Daag jezelf uit: November

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Koop een zwarte Pietenpak en deel op random plaatsen snoep uit (en nee, niet zelf de chocoladekruidnootjes opeten!).
2. Doe eens gek, doe eens ouderwets. Geen canvas of digitaal fotoboek, maar plak eens heuse, echte foto’s in een heus, echt fotoboek inclusief handgeschreven (Handgeschreven?!) bijschrift.
3. Probeer een week niet te klagen. Dat lijkt me erg moeilijk, maar het is Jennn gelukt!
4. Dit is alleen voor de durfals en niet-koukleumen (dus niet voor mij geschikt): ga naar buiten in je shirtje en korte broek/rokje (dus zonder jas!) en kijk naar de reacties van andere mensen. Blijf echter niet te lang buiten, anders overleef je het niet.
5. Reageer en vertel me over een dag/moment waarop je heel gelukkig was.

41 gedachtes over “Daag jezelf uit: November”

 1. Goh, je maakt het mij/ons wel moeilijk deze maand hoor ;)
  En ik ben meestal wel gelukkig als ik leuke dingen met leuke mensen kan/mag doen, maar aangenomen in een boekwinkel maakte mij vrij recent ook best wel heel erg happy!

 2. De eerste komt me ergens bekend voor ;) Ik heb juist nog nooit een digitaal fotoboek gemaakt, dus dat is misschien juist wel een leuke uitdaging!
  Een dag waarop ik gelukkig was? Heel veel, maar vorige week bijvoorbeeld toen we met z’n allen weer eens gingen wandelen!

 3. Blijkbaar is het ook no-shave november. Nou, ik heb tegen mijn vriend gezegd dat als ie daaraan meedoet, het ook meteen no-zoen november is! Lekker mijn macht als vriendin misbruiken, hihi.
  Met doel twee ben ik een soort van bezig! Ik heb een wegwerpfotocamera gekocht en als ie vol is laat ik ‘m ontwikkelen en dan plak ik de foto’s boven mijn bed of ik een soort dagboekje van mij.
  En het klinkt heel cliché, maar ik ben vaak heel gelukkig bij mijn vriend. Bijvoorbeeld als hij of ik is blijven slapen, en dan als we wakker worden is hij nog helemaal duf en gaat hij me helemaal knuffelen en kusjes geven en complimentjes geven. Op zo’n moment word ik helemaal blij!

 4. Ik ben stiekem elke dag wel gelukkig! Dat ik hier in Noorwegen zit terwijl het sneeuwt en ik lekker binnen bij een vuurtje zit <3!

  Maar ook ergens vorige week toen ik de mist voorbij zag drijven boven op de berg waar ik samen met de hond stond. Die ook heel vrolijk aan het heen en weer rennen was.

 5. Nog een uitdaging speciaal voor november: schrijf een boek in een maand!

  Punt 4 heb ik toevallig vandaag gedaan, alleen geen andere mensen tegengekomen voor reacties…

 6. 1e i.p.v. snoep deelt de HHH altijd mopjes uit
  2e HHH HAAT foto´s
  3e HHH klaagt NOOIT, GLOEIENDE, GLOEIENDE
  4e HHH zit in deze outfit op de racefiets en wordt door de toekijkende toegejuigd
  5e HHH is ALLE dagen gelukkig, echter het meest als hij ´aan de borst legt`

  Deel even een mopje uit
  Juf vraagt in groep 3, “welk lichaasdeel denken jullie dat het eerst in de Hemel komt”
  Liesje steekt haar vinger op en zegt, “ik denk de handen, omdat als die netjes gevouwen zijn, OLH dat wel heel erg mooi vind”
  “Dat denk ik ook”, zegt juf
  “Ik denk de voeten”, Wimpie
  “Hoezo”, vraagt de juf
  “Wel, wanneer ik gisteren langs de slaapkamer van mijn moeder liep, zag ik haar met haar voeten in de lucht liggen”, terwijl ze riep, “oh God, oh God, ik kom”!
  “Misschien heb jij dan wel gelijk”, zegt juf
  “Nou, het was goed dat mijn vader erboven op lag, anders waren wij haar kwijt geweest”, besluit Wimpie zijn betoog

 7. Ik was gisteren heel gelukkig, want ik heb een bijbaantje! ‘k Zat in de trein na het sollicitatiegesprek en voelde me best trots.
  Dat foto’s inplakken ga ik deze maand echt doen. Misschien morgen wel…?

 8. Nummer 4 is wat voor mijn vriend. Die ging van de week in korte broek, op slippers in een t-shirt naar de winkel toe. ’s Avonds. Ik zat braaf met dekentje en sloffen op de bank met mijn sjaal om, en de verwarming aan. Het contrast, zeg maar. Nee ik doe hem dat niet na, als echte koukleum.

 9. Haha, ik ben benieuwd! Ik heb afgesproken om samen met een vriendin in de sneeuw in onze bikini te gaan lopen, dan wil ik de reacties wel eens zien, haha :”)

 10. Oehh, I love the quote! Heeft iemand die wel gelezen? xD Anyway, een week niet klagen? Moeeeilijk en al zeker voor mij. En ik ben een ontzettende koukleum, maar een jongen uit mijn klas loopt nog steeds in korte Hawaiibroeken en korte mouwen T-shirten. Maar ‘dit was de laatste week’ en ‘morgen is de laatste dag’.

 11. Dat zelfgemaakte fotoboek heb ik al eeuwen in de planning. Maar nog altijd geen tijd gehad :-(

  Ik was afgelopen zondag heel gelukkig toen ik bij een formatieteam ging kijken en het klikte, waardoor ik nu de sport van mijn dromen beoefen (ballroom formatiedansen). Ja, ik mag straks ook in zo’n prachtige jurk waarvan je gaat kwijlen op de vloer!

 12. Ik was het laatst heel gelukkig in de herfstvakantie. Toen zat ik met wat vrienden die ik net zovaak zie ’s avonds op een terras aan het bier en ging het over vanalles en niets en dat was goed.

 13. Wellicht een late comment maar ik wilde even vermelden dat het zomaar uitdelen van snoep, verkleed als Zwarte Piet, strafbaar is. Je kunt hier een fikse boete voor krijgen; je moet hier namelijk een vergunning bij de gemeente aanvragen!

  Wel een leuk lijstje in ieder geval :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.