Oh, ik ben toch zo nieuwsgierig naar wat Laura op vakantie gelezen heeft

Nou, dat komt goed uit, want toevallig gaat dit blogje over de boeken die ik op vakantie heb gelezen. Zoals jullie misschien al weten door mijn vakantieblogje heb ik in totaal acht boeken gelezen. Hieronder een overzicht met mijn oordeel, wellicht nog een paar tips voor jullie!

Maarten ’t Hart – Een vlucht regenwulpen.
Ik vond dit boek een beetje lijken qua stijl op ‘Blauwe maandagen’ van Arnon Grunberg (maar dan andersom eigenlijk, want die van Grunberg is natuurlijk later geschreven): enorm deprimerend. Hoofdpersoon is een zielige man die eigenlijk niks lukt en vooral in de liefde presteert hij niet. En wat er nou eigenlijk gebeurt in het boek? Niet zoveel. Maar omdat er soms nog interessante observaties in zaten, heb ik het toch geen minnetje gegeven.
Laura’s oordeel:

Ann-Marie MacDonald – Laten wij aanbidden.
Oooooh jongens, wat een heerlijk boek! Het vertelt over een familiegeschiedenis en eigenlijk is er met elk familielid wel iets raars aan de hand. Hij is ook lekker dik (meer dan 600 pagina’s) en ik wilde steeds maar doorlezen en dat is natuurlijk een goed teken. Echt een aanrader als je van familiegeschiedenissen houdt en een goed boek voor de vakantie, omdat het niet al te zwaar en ingewikkeld is, maar ook niet zo luchtig als een chicklit oid.
Laura’s oordeel: ++

Miki Sakamoto – De eeuw van de kersenbloesem.
Miki Sakamato vertelt hierin eigenlijk het levensverhaal van haar Japanse grootmoeder en diens familie.  Erg interessant om op deze manier meer van de Japanse cultuur en geschiedenis te leren. Het is echter zonder al teveel emotie geschreven, dat had naar mijn idee het verhaal wel beter kunnen maken.
Laura’s oordeel: +.

Lulu Wang – Het lelietheater.
Volgens mij is deze door één van jullie aangeraden, maar ik heb geen idee meer door wie. Maar in ieder geval: bedankt, want ik vond het een goed boek! Ook hier leer je van, namelijk over China tijdens Mao’s Culturele Revolutie. Goed boek met een mooie wisselwerking tussen emoties en spanning.
Laura’s oordeel: +.

Lewis Carroll – Alice in Wonderland.
Hier komt nog een apart blogje over (ook met ‘Through the looking-glass’), maar oooooh, geweldig boek natuurlijk. MOET je gelezen hebben.
Laura’s oordeel: ++.

Lewis Carroll – Through the looking-glass.
Daar geldt hetzelfde voor: ook weer geweldig. En wat kun je mooie citaten halen uit deze boeken, echt waar! Maar goed, meer hierover later dus.
Laura’s oordeel: ++.

Jhumpa Lahiri – The namesake.
Mijn broer had dit boek meegenomen en ik mocht het lezen. Het gaat over Gogol, wiens Indiase ouders naar Amerika zijn verhuisd. De hoofdpersoon heet dus Gogol (naar de Russische schrijver Nikolai Gogol), maar is daar alles behalve tevreden mee. Ook weer een goed boek (het begint bijna saai te worden haha) en een aanrader!
Laura’s oordeel: +.

Haruki Murakami – 1q84, boek 1.
Murakami is echt één van mijn lievelingsschrijvers. Er is altijd iets geks aan de hand tussen werkelijkheid en schijn bij hem en daar houd ik wel van. Deze serie had ik echter nog niet gelezen, maar ik ben er dus mee begonnen en jongens: ga het lezen! Er zijn drie delen en ik heb nu een groot probleem, want ik wil heeeeel graat deel 2 en 3 lezen (het is namelijk erg spannend), maar in de bibliotheek zijn die uitgeleend en als arme student heb ik er natuurlijk geen geld voor. Huilerdehuil.
Laura’s oordeel: +. 

Oftewel: een goede score! De meeste boeken die ik gelezen heb tijdens mijn vakantie zijn aanraders, dus zet ze maar op je boekenlijstje. Hebben jullie ondertussen nog andere aanraders voor mij?

38 Comments to “Oh, ik ben toch zo nieuwsgierig naar wat Laura op vakantie gelezen heeft”

 1. Volgens mij ga ik dit bericht gewoon even favorieten, ik wil al die boeken wel lezen. En Lewis Caroll is altijd goed!!

 2. Het lelietheater met een plusje, wauw… ik durf nooit aan dat boek te beginnen omdat ik alleen maar van mensen hoor dat er geen doorkomen aan is (mijn moeder heeft ‘m zelfs weggelegd en die leest over het algemeen toch wel alle boeken waar ze aan begint uit, ook als ze er niets aan vindt)

  Mijn aanrader voor nu: Magnus van Arjen Lubach. Leest lekker weg en het hoofdpersonage is een beetje vreemd. Wat ik juist wel leuk vond. Het einde is wel een beetje raar.

  En mijn alltime aanrader is Weg van Lila van Patrick van Rhijn, maar ik weet niet of jij dat leuk vind omdat jij veel literaire dingen leest, terwijl dit boek qua schrijfstijl (niet qua inhoud!) meer in de buurt van Kluun komt. Gewoon een boek wat lekker weg leest, maar dan wel met een leuk verhaal.

