Mijn observaties dankzij het skeeleren

Omdat ik hardlopen niet leuk vind en een superslechte conditie heb Omdat ik hardlopen te hipsterig vind, maar niet in een nijlpaard wil veranderen, besloot ik te gaan skeeleren. Dat heeft tot het volgende geleid:

– Mensen kijken je heel raar aan. Zo van: ‘Jeetje, waarom is ze aan het skeeleren? Ik dacht dat hardlopen in was?’ Honden kijken nog raarder en poezen rennen weg (huilerdehuil).
– Ik ben nog geen één keer gevallen. Wel tachtigduizend keer bijna gevallen door asociale takjes en steentjes op de grond.
– Ik dacht dat ik onmogelijk oncharmanter eruit kon zien dan tijdens mijn ik word net wakker out of bad bed-look, maar het kan dus wel. Volledig ingepakt met beschermingsdingen en een onflatterend kort broekje heb ik gewoon het lef om, in het openbaar (!!!), me te vertonen. Ik heb dan ook nog geen enkele keer ‘Hé sexy dame!’ naar me toegeroepen gekregen, terwijl ik aan het skeeleren was…
– Het kleinste heuveltje is al eng. Als je je naar beneden laat rollen (ben je maf, ik ga niet nog extra er bij skeeleren, dan gaat het al helemaal hard), voelt het alsof je je richting een afgrond en een enkeltje hemel/hel/niets (ligt eraan waar je in gelooft) begeeft.
– Ik ontdek dingen van Oegstgeest. Bijvoorbeeld dat Warmond ernaast ligt. Nee, dat wist ik niet (topografie is niet mijn sterkste kant)…
– Alleen oude mannetjes praten tegen me en zeggen dingen als: ‘Kijk je wel uit?’ (HALLO, IK BEN HELEMAAL INGEPAKT MET BESCHERMINGSDINGEN, WAT DENK JE ZELF?)
– Skeeleren is leuk.

25 gedachtes over “Mijn observaties dankzij het skeeleren”

 1. Na mijn eerste bochtige helling naar beneden te hebben overbrugd heb ik mijn skeelers aan de wilgen gehangen. Ik ben blij dat ik niet alleen skeeler in mijn angst voor ‘bergjes naar benee’. :-)

 2. Skeeleren is leuheuk! Ik heb mijn skeelers gelukkig ook nog, en deze vakantie pak ik ze er ook nog wel eens bij, voor een tochtje over de buitenwegen ;-)
  En Warmond, ach ja, dat wist ik ook niet. (maar ik woon er ook niet, dus ja)

 3. Ik heb het ook geprobeerd, maar toen gingen ze het fijne geasfalteerde pad openbreken voor werkzaamheden :( Ik zag trouwens ook wel eens fanatiekelingen naar college skeeleren, dat ging mij toch net iets te ver (en dan niet qua afstand), haha.

 4. Ik houd zowel skeeleren als hardlopen niet vol, haha. Maar dat is omdat mijn voeten altijd pijn gaan doen door een of andere aandoening waar ik nog steeds geen benaming voor heb. Helaas (hoewel ik het eigenlijk niet erg vind, want ik vind er niets aan… maar dat ik geen tennis/volleybal/dansen kan doen… vind ik wel balen!)

 5. Ik kan echt niet skeeleren (en schaatsen), haha. Mijn moeder heeft het een tijdje gedaan maar toen was ze zo dom een keer van een heel hoge heuvel/brug af te gaan skeeleren, en onderdaan stonden ook nog eens van die borden waar je tussendoor moet zodat er geen auto’s op kunnen. Daar klapte ze dus keihard tegenaan, very practical.

 6. Haha, ik wil dat eigenlijk ook weer gaan doen.. Maar dan bedenk ik me dat ik vroeger altijd vastgekluisterd zat aan bomen en lantaarnpalen, omdat ik bang was om te vallen.. Hihi

 7. Ik skeeler al sinds ik een jaar of 6 was, ik deed het bijna elke dag! Inmiddels skate ik wat minder maar ik kan nog steeds pirouettes draaien om mijn skates en geen heuveltje is me te hoog. Ik vind het veel beter dan hardlopen!

 8. Ik was een keer aan het skeeleren en toen bedacht ik me dat het leuk was van de dijk af te skeeleren. Maar ik kon dus niet remmen. Ik ben nog nooit zo dankbaar voor het bestaan van bomen onderaan de dijk geweest.
  Maar goed, skeeleren is wel leuk! Zonder heuvels dan, ja. Jammer dat we in zo’n heuvelachtig gebied als Nederland wonen.

 9. Noumoe, ik skeeler al mijn hele leven en nog nooit ben ik ergens tegengekomen dat Warmond naast Oegstgeest ligt. Oneerlijk!

  Kan je nagaan hoe erg er niet met mij geflirt wordt, ik heb ook nog eens een helm op :P Ohja, voordat ik het vergeet: snelheid went. Maar als je echt hard gaat raad ik dus wel een helm aan.

 10. Hardlopen hipster? Lijkt erop alsof iedereen het doet, tegenwoordig. Warmond. Die kende ik nog niet. Zo leer je elke dag weer wat nieuws!

 11. ik kan niet skeeleren, ik ben echt de grootste kluns. Ik denk dat skeeleren (of rolschaatsen) een come back gaat maken en jij bent dan juist de hipster omdat je het deed voor iedereen

 12. Ik heb rolschaatsen. Telt dat ook mee?
  Ze zijn al minstens 14 jaar oud. Maar ze doen het nog prima.

  Vind je blog weer erg leuk geschreven, en herkenbaar wat stokjes en steentjes betreft.

 13. Het komt vanzelf. Er zijn vast mensen die op skeelerchicks kicken. En het ziet er vast steeds charmanter uit naarmate je het vaker doet.
  Ik ben het met je eens dat skeeleren geweldig is als je hardlopen gewend bent ;)

 14. Voor het eerst op je blog vandaag en na het lezen van een stuk of 4 teksten moet ik alvast even kwijt dat ik je schrijfstijl echt heel leuk en grappig vind! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.