Augustus: Daag jezelf uit

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Eet vijf dingen die je nog nooit hebt gegeten.
2. Houd mooie citaten bij in een boekje.
3. Koop een vriendenboekje van K3 of iets dergelijks, en laat je vrienden erin schrijven. Net als vroeger!
4. Ga stoepkrijten! Kom op! Hup! Stoepkrijten is leuk :)
5.  Reageer en vertel me één van de laatste complimenten die je kreeg.

Enjoy!

55 gedachtes over “Augustus: Daag jezelf uit”

 1. 1. ok, moet even verzinnen wat dat is, want veel eetbare dingen heb ik ondertussen al geprobeerd (en sommige niet lekker bevonden)
  2. Sorry, al genoeg bij te houden, ik zal het in gedachten houden voor een rustiger moment
  3. Wist je dat er tegenwoordig ook volwassen versies bestaan van het vriendenboekje? Maar goed, ook de kinderversie blijft grappig om als volwassene in te vullen (Wat wil je worden als je groot bent ;-))
  4. Pas nog gedaan met de kinderen van een vriendin van mij: altijd leuk! (wel vieze handen en broek en kleren en nou ja, alles eigenlijk)
  5. Ik denk dat er is verteld dat ik lief ben, maar ik weet niet of ik dat wil zijn. Soms denk ik dat ik tè lief ben.

 2. Met nummer twee wilde ben ik net begonnen, dus dat is niet echt meer een uitdaging.. Nummer vijf dan maar: dat was vanavond op mijn werk door een vaste gast die zei ‘als we jou toch niet hadden…’. Nummertje een zullen we ook maar eens proberen. Leuke uitdagingen!

 3. ha, die 1 zal ik eens proberen!
  die 2 doe ik nu en dan, al heel lang, maar ik verlies dan iedere keer weer het boekje…
  de 3, heette dat vroeger niet “een poëzie” ? bij de meisjes was dat heel erg in trek vroeger. als ik dat nu doe gaan ze me helemaal rijp verklaren…
  nummer 4: ze doen hier al weken niks anders dan de stoep openbreken en terugleggen…
  en 5 was van “de kleinen”, een tijdje terug, dat iedereen een vader zoals zij heeft zou moeten hebben. *kropke*
  leuke donderdag!

  1. Nee Poëzie alburms (natuurlijk uitgesproken als poeziealbum) hadden gedichtjes en plakplaatjes enzo. Van die dingen als “Er sprong een hondje over een hekje met een briefje in zijn bekje blabla” Vriendenboekjes zijn van die dingen met
   Naam:
   Klas:
   Hoe ken ik jou?
   Hobbies:
   Lelkkerste eten:
   etc.

   1. yep, het kindje was een paar weken terug 29. en soms is ze lief, en soms zou ik haar achter het behang plakken, en soms zegt ze dan opeens zomaar zo’n ding, out of the blue.
    het was een fijne donderdag, nu jij weer een leuke vrijdag! :-)

 4. Ik ben niet zo’n held met eten dus die sla ik over. Mooie citaten bijhouden lijkt me leuk. Ik snap nooit waar iedereen die altijd vandaan haalt. Heeft iemand er ooit een paar opgeschreven, uitgedeeld en mij overgeslagen ofzo?
  Ik denk dat ik dat met gloedjenieuwe citaten ga doen van collega’s en familie en dan ook hun naam eronder natuurlijk. Haha, ik krijg er meteen zin in. :-)
  Laatste compliment was van een collega. “Jij schrijft altijd zo leuk, hoe kan ik je blog volgen?”

 5. Nummer 3, haha genius! Ik heb mijn Diddl vriendenboekje nog ergens en ik zit altijd in een deuk als ik terug lees. Vooral bij de vraag ‘ik heb een oogje op:’. En nummer 5 uhmm volgens mij iets van: ‘jij bent echt heel creatief’. :’)

 6. Normaalgezien zou ik zeggen: ‘challenge accepted!’, maar toen bedacht ik me dat mijn vrienden niet staan te springen om te schrijven in een K3-vriendenboekje. Of ik heb gewoon geen coole vrienden.

