Muziek: vijf covers (niet uitspraken als cuffurs svp)

httpv://www.youtube.com/watch?v=LBTdJHkAr5A

1. The Fray – Heartless.
Oorspronkelijk is dit nummer van Kanye West. Ik vind Kanye West echt verschrikkelijk, maar stiekem zijn sommige liedjes van hem wel leuk (waaronder deze). Wat ik wel jammer vind, is dat hij vaak gebruik maakt van zo’n microfoon die je stem vervormt. Gelukkig gebruikt de zanger van the Fray (leuke band, eerste concert waar ik ooit naar toe ben geweest! Dan tel ik het Fox Kids-concert op een kinderfeestje niet mee…) dat niet.

2. Antony and the Johnsons – Crazy in love.
De muziek van Beyonce vind ik leuk tijdens het uitgaan, maar daar houdt het wel bij op. En dan heb je Antony and the Johnsons. Totaal andere muziek. Ze maken heel iets anders van het liedje, je herkent het bijna niet terug. Mooi!

3. Wende Snijders – Ne me quitte pas.
Zij is zo goed he. Ze zingt zowel in het Nederlands, Engels als in het Frans. Ne me quitte pas is een geweldig mooi nummer. Niet alleen het origineel door Jacques Brel, maar ook deze cover van Wende Snijders.

4. Frank Sinatra – I won’t dance.
The Voice (nee, ik heb het nu niet over dat televisieprogramma) is misschien wel de meester van covers. Hij heeft ongelooflijk veel nummers gezongen, waaronder ook veel van anderen. Dit liedje komt oorspronkelijk uit de musical ‘Three sisters’, maar dat was een flop. Uiteindelijk kwam hij weer in een andere musical (‘Roberta’) terecht en zo werd het een hit (toen he, ik denk niet dat veel van jullie het nu nog kennen). Het is overigens ook een favoriet liedje van mij om mee te blèren. Helaas voor de rest van het huis, want ik kan niet zingen.

5. Paramore – Love’s not a competition (but I’m winning).
Het origineel is van de Kaiser Chiefs. Ik weet niet of jullie die nog kennen (treden ze nog op, maken ze nog cd’s?), maar het was één van de bands waar ik fan van was in de eerste. Dit liedje vind ik één van hun betere. Niet alleen het origineel, maar ook deze cover van Paramore.

Wat vind jij een goede cover?

44 gedachtes over “Muziek: vijf covers (niet uitspraken als cuffurs svp)”

 1. Ik kende de cover van The Fray nog niet, Kanye’s versie is een van mijn favo nummers, maar The Fray heeft het ook wel leuk gedaan! Leela James’ versie van Don’t Speak is trouwens ook wel een goede cover. En natuurlijk Seven Nation Army door Ben L’Oncle Soul.

   1. Hahaha, ja hè! Trouwens nog een aantal mooie covers: Kings of Leon’s Use Somebody door Laura Jansen, 50 Cent’s Ayo Technology door Milow en Rihanna’s Please don’t stop the music door Jamie Cullum. Oh, en Alanis Morissette heeft My Humps van de Black Eyed Peas eens gecoverd, moet je maar eens opzoeken op YouTube, heeft ze namelijk wel grappig gedaan, haha!

 2. Crazy in Love van Snow Patrol is ook grappig. Johnny Cash die Hurt deed. in Radio 1 Live Lounge zijn nog veel meer voorbij gekomen

 3. Dit zijn echt gave covers, die van Paramore vind ik gaaf, omdat ik aan het origineel goed herinneringen heb, maar die van Wende is toch wel met stip de beste!

 4. Amy Winehouse – Valerie is een cover van The Zutons. Maar daar vind ik het origineel juist erg leuk van! Verder: Limit to your love (James Blake, origineel van Feist), Hallelujah (Jeff Buckley, origineel Leonard Cohen of nog ouder), The Man Who Sold The World (Nirvana, origineel David Bowie), Because The Night (Bruce Springsteen, origineel Patti Smith), Make You Feel My Love (Adele, origineel Dylan), Nothing Compares 2 U (Hot Chip, origineel Sinead O’Connor), Kid A (John Mayer, origineel Radiohead)… Moet ik verder gaan?

   1. Comfortably Numb (Scissor Scisters, origineel Pink Floyd), A Forest (Nouvelle Vague, origineel The Cure), Tainted Love (Soft Cell, orgineel Gloria Jones), Crossroads (eventueel die van John Mayer, maar eigenlijk die van Cream, origineel Robert Johnson), All Along The Watchtower (Jimi Hendrix, origineel Bob Dylan), I Just Don’t Know What To Do With Myself (The White Stripes, origineel Dusty Springfield), All My Friends (Franz Ferdinand, origineel LCD Soundsystem)…

 5. Wat trouwens ook een erg goeie cover is (bedenk ik me, nadat ik op ‘submit comment’ drukte), is Robbie William’s cover van ‘Ain’t That A Kick In The Head’. Origineel is het een nummer geschreven door Jimmy van Heusen in 1960 en voor het eerst opgenomen door Dean Martin.

 6. lastig want ik hou wel van originelen.
  Ik vind Umbrella van The Baseballs wel echt beter dan die van Rihanna!! :D (omdat Rihanna gewoon vals zingt, en het heel erg is dat ze dara heel veel geld mee verdient)
  Oh en dan nog even een cover die te veel aandacht krijgt: Skinny Love van Birdy :P (Bon Iver is veeeel beter)

 7. De laatste hit van Triggerfinger, I follow you vind ik een schitterende cover. Het is geen band die ik gewoonlijk beluister, maar dat nummer vind ik echt goed gedaan, terwijl ik het origineel niet zo bijzonder vond. Verder is er niet echt een nummer dat me direct te binnen schiet! Die van The Fray is trouwens echt meesterlijk gedaan.

 8. Die van crazy in love is mooi! En paramore is natuurlijk ook goed :)

  Ik vind stop me van Mark Ronson ook een goede cover, maar het origineel van the smiths is ook goed!

 9. oe, the fray :D. Ik vind de tekst van heartless wel leuk, heb hem zelfs op mijn mp3 staan de originele versie van kanye west haha. Maar de versie van The fray is leuk :D

 10. *loopt weg*
  *komt terug met vader bij de kraag*
  “Vader, lees deze titel!”
  *vader leest gehoorzaam*
  “Dankjewel.”
  *laat vader weer los*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.