Daag jezelf uit: September


Ik ben ook zo’n sukkel, jongens. Maar de tekst klopt niet op het plaatje, het laatste moet zijn ‘Just walk beside me and be my friend’. Maar ik ben momenteel te lui om het aan te passen, dus jullie zullen het er maar mee moeten doen!

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Zing een liedje. Nee, niet binnen lekker veilig in de douche, maar als je buiten bent. Tijdens het fietsen, wandelen, hardlopen (kun je gelijk checken hoeveel adem je nog hebt), maakt me niet uit, maar zing! Het leukste is natuurlijk om de mensen op straat ook mee te krijgen: ‘Zwaaien met die handen!’ ‘Zing maar mee!’
2. Begin je eigen minimoestuintje. Als je geen tuin hebt, kun je ook van die bakken aan je balkon hangen. Kweek tomaten, pepers, olijven, alles kan! En als je meer van het esthetische bent, kun je natuurlijk ook bloemetjes planten. En als je van zowel het lekker eten als het esthetische bent, plant je natuurlijk eetbare bloemen (twee vliegen in één klap wordt dat ook wel eens genoemd).
3. Verf je haar fluor-roze met een spoeling (geen permanent dus, tenzij je wel heeeeel erg van roze houdt). Nee, niet voor een feestje. Gewoon op een doordeweekse dag naar je school/werk. Omdat het kan.
4. Doe een dag lang de dingen met je linkerhand waar je normaal gesproken je rechterhand voor zou gebruiken (of andersom natuurlijk, als je linkshandig bent).
5. Reageer en vertel me wat voor liefs iemand een keer voor jou gedaan heeft, maakt niet uit hoe groot of klein.

Enjoy!

41 Comments to “Daag jezelf uit: September”

 1. Mijn haar verven is lastig, maar wil best een keer met een fluor roze marker op mijn hoofd streepjes zetten, ben trouwens kluns en kom met regelmaat vol pen strepen thuis.

  Lief iets, mijn collega die helaas afscheid moest nemen voor de vakantie, sms-te mij op het werk, met kijk in je postvak. Zat er een lieve Kimmidoll in met de boodschap Prosperous=uber sweet :D

  heppie wiekent

 2. Ik heb wel eens een liedje gezongen op de fiets. Onbewust. Met oortjes in mijn oren.

  Toen wist ik nog niet dat ik eigenlijk altijd mee zing als ik oortjes in mijn oren heb. Lang leve zusjes voor beschamende onthullingen zoals deze, waardoor ik sindsdien bijna nooit meer muziek met oortjes in durf te luisteren.

 3. Een eigen moestuintje, hoe schattig?! Alleen niets voor mij *ziet alle plantjes al dood gaan*. Nee, haha… en wat liefs? oh moeilijk. Ik denk ehmm altijd allerlei dingen die mensen tegen me zeggen. Van mijn vriendinnen en zo. :D

 4. Mijn huisgenootje is me pas met de auto van het station komen halen toen er weer iemand voor de trein was gesprongen. Anders had ik 100 jaar met de bus moeten reizen. :)

  Oh en dat roze…been there, done that ;)

 5. Ik heb een eigen moestuintje… Ik zing keihard mee in de auto, en dat kan ook iedereen horen wanneer ik bij het stoplicht sta te wachten, ooit had ik een aantal blauwe, roze en witte dreads tussen de roodbruine gevallen zitten, ooit heb ik maanden alles met links gedaan wat ik met rechts behoor te doen en het liefste wat iemand ooit voor mij heeft gedaan.. Pfffff… Het is lastig kiezen wanneer je al zo veel lieve dingen mee hebt gemaakt…. Daar denk ik nog even over naar

 6. Ik heb voor mijn verjaardag een klein rozenplantje gekregen en het kost me al moeite genoeg om die in leven te houden… Eerst had mijn moeder me wijsgemaakt dat die maar 1x in de week water hoefde en was hij bijna uitgedroogd, gisteren zat er ineens trips in :(

  Een liedje zingen tijdens het hardlopen, hahaha je maakt een grapje. Als je het in een achtbaan/kermisattractie probeert kun je trouwens ook lachen.

  Mag de fluorescerende spoeling uitgesteld worden tot carnaval? :P
  P.s. Fluor is geel.

 7. Ik vraag me nu plots af of jij zelf wel al je uitdagingen uitvoert… :p :p
  Mijn haar fluor-roze kleuren zit er alvast niet in voor mij!

 8. Ooit had ik een weddenschap met een vriendin: over een jaar moest je zowel met links als met rechts kunnen schrijven. De eerste week heb ik hard geoefend, maar dat was zo frustrerend dat ik dat voor de rest van het jaar achterwege heb gelaten. Blijkbaar had die vriendin dezelfde frustratie opgelopen, want nog steeds kunnen we allebei nog maar enkel met rechts schrijven :).

