Kill all hipsters

Ik ben geen hipster. Ik maak nooit Instagramfoto’s van mijn groene smoothie, met mijn bebrilde hoofd ernaast, ook al heb ik helemaal geen bril nodig, en een mutsje op. Mijn vriendje heeft geen baard (thank god) en soms houd ik best wel van mainstream. Dus.

En toen ging ik naar een feestje met de naam ‘Kill all hipsters’. Dat klonk veelbelovend. Niks tegen hipsters (oké wel), maar het mag allemaal wel wat minder. Misschien dat ze vermoorden wat te ver gaat, maar ze zouden op zijn minst niet binnengelaten worden. Toch?

We waren te vroeg, maar we zagen ze al van verre: de mannen met pastelroze skinny’s, de leren rugzakjes en de warrige knotjes bij de vrouwen. Hipsteriger kon niet. Dit ging mis, dat zagen we toen al.

Maar het werd nog erger. Want ondanks al deze niet, maar toch wel heel erg mainstreamheid, gingen we naar binnen. Natuurlijk was ook de muziek behoorlijk hip(ster). Vampire Weekend, Local Natives en andere muziek werd gedraaid, muziek die de hipsters al kenden voordat het mainstream werd. Dat is niet erg. Wat wel erg was, was dat ik de muziek herkende. Nee, ik herkende het niet alleen, ik vond het leuk.

Ik had zowat alle liedjes die gedraaid werden in mijn youtube-afspeellijsten staan.

Het voelde als een stomp in mijn maag, het kwam keihard aan. Het besef: ik ben misschien wel een hipster. Maar toen begon ik na te denken. Natuurlijk ben ik geen hipster. Niemand zegt dat hij een hipster is, want dat is hipster.

Opgelucht danste ik verder op Breezeblocks van Alt-J. Ik was geen hipster.

24 gedachtes over “Kill all hipsters”

 1. Ugh, mannen met pastelroze skinny’s…. ik heb er niet eens de woorden voor. En ik vrees dat ik er nu vannacht nachtmerries over ga krijgen ;)

  1. Ja echt he. Maar alle mannen dragen tegenwoordig pastelkleurige broeken, want dat is in. Het is verschrikkelijk. Ik hoop dat je toch nog een beetje geslapen hebt.

 2. Hahaha, herkenbaar. Ik vraag me ook wel eens af of ik niet een hipster ben met m’n bril, skinny’s en m’n Vans. Ik vind zelfs aztecprintjes helemaal leuk de laatste tijd. Ook draag ik warrige knotjes, maar dat is meer omdat ik lui ben en mijn haar niet naar mij wil luisteren dus dan doe ik het maar snel in een lelijk knotje. Maar dan ontken maar snel dat ik geen hipster ben, wat mij uiteindelijk een hipster maakt. Maar hee, ik draag wel hipsters.

  Mannen in skinny’s zijn sowieso bah. Al helemaal wanneer ze in pastelkleurtjes zijn.

  1. Mannen in skinny’s zijn niet per se bah. Met pastelkleuren (of ueberhaupt felle kleuren) gaat het wel de verkeerde kant uit. Maar wat écht bah is: mannen met vet/lang/ongekamd haar.

 3. meisjes met rode jassen zijn sowieso hipsters. MAar kill all hipsters is altijd een leuk feestje – alsof ik mijn ipod aan de DJ heb afgegeven. Valt me trouwens op dat de hipsters in amsterdam weer anders zijn dan die in brabant

  groetjes
  geen hipster

 4. Hahaah gave redenatie.

  Ik heb wel een bril, maar ik ben natuurlijk geen hipster. Niet omdat ik het wil ontkennen, maar gewoon omdat ik het niet ben. Mijn looks hangen immers ergens tussen mainstream en klassiek in. Evenals mijn muzieksmaak, als ik ‘klassiek’ even vertaal naar folk en blues. Liever geen pianogepingel in mijn huis. (Oké dit klinkt heel raar uit de mond van een pianiste, maar het gaat om het woord ‘gepingel’, niet ‘piano’. En nu ben ik echt enorm af aan het dwalen en mijn reactie wordt veel te lang, voor zover een reactie te lang kan zijn, maar in ieder geval langer dan de bedoeling was waardoor iedereen halverwege afhaakt, mede dankzij de belabberde inhoud natuurlijk, dus eigenlijk maakt het al niet meer uit wat ik hier voor onzin typ patat met bubbeltjesplastic SORRY.)

 5. Laura, het is niet erg dat je nu uit de kast bent gekomen. We hadden altijd al een vaag gevoel dat je een hipster zou kunnen zijn. Het maakt niet erg, we zullen altijd van je blijven houden :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.