20 and not pregnant

httpv://www.youtube.com/watch?v=boUqU4YZjl0

Ik heb zomervakantie. Vakanties zijn er voor bedoeld om nuttige dingen te doen zoals socializen en vakantiebaantjes. Dat doe ik uiteraard ook. Verveling is echter tevens een vast onderdeel. En wat doe je als je je verveelt? Hele slechte programma’s kijken.

Terwijl ik ook een film van Godard had kunnen kijken, besloot ik me te richten op nog niet eens het ergste MTV-programma (maar er zijn dan ook zoveel kandidaten: the X Effect, Jersey Shore, Wanna Come In en ga zo maar door). Ja, ik geef het gewoon toe: ik heb naar 16 and pregnant gekeken.

Zo’n programma is erg fascinerend. Ik weet niet hoe jij was op je zestiende, maar ik was alles behalve volwassen (nu wel natuurlijk). Geloof me: dat zijn deze Amerikaanse tienermeisjes ook niet.

Ik zou graag willen voorkomen dat jullie je tijd verdoen met dit soort programma’s (kijk liever een film van Godard), daarom zal ik in het kort weergeven hoe het nu allemaal gaat bij 16 and pregnant.

Men neme een Amerikaans meisje van zestien en haar boyfriend (uiteraard de liefde van haar leven). Het meisje is natuurlijk een cheerleader, haalt goede cijfers en is het populairste meisje van de school. Haar boyfriend is een breedgeschouderde hork (maar hij is echt heel lief hoor!). Je weet hoe die dingen gaan. Als een meisje en een jongen elkaar heel leuk vinden, houden ze elkaar stevig vast en gaan ze knuffelen. En van knuffelen komen kindjes. Natuurlijk kun je ook knuffelen met bescherming, maar ach, waarom zou je? Zoals de meisjes het zelf zeiden: ‘Ja, maar hij vond het fijner zonder.’ of: ‘Nou, eerst hadden we ook zonder bescherming geknuffeld en toen was ik ook niet zwanger geworden, dus ja…’ Stuk voor stuk goede redenen natuurlijk. Heel raar dat ze dan tóch zwanger zijn geworden.

In Amerika is abortus not done en het enige wat er dan op zit, is die negen maanden uitzitten. Dat gaat zomaar niet.
‘Oh my goddddd.’ gillen de meisjes. ‘I’m so fat.’
Ze passen niet meer in hun galajurk. Ze kunnen hun voeten niet meer zien. Zelfs hun vriendjes wagen het erop te zeggen dat ze nu toch wel erg dik worden. Dikke drama.
Bovendien krijgt het tienermeisje ruzie met haar moeder, die wil dat ze het kind ter adoptie stelt. Nou, dus echt niet. Het tienermeisje kan er heus wel zelf voor zorgen. Hallo, ze is al zestien!

En dan de bevalling. Gillen, krijsen, huilen.
‘IK WIL EEN VERDOVING!’
Na tien helse uren is het kind met vaak een debiele naam (in de trend van Apple of Pilot Inspektor) geboren. Zielsgelukkig kijken zowel vader als moeder naar hun kindje. Moeder dacht eerst dat vader misschien niet in the picture zou zijn, maar nu weet ze het zeker. Het gaat helemaal goed komen.

Eén week later. Vader heeft zich nog niet vertoond. Het kindje BMW (de vader mocht de naam kiezen) wordt om de twee uur wakker en gilt dan het hele huis bij elkaar. Het blijkt ook dat de luier wel vaker dan één keer per dag ververst moet worden (belachelijk toch?). Het tienermeisje is nu al kapot.
‘Maaaaaaam.’ zegt ze tegen grootmoeder. ‘Ik ga vanavond uit, let jij op BMW?’
Er volgt een dikke ruzie, maar moeder gaat lekker toch. Ik bedoel, haar vrienden gaan ook en no way dat ze erbij hoort als ze niet gaat.

Twee maanden later. Vader is niet meer in the picture. Moeder gaat naar school, werkt en verzorgt baby BMW. Soms, als het kindje eindelijk slaapt en moeder in bed ligt, denkt ze: had ik maar veilig geknuffeld.

Moraal van dit verhaal? Ik ben heel erg blij dat ik 20 and not pregnant ben.

(Oh en knuffelen mag! Maar wel veilig, lieve jongens en meisjes! Of zoals ze in de reclames bij 16 and pregnant zeggen: teen pregnancy is 100% preventable.)

57 gedachtes over “20 and not pregnant”

 1. Haha ik vind zulke programma’s altijd zo interessant (ook al gaan ze allemaal hetzelfde…) en mijn leven voelt dan ineens zo simpel! :P

 2. Ik moet je helaas teleurstellen: zwangerschap is nooit 100% tegen te gaan. Tenzij je een operatie gebruikt, maar dat is weer wat overdreven voor je 16e. Je kan de kans wel héél klein maken, maar niet 0%.

 3. Door zulke programma’s denk ik altijd: yay, ik ben zelfs verstandiger dan al die teen moms. Ik heb het wel is gekeken, is gewoon raar zo’n leven. Ze zijn nog niet eens echt volwassen o.o’.