 3. de Caroll ” boeken” zijn echt favorieten. the Namesake heb ik ooit gelezen – en de film gezien en 1q84 heb ik in London gekocht.

  Ithe Unbearable lightness of being (De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
  ) van Milan Kundera uit en dat is zeker een aanrader. Verder Het Vreugdevuur der ijdelhedel, White Noise en Netherland.

 4. de Caroll ” boeken” zijn echt favorieten. the Namesake heb ik ooit gelezen – en de film gezien en 1q84 heb ik in London gekocht.

  Ithe Unbearable lightness of being (De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
  ) van Milan Kundera uit en dat is zeker een aanrader. Verder Het Vreugdevuur der ijdelhedel, White Noise en Netherland.

 5. Wat heb je veel gelezen! Ik ben ook groot Murakami fan! Ik heb deze zomer eindelijk Bonita Avenue gelezen.

 6. Zo veel te lezen en zo weinig tijd!!! Een docent wetenschapsfilosofie rekende ooit voor dat wanneer je een jaar lang alleen leest je alsnog vijf jaar achterloopt, alleen al op je eigen vakgebied. Met literatuurwetenschappen moet dat nog veel erger zijn lijkt me.
  Aanraders? Tientallen. Maar met een jou niet onbekende filosofiedocent hier op het instituut begin ik aan W.F. Hermans’ ‘De god denkbaar, denkbaar de god’. Eens kijken wie van ons tweeën dat boek begrijpt en uit kan leggen. De uitgever verzuchtte destijds ‘De god denkbaar…?’ De god ONVERKOOPBAAR!!!
  Als je er ooit aan toekomt ben ik benieuwd naar je oordeel.

 7. Ik heb ‘Laten wij aanbidden’ al zeven jaar in de kast staan (cadeautje), maar iedere keer als ik het zie denk ik: mehhhhh.. Maar ik moet hem dus toch maar een keer lezen.

  Aanrader: The Vampire-Chronicles van Anne Rice. Moet je wel van houden. En dat doe ik dus.

 8. Het wordt tijd om Lewis Carroll weer eens af te stoffen denk ik. ;-)

 9. Alice in Wonderland wil ik ook nog lezen!

 10. Leuk! Kan ik weer wat boeken op mijn lijstje zetten, dank je!

 11. Je hebt lekker doorgelezen. Ik heb deze zomer onder ander de biografie van Oprah Winfrey eruit geknald. Goed boek!

  Oh en ik ben nu bezig in een boek die jij top gaat vinden: Zo begint iedere ziener door Coen Simon. Filosofisch is het. Zet je aan het denken.

 12. Laten wij aanbidden klinkt wel leuk. En die over Japanse cultuur ook, en het Lelietheater en en… Haha :) Een aantal van mijn tips heb je afgelopen vrijdag al gelezen!

 13. Ik heb precies Murakami gereserveerd bij de bieb.. had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt heel erg boeiend ofzo :). *dank voor je leeslijstje!*

 14. Gave titel :P
  (Met de rest bemoei ik me niet want ik lees er te weinig voor – ik zou onderhand willen dat ik tijd had om te lezen…)

 15. Alice in Wonderland lijkt mij een heel leuk boek :)

 16. Ik las de titel en bedacht bij mezelf: ‘Ja, daar ben ik eigenlijk best wel nieuwsgierig naar!’

  Ik ben erg benieuwd naar Through the looking-glass;)

 17. Misschien een tip voor jou: De boodschapper van Markus Zusak (de auteur van De boekendief)

  Het was het laatste en tevens beste boek dat ik in 2011 gelezen heb.

 18. ‘Wonderland’ en ‘Through the Looking Glass’ zijn echt geniale boeken! En ‘Regenwulpen’ is natuurlijk een klassieker xD

 19. Moet ik me schamen? Ik ken geen van de titels… ik ga alvast rood worden, dan hoeven jullie het niet meer te zeggen ;-)

 20. Oh je hebt mij heel nieuwsgierig gemaakt. Ik ga deze post echt onthouden :D

 21. Ik vond Het Lelietheater ook mooi, alleen het einde vond ik een beetje tegenvallen. Hier ga ik verder geen details over geven, voor het geval andere mensen het nog willen lezen.

  Een aanrader is Het Lot Van De Familie Meijer, zeker als je van geschiedenis in het algemeen en familiegeschiedenis in het bijzonder houdt.

  • Ja, het einde viel inderdaad een beetje tegen. IK heb ‘Het lot van de familie Meijer’ gelezen, maar ik vond hem eigenlijk niet zo heel leuk!

 22. Boekentips, heerlijk. Blijkbaar hebben we dezelfde smaak. Boek 1 heb ik ook al gelezen en ga binnenkort beginnen aan boek 2 en 3. Ik ben een beetje bang dat ik de verhaallijn kwijt ben, want het is ondertussen al zeker 4 mnd geleden dat ik het eerste deel gelezen heb. Zal 2+3 naar je opsturen als ik ze uit heb, dan moet je ze zelf niet kopen. (wel daarna terug sturen)

 23. Foei, Laura! Er staat geen score bij de laatste! Nu ben ik teleurgesteld in je!

Leave a Reply