraplu is voor mij een hel, dat blijkt helaas best wel onmogelijk :(

 4. Goed idee! Ik neem vandaag mijn plu mee. Als de wind het toelaat kom ik vandaag niet als een verzopen kat op het werk aan..

 5. Hahaha, grappig stukje weer!
  Ik heb mijn, toen nog nieuwe, vriend eens laten zien hoe goed ik met mijn plu overweg kon. De ingeklapte paraplu hoefde ik slechts met een nonchalant gebaar een zwieper te geven en hij klapte netjes uit. Deze keer natuurlijk niet. Ik hield het handvat beet en de rest van de plu belandde in de plas.

 6. Ik vind z elastig maar soms onontkombaar, zo’n stormding is wel handig, die overleeft wat langer.

 7. Ik heb geen paraplu, ik heb een regenpak! Heel charmant en vooral handig op de fiets.

 8. Ik kan nog steeds niet fietsen met paraplu. :(

 9. Ik heb één hele fijne paraplu, maar die neem ik liever niet mee omdat ik bang ben dat die verwoest wordt door de storm.. (als er een storm is, anders neem ik hem wel mee ;))

 10. Ik merkte vorige week pas dat het regende toen ik al bij de trap was, toen ben ik maar teruggelopen voor mijn paraplu. Maar er zijnook dagen geweest dat ik het pas merkte bij de deur, dan had ik geen zin om de paraplu te pakken. En dat met de wind heb ik wel eens meegemaakt ja. Vreselijk.

 11. Ik zie het hierboven ook al vaker genoemd; fietsen met een paraplu doe ik ook noooooit meer. Schuin voor me houdend om de regen van voren op te vangen ben ik zo een keer in volle vaart tegen een geparkeerde auto aangefietst. Sindsdien kom ik liever gewoon maar zeiknat aan (staat overigens zeer professioneel als je voor je werk ergens heenfietst en daar of een heel regentenue uit moet trekken, of dat je gewoon doorweekt bent…)

 12. Of je vergeet je paraplu in het examenlokaal waar nog honderd studenten zitten en je bent hem dus voorgoed kwijt.

 13. Ik ben best goede vrienden met mijn plu! Maar fietsen met een plu is echt een heel heeeel slecht plan haha. En zo’n stormplu, dat werkt ook niet perfect. Mijn moeder had er 1 en na twee keer gebruiken in stormachtig weer was hun vriendschap voorbij.

 14. Wij hebben thuis een ‘duoparaplu’, tweemaal zo groot als een normale paraplu! Altijd handig voor koppeltjes.

 15. Ik vind het altijd zo vervelend om een paraplu mee te zuilen, dan maar nat worden!

 16. Ik neem nooit een paraplu mee. Ik ben zo iemand die er vanuit gaat dat iemand anders die wel voor me meeneemt =)

 17. Ik zag je titel en had metéén het liedje in m’n hoofd. Bedankt! (:

 18. Haha herkenbaaar!! Ik had het vanochtend nog…

 19. Daarom neem ik bijna nooit een paraplu mee :)

 20. Ik wil wel een senz plu maar ben bang dat de wind wint.

 21. Of als je dan eindelijk een paraplu besluit mee te nemen en deze ook de wind overleeft en ook mijn vrienden droog heeft gehouden, dan zet je hem heel mooi in de klas neer…. om hem vervolgens daar te vergeten…. ):

 22. Inderdaad! Ik neem dus nooit meer een paraplu mee ;).

 23. Ik neem echt nooit ergens een paraplu mee heen. Maar het principe van zo’n ding is wel handig, ja ;)

 24. Ik heb zo’n piepklein ding die in een tas past, heb ik het niet bij mij dan hoop ik dat ik een jas met capuchon aan heb;-)

 25. Ik loop liever niet met een paraplu, ik vind dat niet prettig lopen..
  waarom?? geen idee!

 26. Paraplu? Dat zijn toch die dingen waarmee je door de regen en de plassen danst terwijl je al helemaal natgeregend bent? Onmogelijke dingen.

  Gewoon zonder plu de regen in, zingen en fluiten. Of zelfs met een klein dansje. Natter dan nat kan niet, je krijgt er een goed humeur van en je bezorgt anderen (die je zien) een grote glimlach!

  “singing in the rain”

  Enjoy Next time ;)

  Henk

 27. Zo te lezen een haar-liefde verhouding met de paraplu :)

 28. Ik neem al bij voorbaat geen paraplu mee, als ik er een meeneem, krijg ik toch ruzie met dat ding, dus dan maar een extra muts op ;))

 29. Paraplu’s en ik hebben een haat-liefde relatie, inderdaad… Heerlijk geschreven trouwens, as usual!

 30. Ik denk altijd aan een liedje wat mijn moeder altijd zong… Onder moeders Paraplu…
  http://www.youtube.com/watch?v=KFTgmVukg-Y

  Ik gebruik eigenlijk nooit een paraplu.

 31. Ik zal 1 van de weinige personen zijn die paraplu’s vervloekt, wat een ondingen vind ik het! Je krijgt een moeie arm van het vasthouden, mensen met een paraplu steken mij half de ogen uit…. Nee ik laat mij liever nat regenen of zorg voor een afdakje :)

 32. Samen onder een paraplu werkt dus echt voor geen meter hé. Mijn vriend is een stuk groter dan ik en als ik de paraplu houd regen ik gewoon nat. Oh, en wat ook irritant is.. als je eenmaal binnen bent ergens met zo’n natte paraplu weet je niet wat je ermee moet doen, want je stopt zo’n nat ding niet in je tas.

 33. Mij zal je niet met een paraplu zien, pff ondingen zijn het!!! Ik heb er ooit een gekocht toen ik door de stromende regen naar een sollicitatiegesprek moest. Bleek het bedrijf in een molen gevestigd te zijn die je alleen over een zand (blubber)pad kon bereiken en waar vrachtwagen altijd vastliepen. Mijn haar was mooi droog, maar die modderspetters op mijn nette pantalon waren niet zo charmant…

 34. Het enige waar mijn paraplu goed voor is, is het openhouden van de voordeur. Daarvoor hangt mijn paraplu dan ook standaard aan de verwarming in de gang.

 35. Haha je schrijft leuk. Ga zo door

Leave a Reply