 4. En hierbij de wijze les van Laura! :D
  Tenminste dat haal ik eruit.

  Het is volgensmij nu ook dat als tienermeisjes zwanger zijn:
  MAM!!! CALL MTV!

 5. Ik keek het vroeger wel eens, ik snap niet hoe je het in je hoofd haalt om zonder bescherming naar bed te gaan? Eigenwijze kippen. Maar bij sommige scheurt de condoom oid, en dan vind ik het wel zielig hoor. Sowieso zijn die meisjes wel zielig, hun hele leven is daarna verpest.. En het ergste lijkt me nog voor dat kind. Wie wilt er nou een ‘foutje’ zijn?

 6. Het programma ooit eens gezien, maar pff… was er al snel klaar mee. Dan had je maar gewoon je verstand moeten gebruiken. Geen medelijden met de meisjes van 16, maar wel met het kindje dat ze hebben gekregen. Want wat moet daar van terecht komen?

 7. Tijdens mijn jaartje in de States veel tienermoeders gezien. En van die gezinnen waarbij je niet meer weet welk kind van wie is. Dan hebben moeder en dochter ongeveer gelijktijdig een kind gekregen. Voor de eerste was het een liefdesbaby omdat het huwelijk na 15 jaar nog werkt, voor de tweede een ongelukje omdat ze in Amerika nogal moeilijk doen over de voorlichting over voorbehoedsmiddelen.

 8. Als ik dit soort programma’s kijk, verstoppen mijn eileiders zich helemaal ver weg. Doe maar nog ff niet!
  Een kind hebben toen ik 16 was (9 jaar terug. WHAAA), nou, echt niet! Ik was zelf nog hartstikke kind! Zou niet echt goed idee zijn geweest. Maar goed, dat is in de gevallen van deze meiden precies het zelfde.

 9. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel eens gezien heb. Arme grootouders vooral, die vaak in de bres moeten schieten.
  Wat is er trouwens mis met de naam Apple? Dat lijkt mij nu juist een leuke naam, Apple Appel, haha. En als het een jongen is noem ik ‘m Aard. ;-)

 10. Ik hou van MTV programma’s, haha. En dan samen met vrienden het ontzettend hoge niveau bespreken, hahaha. Heerlijk makkelijk (leed?)vermaak en fascinerend inderdaad. Ik vind die dr. Drew ook altijd een beetje aparte man, haha. Al denk ik echt dat het voor de kids daar nog best nuttig is, misschien zelfs/toch een soort eye opener. En stiekem lijkt het me wel boeiend om over 5/10 jaar zo’n “hoe is het nu met” aflevering te zien ;)

 11. Ik kijk het best vaak en ik schaam me er niet voor, haha. Elke keer ben ik weer dankbaar dat ik geen tienermoeder ben geweest. Ik vind vooral de relatie tussen de ouders het leukst om te zien.

 12. Ik vind het zo’n dodelijk irritant programma! Ze zitten alleen maar te zeiken en dan heb ik zoiets van ‘Je heb het toch echt allemaal aan jezelf te danken’.

 13. Oh ja, daar ben ik stiekem ook wel blij om. Eerst de studie en fatsoenlijk werk (hoewel eigen bedrijf dat eigenlijk misschien wel een beetje waar heeft gemaakt).

 14. Haha, geweldig! Dat programma, net als de meeste programma’s van MTV, is zoooo fout maar zoooo leuk om even hersenloos naar te kijken. Die dingen die daar af en toe gezegd worden, dan vraag je je toch echt af van welke planeet zij komen.

 15. Oh dit heb ik ooit ook wel eens gezien. Het is best erg.
  Helaas maak ik dergelijk situaties ook mee op het werk. Momenteel zijn er twee meisjes zwanger. 1 van 15 en 1 van 17.
  Beide door laksheid. Ik probeer mijn leerlingen altijd op het hart te drukken dat zij super vruchtbaar zijn, op de meest geanimeerde mogelijkheden.
  Maar toch zijn er enkele die niet luisteren (raar maar waar, hihi).
  Ik probeer er dan niet teveel over na te denken want als ik na die leerlingen kijken en hun omgeving dan houd ik mijn hart vast.
  Op onze school doen wij erg ons best wat betreft voorlichting, ook is het contact leerlingen/docenten persoonlijk en open. Maar toch gaat het mis. Wanneer ik denk over de gezinnen en omgeving/opvoeding dan zie ik terugkerende punten en dat is iets waar ik of wij geen invloed op kunnen uitoefenen.

  hopen dat ze het redden en klaar staan waar mogelijk.

  Thats life

 16. Ik weet dat het programma bestaat. Vind ik al meer dan genoeg. Verder kijk ik nooit (meer) naar MTV. Zeker nu je die ‘M’ gerust door kunt strepen, ‘cuz muziek is daar ver te zoeken!