 7. Gister zei m’n scriptiebegeleider me dat ze de opmaak heeel mooi vond! Ze had nog niet gelezen, maar de opmaak was al super! (super fijn want daar heb k het hele weekend aan gezeten :p)

 8. Oeh nr. 1 probeer ik steeds maar bij het zien van bepaalde gerechten vergaat mij de eetlust.
  nr. 2 en 3 heb ik gedaan en doe ik nog steeds. Heel grappig om al die verhalen terug te lezen. Ik heb alleen geen K3 maar een Diddle boek.

  Mijn laatste compliment die ik kreeg was over mijn fotografie en mijn nieuwe visitekaartjes mbt de uitvaartfotografie.

 9. Stoep krijten is leuk!
  Een compliment? Op mijn werk, dat ik een voorbeeld ben voor de rest van mijn team en een geboren leidster ben. Altijd leuk te horen en waardering te krijgen in je werk :)

 10. Jij hebt een slechte invloed op mij Laura, zelfs mijn moeder zei het toen ze las over ons stoepkrijtavontuur! (ja, ze leest mijn blog, en daar kan ik haar niet van weerhouden).
  1. Maar wat nou als het vies is?!
  2. Doe ik al. :) Hoewel er wel te veel komische uitspraken in staan, vooral van mensen die ik ken.
  3. Ga ik doen! Van K3! (of nee, toch maar niet van K3)
  4. Nee, stoepkrijten vind ik stom.
  5. “Moet jij zeggen, gekke jongen!”

  1. Oh jee, waarom vond ze dat dan? Omdat ik je kinderachtige dingen laat doen :P Ach, niks mis met moeders die de blogs van hun kinderen lezen! (ja, mijn moeder leest mijn blog ook).

   Ik weet trouwens niet wie dat compliment gegeven heeft, maar dat is vast een heel aardig persoon!

 11. Ik denk dat het laatste compliment dat ik heb gekregen was dat ik goed bezig was (hardlopen).
  Een vriendenboekje wil ik al heel lang, maar ik kan geen leuke vinden.

 12. Hmm wel vervelend dan dat mijn ouders me altijd hebben geleerd alles te proeven. Ik denk dat ik zo uitkom bij slakken, mosselen, inktvis en zeekomkommer, ik weet niet of ik daar heel blij van word (en waar ik het überhaupt vandaan moet halen :P). Enige lichtpuntje: ik heb nog nooit een donut gehad.

  Ohja, een complimentje. Wat het laatste was weet ik zo niet, maar wat ik me goed herinner van een maand terug is dat het hoofd van mijn stageafdeling zei dat ze het Engels in mijn verslag heel goed vond. Daar was ik heel blij mee, de begeleidster van mijn vorige stage vond namelijk precies het tegenovergestelde…

 13. 1. Ik ga geen inktvis eten.
  2. Doe ik al :)
  3. Ik heb net mijn Diddlvriendenboekje weggedaan.
  4. Stoepkrijten is inderdaad leuk. Ik heb eens de vloer van het hele hok bestoepkrijt/gestoepkrijt. Weet ik veel. Het is in ieder geval een stom werkwoord. XD
  5. Het laatste compliment wat ik kreeg was in de winkel van een mevrouw die vond dat ik awesome haar had.

 14. 1. Ik ben een boer
  2. Maar ik heb toch niks met citaten?
  3. M’n vrienden zien me al aankomen met m’n K3-boekje :P Heb ik eigenlijk nooit gedaan, zo’n vriendenboekje. Is dat typisch iets voor meiden?
  4. Het regent… best hard ook :(
  5. Eergister bij m’n afstuderen heb ik complimenten gekregen, maar die ben ik alweer vergeten. Ik weet nog wel dat ik van twee van de commissieleden eerder als reactie op m’n verslag kreeg dat ze mijn hoofdstukken ‘Results’ en ‘Discussion’ “erg mooi” vonden :)

  iig 1 uitdaging gehaald ^_^

 15. Nummer drie vind ik echt tof haha! :) En het leukste compliment is denk ik van een jongetje dat tegen mij zij ‘wooow jij moet echt aan the voice meedoen!” niet dat het mijn doel is om aan the voice mee te doen (niks lijkt me verschrikkelijker, eerlijk gezegd) maar dat jongetje was zo’n schatje, hihi!

