Laura’s brieven: Esra en Andrea

Aangezien het veel tijd kost om de brieven aan bedrijven te schrijven en het nog meer tijd kost om te wachten op antwoord heb ik in de tussentijd een nieuw project.
Ik heb twaalf mensen, bloggers, mensen die ik ken, mensen die ik niet ken, een brief geschreven en zij schreven me terug. Ik weet niet of jullie het leuk vinden, maar ik in ieder geval wel!

Esra


Klik op het plaatje om het groter te maken.

Esra’s blog volg ik nog niet zo heel lang, maar jeetje, wat kan zij goed schrijven! Heel mysterieus en beeldend. En ik vind haar blognaam ook heel mooi: silhouetten in de schemering.

Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat ik waarschijnlijk de eerste ben naar wie Esra een ‘echte’ brief heeft geschreven! En ook een +1 voor de alliteratie (ik vind het altijd leuk als mensen ‘lieve Laura’ zeggen of schrijven, vanwege de alliteratie en omdat ze me dan lief noemen natuurlijk). Wat betreft haar schrijven: ik weet niet wat jullie denken, maar ik vind haar echt goed schrijven en ik hoop toch dat ze er ooit iets mee gaat doen :)

Oh en ze heeft ook nog een mooie tekening op de envelop gemaakt:

Andrea

Op Twitter vroeg ik wie een brief van mij wilde.  Andrea was één van de personen die reageerde. Wie het was? Geen idee! Reden genoeg om een brief naar haar te sturen dus.

Eindelijk weet ik dan (een beetje) wie Andrea is! Stiekem ben ik natuurlijk een beetje teleurgesteld dat het geen tachtigjarig omaatje is dat veel van computers af weet, maar de dingen ze leuk vindt (post, lezen, cupcakes, appeltaart) én natuurlijk het leuke briefpapier maken alles goed!

Goed, nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jullie van dit nieuwe brievenproject vinden :)

62 gedachtes over “Laura’s brieven: Esra en Andrea”

 1. Ik vind het echt leuke projecten, met die brieven.
  Misschien wordt brieven schrijven wel weer populair door jou, wie weet ;)
  Het is in ieder geval altijd leuk om een brief speciaal voor jou tussen de saaie belastingbrieven etc. vinden.

 2. Ik vind het een leuk nieuw project! Leuk om te lezen ook. Het lijkt me trouwens heel lastig om iets te schrijven aan iemand die je helemaal niet kent. Moeilijk aftasten wat wel/niet kan ofzo. Gelukkig ken jij ze al een beetje van hun blog/Twitter, denk wel dat je daardoor een interessantere briefwisseling krijgt :)

 3. Dit is een veel leukere, echtere manier van communiceren. Denk dat je dan veel meer inzicht krijgt in de persoon aan de andere kant van het scherm zeg maar :) Origineel en leuk initiatief!

 4. Echt zo leuk dit! De brieven van en naar Andrea zijn echt grappig (vooral die laatste zin over recht schrijven zonder lijntjes, maar daarom had ik ook lijntjespapier gepakt, haha!)

 5. Leuk! Ik ben benieuwd naar de rest van de reeks :)
  Oh, en ik vind dat Esra ook heel goed schrijft, dus ik ben verbaasd dat ze geen echte schrijfambities heeft!

  1. Haha, thanks :)
   Er zijn meerdere dingen die ik leuk vind: niet alleen schrijven, maar ook de wetenschap, muziek, tekenen. Momenteel ligt mijn keuze vanzelfsprekend bij mijn opleiding en daarmee bij de wetenschap. Maar als ik ooit verder wil in ‘de kunsten’, dan wordt mijn keus denk ik muziek.

 6. Leuke brieven! Echt mooi die tekeningen! Echt wel een leuke idee! Ik heb ooit wel eens een penvriendin gehad, misschien iets minder leuk maar het lijkt erop :).

 7. Hoi Laura, je adres staat nog op de streepjescode rechtsonder op de enveloppe. Misschien moet je dat ook even wegkrassen. Groetjes!

 8. Haha echt een leuk idee! Ik heb alleen een vraagje: zou je voor 1 keer een foto van jezelf op je blog willen zetten? Ik weet namelijk echt niet hoe ik me jou moet voorstellen! Soms denk ik aan dat zeilmeisje Laura, weet je wel? Maar ik heb geen idee of jij daar op lijkt of niet!
  Plieieieies! Heel graag!!

  1. Haha, je moet rechtsboven kijken. Daar staat ‘over mij’ en als je daarop klikt, dan kom je op een pagina waar ook een foto van mij op staat. Ik lijk niet op Laura Dekker hoor :P

 9. Leuk om te lezen, en te zien dat mensen niet alleen de vaardigheid bezitten om te typen, maar ook om een pen vast te houden en op zo’n manier te bewegen dat er woorden op papier vloeien. Jaja!

  1. Mensen zijn nog tot van alles in staat. :)

   Trouwens, als je wilt dat omaatjes je een brief schrijven zou ik langs een bejaardentehuis gaan oid. Vinden ze vast leuk (tenzij de bejaarden een stok hebben, dan zou ik uitkijken en heel hard wegrennen!)

 10. Super leuke variatie op de andere brieven. Wat zijn brieven toch leuk he. :D
  Ik weet nog dat ik vroeger brieven schreef naar mijn oma, jammer genoeg is ze er niet meer, anders zou ik haar nu zeker een brief gaan schrijven.

 11. Ik kom net op je blog terecht, kijk een beetje rond en kom dit tegen. Geniaal :) Ik heb in de zomer ook een hele stapel brieven gestuurd. Helaas heb ik niet zulke schrijflustige vrienden of familieleden. Misschien moet ik ook maar gewoon random mensen van het internet gaan schrijven! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.