 17. Altijd zo fascinerend die programma’s en dan vooral alle smoezen die voorbij komen en wat ze vervolgens allemaal denken te kunnen maken en doen. Ben heel blij dat ik 22 en not pregnant ben haha :P

 18. Ik ben inmiddels 26 en nog steeds kinderloos, haha. Ik zou het niet erg vinden om zwanger te worden, maar ik slik nog wel de pil. Eerst maar eens (een nieuwe poging tot) een studie voltooien en een baan krijgen voordat ik aan nageslacht ga denken.

 19. Ik kijk dit zelfs in de weekendmarathon… Ja ik beken… Zit op mijn knietjes in de biechtstoel.
  Maar na seizoen 1 heb ik seizoen 2 eigenlijk ook wel gezien…

  Tyler en Caitlynn hebben in mijn ogen echt een dappere en volwasse keuze gemaakt door hun dochter af te staan voor adoptie. Maar er zitten altijd van die naieve stellen bij. en daar lig ik dan echt hysterisch van in een deuk.
  Het is hersenloze tv en daar houd ik toch wel heel erg van… Misschien ben ik ook wel hersenloos… Nahhh nee toch niet.. ik heb mijn school netjes afgemaakt, en ben ook niet zo naief om zonder protection te knuffelen… Truwens knuffeln daar doen we toch niet meer aan deze tijd ;-)

 20. Dit soort programma’s kijk ik stiekem ook, haha. Ik ben ook erg blij dat ik ”20 and NOT PREGNANT” ben, maar ik ken veel meisjes van mijn leeftijd (in mijn eigen omgeving) die al moeder zijn.

 21. Dat programma vind ik echt leuk om te kijken. Zowel 16 and pregnant als teen mom (maar dan wel alleen het eerste seizoen, niet die met die nieuwe mensen… die zijn veel minder leuk). Alleen al om mezelf er aan te herinneren dat ik niet van die domme dingen moet doen (niet dat ik dat ooit van plan was, maar af en toe is het goed om te weten waarom je jezelf ook alweer verstandig gedraagt.)

 22. Uit (zondagse) verveling kijk ik het wel eens. En ja sommige opmerkingen zijn echt vreemd. Tijdje terug zag ik een Engelse aflevering, een meisje van 13/14 (in ieder geval erg jong) Zegt ze zo” Ik wist niet dat je ook van de eerste keer zwanger kon raken”

  Of ’n keer een tweeling van jaar of 16, waarvan er een zwanger is. Stopt de andere maar met de pil want ze kreeg niet meer genoeg aandacht.. Pff… echt zo gedachte loos..

  Maar het ergste vind ik het voor het kind..

  Liefs!!

 23. Oh ja, daar heb ik ook weleens naar gekeken, blijft gewoon grappig hoe sommige meiden reageren. Vanochtend tijdens het sporten keek ik naar TLC en daar was de serie I didn’t know I was pregnant op, ook zo’n raar iets maar blijkbaar ook heel normaal (in Amerika…)

 24. Ik ben een tienerouder foutje en mijn broertje zette de traditie voort met zijn tienerouder foutje vriendin. Mijn moeder kijkt soms 16 and pregnant, omdat zij dus een tienermoeder is geweest.

 25. Verschrikkelijk TV programma… ik snap niet dat er serieus mensen zijn die dat echt heel leuk of boeiend vinden, ik kan er in ieder geval niet lang naar kijken!

 26. Dit zijn van die programma’s waar ik langszap om er vervolgens per ongeluk drie uren naar te kijken :$.

  Over het algemeen vind ik meiden in Amerika die zestien zijn er een stuk volwassener uitzien dan meiden hier in Nederland die zestien zijn. Ik weet niet hoe dat kan, maar dat is wel zo.

 27. Haha ik vind dat je leuk geschreven hebt. Ik vind dit programma echter wel goed en leuk. In Amerika is heel anders als in Nederland zeker qua voorlichtingen enz. Maar dit programma komt over heel de wereld. En daarom vind zo goed dat dit soort programma’s er zijn en hoe in beeld word gebracht. Weet zeker dat veel mensen ook op een positieve manier aan denken zet.

 28. We hadden hier een België ook een versie van dat programma: “Tienermoeders” heette het. Ja hier lopen ook van die domme tieners rond. Tieners die pas na zes maanden merken dat ze zwanger zijn. Tieners die bescherming niet nodig vinden. Tieners uit een bepaalde klasse, dat wel. Tieners die denken dat ze het wel zullen aankunnen maar dan heel erg op hun eigen ouders terugvallen als blijkt dat een baby betekent dat je geen eigen leven meer kan leiden.
  Tsja…

 29. En toch blijf je op de een of andere manier kijken.. Zeker wanneer er zo’n weekendbreak is. Het is dramatisch, maar toch ook fascinerend..

 30. Ik heb het ook wel eens gezien, en ik vind het echt heel interessant. het eerste seizoen vond ik leuk dan, daarna werd het wel een beetje van hetzelfde. Maar soms kijk ik het nog wel eens.. Als ik me heel erg verveel hahaha Made is wel heel erg leuk btw, vind ik dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.