Zo’n bui: ik vind iedereen zo ontzettend lief

Ik weet niet of ik de enige ben, maar soms heb ik zo’n bui. Een ik vind iedereen zo ontzettend lief-bui. Toegegeven, ik heb vaker een ik vind iedereen zo ontzettend stom-bui, maar laten we hier vooral een leuk blogje van maken. Ik zal vertellen hoe je hem (de eerste bui dus) kunt herkennen.

Dit zijn de symptomen:
– Iedereen willen knuffelen.
– Een raar gevoel in je buik (ook wel blijheid geheten).
– Een constante glimlach op je gezicht.
– Tegen iedereen willen zeggen hoe lief je ze vindt (ja, ook tegen de postbode, ook al weet je niet eens hoe die eruit ziet, maar zooooo ontzettend lief dat hij elke dag de post bezorgt).
– Schrik niet als je hart harder gaat kloppen, dat hoort er allemaal gewoon bij!

Zoals je ziet, heeft de ik vind iedereen lief-bui veel overeenkomsten met die ene rare ziekte, verliefdheid heet het geloof ik, maar pas op: het is niet hetzelfde! In dit geval vind je ie-de-reen lief, niet alleen die ene leuke jongen of dat lieve meisje.

Misschien word je er een beetje bang van, maar dat is nergens voor nodig. Net zo plotseling als het gekomen is, gaat deze bui voorbij. En dan is alles weer normaal. Totdat de volgende bui om het hoekje verschijnt…

38 gedachtes over “Zo’n bui: ik vind iedereen zo ontzettend lief”

  1. Haha ja, zo’n bui heb ik ook wel eens. Een glimlach van hier tot tokio op m’n gezicht om de een of andere domme reden, maar als ik niet glimlach komt ‘ie gelijk weer terug.

  2. Ik had deze week meer de negatievere variant, maar toen ik vanochtend wakker werd in een witte wereld kon ik alles en iedereen wel omarmen… je hebt helemaal gelijk: iedereen is lief vandaag!

  3. Ook ik moest hier aan denken! hahaa.. Je ziet ook wel is van die meisjes die het voor het eerst gebruiken op hardstyle feesten, kan er altijd vermakelijk om lachen.. Alleen jammer genoeg zijn ze dan ook een makkelijke prooi..

  4. Tja, dat heb ik meestal als ik 5+ wijntjes op heb. “Ik vind jou echt heel lief! En jou ook! En jij bent ook lief! Ik ken jou niet, maar jij bent vast ook lief! DE WERELD IS LIEF!!!!”

  5. Heel af en toe heb ik ook zo’n bui & ik moet zeggen dat het een veel fijner gevoel is dan het gevoel wat ik heb gedurende alles&iedereen-is-stom momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.