Ja, ik ben een beetje gek, vooral op fietsgebied

fietseniszoawesome

Het was nog geen vijf minuten fietsen van mijn huis naar de middelbare school. Maar god, wat had ik een hekel aan die route. Dus probeerde ik een andere. Maar ook daar kreeg ik een hekel aan. Dus ging ik weer terug naar de eerste. En dat ging zo zes jaar door.

Daarna reisde ik van het leukste dorp van Nederland (volgens TMF dan) naar Leiden en weer terug. Bus, metro, trein, lopen. Lopen, trein, metro, bus. Genoeg afwisseling zou je zeggen, maar jeetje, op een gegeven moment werd ik er gek van en was ik blij dat ik even twee weken niet hoefde (kerstvakantie).

Toen kwam die mooie dag voor Oegstgeest en haar inwoners: ik ging er wonen. Ik fietste en fietste en fietste, want hoewel Oegstgeest het bijzettafeltje is van Leiden, moet je er toch vier kilometer voor afleggen. Ik reed langs hele mooie huizen, het schattige oude centrum van Oegstgeest en gekke mensen. Het duurde lang, maar toch kwam die dag: ik werd de route spuugzat.

Mijn methode is dan om te kijken naar dingen die me nog niet eerder zijn opgevallen, maar zelfs dat volstaat niet. Ik draai muziek, maar het helpt slechts voor even.

Laatst las ik in de Quest over een geniale app, die er helaas niet is, want geen geld enzo. Een app voor alternatieve routes, zodat je weer eens een andere route hebt. Ik vond het geniaal.

Op één puntje na: het maakt de route alleen maar langer. En aangezien ik minimaal vijftien minuten moet fietsen om ergens te komen (en ik altijd te laat wegga, waardoor ik hard moet fietsen en dan waait het natuurlijk weer, want het waait altijd in Oegstgeest en Leiden en jeetje, ik word al moe bij de gedachte) lijkt me dat toch geen goed plan.

Oplossingen zijn altijd welkom. Ik heb er zelf al één bedacht: een paar weken op vakantie gaan. Wie sponsort mij?

19 gedachtes over “Ja, ik ben een beetje gek, vooral op fietsgebied”

 1. Ik ben niet gek, ik ben een fietsbel! – zo dat moest er even uit.
  Ik had er in Delft geen last van, daar verlegde de gemeente steeds voor mij de route en ik maakte er een sport van iedereen in te halen, waardoor ik geen tijd had om van de omgeving te genieten :P
  Sponsoren… is er een nummer waar ik naartoe moet sms’en of een gironummer waar ik naar over moet maken? :P

  1. Ik hoef niet te betalen voor de bus! Omdat ik famous ben. Omdat ik een studentenov heb. Maar dat duurt weer veeeeel langer dan met de fiets.

 2. Tip: versier je fiets met bloemetjes en tape etc. Op een leuke fiets rijden scheelt echt een hoop! Je straalt een soort blijheid uit en mensen gaan er vrolijk van kijken (spreekt uit ervaring).

 3. Altijd glimlachen op de fiets! Altijd. En neem roze banden en een bloemenslinger met lampjes en een smileybel enzo. En dan heel hard bellen. En lachen. En fietsen. En je bent er zo!

 4. Haha ja, altijd genieten op de fiets! Ik weet helaas hoe dat niet altijd goed uitpakt, moest in een grijs verleden ook 38 km naar school en terug fietsen.

  Inmiddels vind ik het heerlijk om de fiets te pakken, als het maar niet verplicht is ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.