 9. Wat een ontzettend leuke uitdagingen weer! Ik moet er nog even over nadenken welke ik ga doen ;)

  Ik was van de week even in de stad en ging uitrusten bij de Hema. En toen haalde m’n zusje (die werkt daar) een cappuccino voor me :)

 10. Oh, maar ik zing wel eens mee met muziek als ik op de fiets zit. Hoewel ik wel iets zachter zing als iemand voorbij komt, haha.

 11. Een vriendin van me heeft een paar jaar lang fluor/neon roze haar gehad. Dus dat kan ik niet meer doen, te nageaapt ;) En m’n pa heeft een grote moestuin, dus ik zou heel hard uitgelachen worden als ik nu zelf iets zou gaan proberen, hahaha. Ik ga dus maar linkshandig liedjes zingen. En ik denk dat ik op 5 stiekem best veel kan antwoorden, maar wat me zo te binnen schiet is dat ik getrakteerd werd op een lekkere lunch :) Ga je trouwens ook zelf een keertje al je maandelijkse vragen beantwoorden? Lijkt me wel leuk!

 12. Hallo hallo!

  Ik ben terug van weggeweest met reageren ^^ door vakantie.

  Maar ben ik de enige die opmerkt dat bij het plaatje een fout zit? In de laatste zin om het walk beside me, niet weer walk behind me zijn. 8D

  1. heb ik gedaan, maar dat was nog wel in Juli op vakantie, ik heb voor veel mensen gezongen bij het wekelijkse kamp vuur ^^

  2+3 is niet echt mijn ding ^^

  4… ik ben linkshandig 8D maar het moet wel lukken om dingen met rechts te doen.

  En 5. Dat was gisteren nog ^^ bus 23 met aansluiting bus 45 of bus 46 is ontregeld bij voorburg station. En ik moest naar school. En toen stapte ik daar uit, ik ga zowat nooit met de bus, en ik stond daar dus gestrand. Ik dreigde te laat te komen, het regende ook nog eens, ik was al helemaal nat doordat een auto het leuk vond om door een plas te rijden waardoor serieus een hele waterval over me heen kwam recht van voren, en toen belde ik mijn lieve moeder, die woont dicht bij school, ik kwam vandaan bij me vader, en ze kwam me ophalen met de auto zodat ik nog op tijd zou komen ^^ en dat vond ik heel lief.

  • Welkom terug van vakantie :D Heb je een leuke vakantie gehad? En ooooh ja, je hebt gelijk, dat moet ik eigenlijk verbeteren als ik de zin kan vinden om dat te doen haha.

   • Danku danku (: En ja, ik heb zeker een leuke vakantie gehad ^^ het was echt genieten. Jij ook?

    Ik las zo het plaatje en denk zo van, whut?

    Het raarste ervan vind ik dat óf niemand het plaatje leest, óf ze het niet goed lezen. Of dat ze het zich niet realiseren. Of te lui zijn om te reageren 8)

 13. Ik zing meestal mee met de muziek als ik aan het kranten lopen ben zonder dat ik het door heb ;)

 14. Leuk leuk! Het liefste wat iemand (of eigenlijk meerdere mensen) voor me hebben gedaan, was toen ik mijn aller eerste centraal examen had. Ik deed mijn kluisje open, en daarin lagen zo’n 20 briefjes, allemaal van vrienden die me succes wensten. Echt zo lief!

 15. nu je het hebt over fluor-roze zie ik weer een meisje voor me die op mij school zit. Die heeft namelijk fluor-blauw :’D. Heel gaaf dat ze dat durft, maar niet zo geweldig. Iets liefs.. hmm weet ik eigenlijk niet echt meer..

 16. Eh, nou… toen ik eind vorige jaar van de trap viel en daardoor een paar flink gekneusde ribben had, heeft vriendlief gedurende 3 weken mijn rug elke dag ingesmeerd met een speciale zalf en deed hij ook echt alles in het huishouden. En onder ons gezegd… ik heb me een paar dagen extra laten verzorgen haha…

 17. Hahahahaa ik moest zo lachen om ”zwaaien met die handjes”, ”zing maar mee”! Ik zag mezelf al staan en daar moest ik echt vreselijk om lachen, zo voor de computer.

