STOP


Laura denkt.

Soms zou ik een uitknop willen.

Ik denk namelijk AL-TIJD. Jij misschien ook wel. Ik denk over alles. Diepzinnige wat is de de zin van het leven-gedachten, maar ook oh had ik dat maar gezegd-gedachten.

Elke situatie moet overdacht worden. Oh nee, waarom heb ik dat gezegd, dat is echt niet interessant! En wat bedoelde die ander met die opmerking? Wat moet ik morgen aantrekken? (ja, ook oppervlakkige gedachten heb ik). Hoe ziet mijn leven eruit over tien jaar? Wat als…

Ik ben het type van: waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Natuurlijk ook leuke gedachten: oh, wat lief! Fijn dat het zonnetje schijnt. Ik heb zin in morgen. Wat een knappe jongen is dat toch die voorbij loopt.

Maar soms, na heel veel wat als-jes, had ik maar-jes, ik ben echt zo stom dat ik dat niet gedaan heb-jes, denk ik: STOP. En stopt het dan? Nee.

Toch maar gaan mediteren dan.

45 gedachtes over “STOP”

 1. Herkenbaar !
  Helaas gaat het bij mij vrijwel altijd 24 uur per dag door, ook als ik slaap… dan vervormen me hersenen het wel weer tot droom of wat anders.

  soms wordt ik gek van die grijze massa van me, maar ze doen het over het algemeen wel leuk! :-) dus ben ze wel dankbaar :-P

 2. Ik filosofeer veel. Dat valt hier ook wel een beetje onder. En ja ik denk ook veel na an sich, maar dan niet zozeer over ‘what if’ want dat is gewoon veel te vermoeiend!

 3. Ik heb dat wel eens geprobeerd.. Mediteren. Na enkele minuten (als het al zo lang duurde) sloop mijn concentratie weg en dacht ik toch weer aan alles.. Frustrerend inderdaad!

 4. maar met mediteren komen de gedachten er ook nog door heen ;)
  Ik heb een training gedaan om foute gedachtes te stoppen :P (de als-jes enzo (wat als ze me stom vinden ;)) en 1 van de dingen was: heel hard stop roepen als het vervelend wordt :P onderbreekt wel even de cirkel.
  Oh en: daar waren mensen die niet precies wisten wat ze dachten als ze iets “stoms” deden

 5. Ja idd… zo moeilijk te controleren, die massa daaro, soms weet ik niet eens meer of ik nou in het Nederlands of in het Engels aan het denken ben :S Gelukkig is STOP in beide talen hetzelfde :)

 6. Ik ken het, wanneer ik in hard core denk modus ben dan lukt mediteren ook niet meer. soms best frustie. Ik moet altijd alles overdenken, vanuit elk perspectief. zucht

 7. Geloof me mediteren is juist DE manier om te denken. Weliswaar op een rustige manier maar doordat je, je geest verruimt (niet mijn woorden) komt er weer ruimte om te denken…. Misschien dus niet de beste optie ;)

  1. En ik maar denken dat ik altijd nog naar een meditatiecursus kon vluchten mochten die gedachtegangen van mij echt te erg worden… Weer een illusie minder.

 8. Ik denk op zich wel veel en kan ook met tig dingen tegelijk in m’n koppie bezig zijn maar tegelijkertijd kan ik het ook wel weer makkelijk van me afzetten…

 9. ik denk soms wel eens dat ik op dat moment niet denk,.. maar dan valt het kwartje dat ik toch wel denk.
  Het niet denken bestaat niet volgens mij…… alleen ben je er dan niet altijd bewust tenminste dat denk ik #fopjeflauwmopje

 10. Mediteren kan wel helpen ja. Of gewoon yoga of andere relaxachtige sport, dan ben je soms zo intensief/bewust bezig dat je achteraf in ieder geval wel denkt dat je in die tijd geen andere rare gedachten hebt gehad ;) Ik zou overigens ook wel een print-knop willen hebben. Zou zo veel schelen. Ik “schrijf” in mijn hoofd allemaal dingen en vervolgens weet ik ze niet op (het digitale) papier te krijgen. Gelijk ook wel handig als dagboek, haha.

 11. Mijn vriend schijnt aan niks te kunnen denken. Hij denkt dan aan een soort blanko A4tje. Dat fascineert me mateloos want ik kan me daar zo niks bij voorstellen. Ik denk ook altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.