Laura’s brieven: LantarenVenster

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

LantarenVenster

Waarschijnlijk kennen jullie het niet, maar LantarenVenster is de leukste bioscoop in Rotterdam! Ik ga liever naar dit soort bioscopen dan naar Pathé, omdat het meer sfeer heeft (en goedkoper is, bovendien). Je kunt hier niet de standaardfilms zien, maar de wat meer apartere, arthousefilms. Ook zijn er veel films uit andere landen dan Amerika, bijvoorbeeld uit Frankrijk. Je kunt er niet alleen naar de bioscoop, maar er zijn elke week ook jazzoptredens (waar ik nog nooit naar toe ben gegaan, shame on me, wie wil mee?). Het bevindt zich overigens in de Kop van Zuid, ook wel bekend van Hotel New York. Goed, genoeg lof over LantarenVenster, op naar het antwoord!


De achterkant van de brief. Het is dus dat gebouw aan de linkerkant, niet die hoge toren haha.

Jeej, antwoord terug! Allereerst: mooie achterkant. Dan de brief. Ik vind het erg enthousiast klinken. Ik moet bekennen dat ik Intouchables nog niet gezien heb, maar dat is inderdaad zo’n soort film dat bij LantarenVenster wordt gedraaid.

Ik ben wel positief over de brief eigenlijk. Nu vond ik LantarenVenster sowieso al leuk, maar hier hebben ze nog meer credits door gekregen!

43 gedachtes over “Laura’s brieven: LantarenVenster”

 1. Leuke brief & leuk postpapier ook.
  Ja, oh, die film! MOET. IK. ZIEN. Ik denk dat dat hem overigens pas over 1,5 maand wordt, want de versies die ik tot nu toen tegen ben gekomen waren niet te bekijken.

 2. Die film ken ik dan weer niet, maar aan de reacties te lezen moet ik daar maar eens verandering in gaan brengen.
  Leuke brief hebben ze terug gestuurd! En alle vragen ook nog eens beantwoord.

 3. Zulke filmhuizen/bioscopen zijn leuk! Alleen het filmhuis hier programmeert de films soms op best onhandige tijden (heel vroeg, etenstijd, of heel laat), beetje jammer. Maar je moet er wat voor overhebben, haha ;) Ik heb Intouchables afgelopen weekend gezien (wel in de Pathé, maar dat komt dus door die tijden :p) en die is echt heel tof! Zeker een aanrader!

   1. Tot 2010 was LantarenVenster gevestigd in de Gouvernestraat in het centrum. Dat pand was gebouwd in 1909 als ‘Ons Huis’ waar rijke mensen zorgden dat ‘de gewone man’ in aanraking kwam met kunst.
    Na de oorlog werd een deel van het pand verbouwd tot een moderne theaterzaal die ‘De Lantaren’ werd genoemd, naar de lichtkoepel die in het trappenhuis zat (zo’n lichtkoepel heette vroeger een lantaren).
    In het andere deel werd een bioscoop gebouwd die ’t Venster werd genoemd. (zoiets als ‘het venster op de wereld’). Hier draaiden toen ook gewoon films die nu in Pathé zouden draaien.
    De Lantaren nam in 1984 ’t Venster over en werd er één bedrijf van gemaakt: Lantaren/’t Venster. Met een alternatievere programmering.
    In de jaren 90 van de vorige eeuw is daar Lantaren/Venster van gemaakt en toen we gingen verhuizen naar de Wilhelminapier hebben we de slash ook maar weg gehaald.
    LantarenVenster dus.

    Leuke site Laura. Succes!

 4. Het is al gezegd, maar Intouchables moet je echt zien!

  Ik heb zitten huilen en lachen en echt heel hard huilen en nog harder lachen. Supermooie film.

 5. Intouchables is echt één van de beste films die ik ooit heb gezien. Meestal wordt een film pas na een tijdje interessant maar deze is echt van begin tot eind heel goed! Aanrader!

 6. Intouchables is zo goed dat hij zelfs in de ‘gewone’ bioscoop heeft gedraaid… Dus daarin hebben ze gelijk. Da’s een film die moet je gezien hebben..

  Leuke brief terug

 7. Wat leuk zeg! Jammer alleen dat ze niet verteld hebben waar de naam vandaan komt, want daar was ik stiekem wel erg benieuwd naar geworden!

 8. Leuk dat ze al je vragen beantwoorden! In Almere hadden we ook een arthouse bioscoop, zo’n leuke sfeer, maar helaas is deze al een tijdje failliet…

 9. Toen ik die korte getypte tekst zag, en dan ook nog ‘betreft…’ dacht ik, dat zal wel weer een standaard brief zijn, maar het was gewoon een leuk antwoord! Ik ben gek op filmhuis, ik ga alleen vrij weinig uit om films te kijken. Misschien wel een idee om het aanbod hier in Deventer wat meer in de gaten te houden =)

 10. intouchables wil ik nog zo graag :D. Wel leuk dat ze geen standaardbrief terug hebben gestuurd zeg! Ik zou ook wel programmeur willen worden, elke dag films kijken haha :b

 11. Ze hebben leuk briefpapier. Ik ben weleens naar een jazzconcert geweest. Dat was in Londen toen we daar waren met school. Was echt heel leuk. Grappig dat ze u schrijven. Anderen schreven vaak alsof je een kindje met spreekbeurt was. haha.

 12. Leuke reactie! Dat geeft mij al een reden om er een keer een film te gaan kijken en omdat het dicht in de buurt is van waar mijn vriend woont. Als je met de watertaxi gaat dan.

 13. Toevallig in onze vakantie Intouchables gekeken. Wat een prachtig mooie film! Echt gaan kijken hoor! We hebben zitten gieren van het lachen, en tranen in onze ogen gehad. Heel erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.