Like & dislike (5)

Like

– Mijn vriendje.
– Meeten met Laura en José (niet tegelijkertijd).
– Mensen die ‘Lieve Laura’ zeggen/schrijven/typen. Vanwege de alliteratie, maar vooral ook omdat het natuurlijk leuk is om lief genoemd te worden!
– Mijn rode winterjas (valt nog eens op tussen al die zwarte vuilniszakjassen).
– Toneel.
– De wereld schijnt op 21 december toch niet te vergaan, heb ik geleerd toen ik naar museum Volkenkunde in Leiden ging. Maar de wereld gaat wel veranderen. Hoe? Tja, dat gaan de Maya’s natuurlijk niet verklappen, dan is de verrassing er vanaf!
– De kleuren van de bladeren.
– Dit liedje en de clip.
– Na één winkel inlopen al meteen de perfecte jas te vinden en bij de volgende week de perfecte laarzen (beiden zijn normaal gesproken moeilijk te vinden voor mij, dus dit mag wel een wonder genoemd worden).
– Over anderhalve maand is het kerst!
– De oude huizen in Oegstgeest.
– Dit gedicht van Toon Tellegen (en zoveel andere gedichten van hem).
– Weten waar ik mijn scriptie over ga schrijven en een scriptiebegeleider hebben (komt vast een keer een blog over).
– Mijn Minnie Mouse-handschoenen (ik zal binnenkort wel een Outfit Of The Day laten zien).
– De film (500) Days of Summer.
– Hakken.
– Paulien Cornelisse die tijdens het Lezersfeest in de bibliotheek van Rotterdam een stukje voorlas over iemand uit het programma ‘Ik vertrek’. Die zei iets van: ‘Ja, ze kwijlt helemaal weg op die berg.’ in plaats van ‘kwijnt’. Hilarisch!

Dislike

– Dat het zo snel donker wordt.
– De winter die steeds dichterbij komt en elk jaar weer de vraag: hoe ga ik dat overleven?
– Vuilniszakjassen.
– Over anderhalve maand is het kerst! (en ik moet nog cadeautjes verzinnen voor iedereen).
– Dat ik geen tijd heb om voor de derde keer (500) Days of Summer te zien.
– Hakken.
– Dat ik een scriptie moet schrijven.
– Dat ik al in mijn derde jaar zit en het allemaal zo snel gaat en boehoeeeee, waarom kan de universiteit niet zes jaar duren en de middelbare school vier jaar, dat is toch veel leuker?
– Katten die geen hallo terugzeggen als ik ze gedag zeg.
– Dat ik denk van: jeeeeej, weer een nieuwe aflevering van How I Met Your Mother/New Girl kijken en dan blijkt die week erna pas weer een nieuwe aflevering te zijn en jeeeeeeeetje, moet je superduperlang wachten en dan kan dus echt niet.
– Me boek, jou jurk, zowiezo, ik wordt, hun hebben, hij wilt etc.
– Dat het wel twee hele seconden kost om mijn lenzen uit te doen en dat zijn dus mooi twee seconden teveel.

59 gedachtes over “Like & dislike (5)”

  1. Muwhahaha dat hoor je nog wel een keer. Ik heb er wel eens een blog over geschreven, voordat ik wist dat het mijn onderwerp zou worden, maar die ga je natuurlijk nooit vinden!

 1. Moest echt na denken over je opmerking van de middelbare school, heb er zelf namelijk maar 4 jaar over gedaan ik was te lui!
  Trouwens zo snel een jas en laarzen het is oneerlijk! Daar ben ik altijd 100 jaar mee bezig!

  1. Wow, een jongen die (500) Days of Summer heeft gezien! Werd je gedwongen door iemand anders of heb je hem vrijwillig gekeken?

 2. Gefeliciteerd met je vriendje!
  Ja, die clip met Lucky Fonz en Janne Schra is geniaal. Ik kan me niet echt over de stem van Lucky Fonz heen zetten, maar Janne Schra vind ik helemaal geweldig.
  ‘Ik vertrek’ staat garant voor kromme zinnen en ander hilarisch taalgebruik.

 3. Enorm goede likes en dislikes!
  Ik heb overigens ook een vuilnisbakkenjas en vind hem vreselijk. Maar was de enige die afkleed vorig jaar. Hoop dit jaar iets beters te vinden!

  Ps ik ben ook verslaafd aan die series! New girl pas sinds kort maar wacht ook op nieuwe aflevering!

 4. Super dikke like voor jouw blog en blogpost. En jeeejj voor de vuilniszakjas! Die van mij is lekker donkerblauw. (en daar ben ik nu, dankzij jouw blog heel blij mee)

 5. Betrapt! Je zat dus bij Paulien Cornelisse en niet bij mij!
  (Goede keuze hoor, had ik ook gedaan als ik niet zelf moest optreden ;-))
  Hoe was het? Leuke avond? Nog meer bijzondere ‘acts’ bijgewoond? Had je graag even willen ontmoeten! Maar ja, 2000 mensen…

  1. Haha ja! Ja, ik weet niet. Als ik het vergelijk met Manuscripta, dan vond ik het wel minder leuk. Maar was op zich wel leuk hoor. Ik was ook bij James Worthy gaan kijken, maar ik vond hem niet zo… Ja, had jou ook willen ontmoeten! Maar wie weet komt dat nog een keer :)

 6. 6 jaar studeren kan best toch? Zelfs toen de langstudeerboete nog doorging was dat acceptabel ;) Dat van dat lenzen uitdoen herken ik trouwens heel erg. Ik stel het gaan slapen soms uit, puur omdat ik geen zin heb om mijn lenzen uit te doen, hahaha.

 7. Het gedicht zette me weer aan het dichten.
  Toon Tellegen. ..boeiend. Helaas zijn de verhalen omtrent de dieren
  wel veel van hetzelfde. Ik denk dat hij beter kan….

  Kijk op mijn blog voor mijn gedicht

  1. Hahaha echt waar? Ik eigenlijk niet zoveel, maar ik heb hem ook niet altijd aan (voor overdag is het nog te warm, heb hem alleen ’s avonds aan).

 8. Haha, dat van die lenzen! Over het algemeen ben ik het wel met je eens op de lijstjes, behalve wat betreft 500 days of summer want die film kan ik echt niet uitstaan :P

 9. Ik haat het als mensen vraak en/of zeuven zeggen, daar moest ik aan denken bij het rijtje wat je opnoemde (Me boek, jou jurk, zowiezo, ik wordt, hun hebben, hij wilt etc.).

  Oh, en een scriptie schrijven is dikke kak. Ik doe mezelf deze hel (VRIJWILLIG) een tweede (eigenlijk derde als je de bachelor meerekent) keer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.