  Ik wil eigenlijk wel groene plukjes in m’n haar… Hmm, tegenwoordig hebben ze ook haarmascara toch?
  Iets liefs wat iemand voor me gedaan heeft. Laatst knuffelde een lieve jongen me toen ik het koud had. Dat vond ik toch wel heel lief. En bij de gedachte alleen al krijg ik het weer warm. ;-)

  • Ooooh ja haarmascara, dat gebruikte ik vroeger altijd voor mijn barbies haha. En knuffelen met een lieve jongen is altijd fijn inderdaad :)

 18. Hmmmm ik kom standaard al aan een score van 2 uit 4 ;) Ik zing altijd mee met mijn mp3 speler op die fiets. Zit mee te trommelen op mijn stuur en nee het boeit absoluut niet dat anderen dat zien. Ik geniet altijd met volle teugen van muziek :D En roze haar, jup ook dat heb ik gedaan :D Niet geheel bedoeld overigens; had er knal rood inzitten maar na 1 keer wassen was ik net een markeerstift hahahahaha.

  Vanmiddag kreeg ik van mijn beste vriendinnetje even een hele dikke knuffel die ik echt keihard nodig had :)

 19. Nummer 1 doe ik altijd al.. oeps. En 4 lijkt me echt heeeeel irritant, haha! En van die lieve dingen, wel meerdere denk ik. Een knuffel van een vriendin terwijl je niets laat merken maar ze tóch doorheeft dat het even niet zo goed gaat, lieve smsjes.. :)

 20. Goede tip, zo’n moestuin… in het seizoen dat het herfst wordt. Of zouden groenteplanten binnen gewoon doorgroeien in de winter/vrucht aan maken?

  En lieve dingen doen mensen heel vaak voor mij. Zoals de klasgenoot die me er altijd van verzekert dat het gewoon goedkomt of mam die af en toe mijn bed op maakt voor ik thuis kom zodat ik niet sta te klooien met het dekbed (op de een of andere manier ben ik nogal onhandig daarmee). Het ligt er denk ik gewoon aan hoe je dingen waardeert. Ik kan ook van de kleine dingen wel erg blij worden.

 21. Haha, ook ik behoor tot de fanatieke meezingers, zij het wel of niet met opzet. Altijd gezellig!
  Iets heel liefs? Mijn broertje bracht laatst zomaar thee naar boven toe, en nog eens mijn favoriete kaneelthee! En toen ik weer in Grunn kwam stonden daar ineens twee nieuwe plantjes klaar (de andere waren allang weer dood) en in de la lagen nieuwe happy socks… van mijn mama :)

 22. Een liedje zingen en fluorroze, hm, nou nee.
  Die linkerhand vind ik wel een leuk idee eigenlijk. Die moestuin ook, ik ben toch bezig met het maken van kruidenlabels en groentelabels. Maar dan moet iemand eerst even het metershoge onkruid verwijderen.

 23. Nummer 1 heb ik gister toevallig uitgevoerd, haha.
  Een moestuintje in de herfst beginnen, kan dat? Hmm…

 24. Zingen op straat doe ik vaak onbewust, maar ik wil het best eens bewust gaan doen, hoor ;-) En er dan ook nog bij huppelen is ook prima, alleen zwaaien met de armen gaat mij dan weer net iets te ver.

 25. Dat zingen op straat doe ik soms al hoor :) alleen kijk ik eerst wel even rond me of er niemand me kan horen ;). En mijn vriendje is ooit vroeger teruggekomen van een reis zonder het me te vertellen. Plots belde hij dat ik naar mijn garage moest komen en daar lag een roosje met een foto van ons samen. En toen kwam hij aangelopen, helemaal in kostuum… Zo lief!

 26. Hahaha ik denk dat ik deze maand over sla! Haren verven en tuinieren zijn niet echt mijn ding! Het liefste dat iemand ooit voor mij gedaan heeft.. weet ik zo niet. Denk het zelf gemaakte fotoboek dat ik ooit van een vriendin voor mijn verjaardag heb gekregen.

 27. Die derde heb je zelf natuurlijk ook al even in de praktijk gebracht?

 28. Beetje laat om nog een groentetuintje te beginnen, ik ga het mijne bijna opdoeken als de tomaten allemaal af zijn :)

 29. Ik heb een vriendin van mij de hele vakantie niet gezien, maar vorige week stond ze ineens bij mij aan de voordeur met een roos. Omdat ze me gemist had :)

 30. Haha, ik heb zo’n spuitbus om je haar voor 1 dag te kleuren, knalroze (;

 31. 2. dat ga ik zeker doen, want ik heb een tuintje (misschien alleen even geen geld, maar dan komt het later)
  5. Mijn papa is heel lief voor mij. Elke avond is hij aan het klussen in mijn huisje, na een lange dag werken. En als hij dan tegen tienen thuiskomt, staan er nog wat actiepunten op zijn lijstje. Vet respect voor hem. :)

Leave a Reply