 16. Ik ben 10 dagen lang baas over mijn eigen keuken, dus ik zal kijken of ik 5 exotische etenswaren kan vinden. Ik heb altijd al een kokosnoot willen eten/drinken!

  “Je haar is langer”. ’t Is niet echt een compliment, maar het toonde wel iets van interesse, geloof ik. En dat is leuk.
  Ik denk niet dat het als compliment was bedoeld, maar er werd gisteren gezegd dat mijn gezicht er een stuk ‘dunner’ uitzag.

 17. Het laatste compliment kreeg ik gisteren en het is tevens één van de beste die ik ooit heb gehad. De persoon in kwestie zei zich gelijk bij mij op zijn gemak te voelen(“na de knuffel voelde ik me gelijk op mijn gemak”). Ik vind dat erg belangrijk, dus toen die persoon dat uit zichzelf zei, was ik even sprakeloos.

 18. 1. Eet vijf dingen die je nog nooit hebt gegeten.
  HA HA HA dat doen we maar niet….. Al viel die kreeft vorig jaar wel in de smaak.. hmm we denken er nog over na…

  2. Houd mooie citaten bij in een boekje.
  Dat doe ik al… in 100 boekjes, want op 1 of andere manier vergeet ik altijd waar ik die boekjes laat.

  3. Koop een vriendenboekje van K3 of iets dergelijks, en laat je vrienden erin schrijven. Net als vroeger!
  Dit vind ik echt een leuke, alleen geen vrienden… dus deze kan ik ook niet doen.

  4. Ga stoepkrijten! Kom op! Hup! Stoepkrijten is leuk :)
  Hmm morgen met mn neefje en nichtje… in de speeltuin.. Meteen een leuke activiteit om met de kindjes te gaan doen.. JA deze accepteer ik graag!

  5. Reageer en vertel me één van de laatste complimenten die je kreeg.
  Compleet is denk ik wel dat ik het goed doe.. met mijn depressie en mijn het revalideren van mijn scooterongeluk in 2003.. Fysioheld is trots op me..

  Enne jij?! Wat is jouw laatste compliment? En welke dingen ga jij proberen te eten?

  1. Ik wil wel in je vriendenboekje schrijven! :)

   Mijn laatste compliment ging over het boek dat ik geschreven heb (moet je je niet teveel bij voorstellen) dat een verhaal erin erg geloofwaardig geschreven is.

   En qua eten weet ik het eigenlijk niet, sowieso een nieuwe ijssmaak!

 19. Stoepkrijten, tjemig dat is lang geleden hahahahahaha. Misschien kan ik dan gelijk weer oorlogje spelen met van die landjes die je dan inpikt van anderen.

  Mijn laatste compliment kreeg ik vandaag van mijn vriendinnetje: ‘Verdomme wat ben jij toch een beest als je aan het sporten bent hahahahaha’

 20. Leuk lijstje! Ik heb nog een vriendenboekje van Barbie ergens onder mijn bed liggen :P Geweldig… het hele boekje staat vol spelfouten ;)
  Mijn laatste compliment was van de week, dat ik zulke leuke schoenen aan had :)

 21. Nummer 1 zie ik niet zo zitten, want waarschijnlijk zou ik dan iets van vis moeten eten. Juk.
  Maar dat stoepkrijten, ik vind dat iedereen dat iedere week een keer zou moeten doen.

 22. Grappig dat iedereen 1 eng vindt. Je kan ook 5 ijssoorten proeven die je nog nooit gehad hebt en dat kan nooit zo hard tegenvallen.

  Mijn laatste compliment was iig vanavond. Dat ik goed bezig was en dat je echt kon zien dat ik was afgevallen.

 23. Hé, Oscar Wilde, ik stond een paar dagen geleden nog bij zijn graf, toevallig. Verder ga ik zoals elke maand natuurlijk weer mijn best doen ;) O ja, laatste compliment, uhm, volgens mij dat ik een mooi hotel op een goede locatie had uitgezocht, zoiets, haha.

 24. Ik heb deze afgelopen maand 5 dingen gegeten die ik nog nooit heb gegeten! De lekkerste was denk ik ananas ijs en het minste vond ik de zoete aardappel, maar dat ligt volgens mij aan de manier waarop we ‘m maakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.