‘Hallo, ik ben Bachelorette of Arts Laura’

20131011_132957
‘Mag ik al opstaan?’
‘Nee, nee, Laura, blijf nog maar even zitten.’

Ja ja, toen ik mijn scriptie ingeleverd had en een cijfer had gekregen, moest ik natuurlijk ook nog dat diploma krijgen (in het Nederlands, Engels en Latijn). Dat ging gebeuren in het Academiegebouw, het oudste universiteitsgebouw van Leiden (zo oud dat er geen verwarming in zat, of zo voelde het althans).

Ik moest als eerste. Van ie-der-een. Want mijn achternaam begint met een B. Dat is niet leuk. Je weet niet wat je moet verwachten. Moet je drie zoenen of een hand geven? Moet je gaan staan? HOE WERKT DAT ALLEMAAL IN GODSNAAM?

Gelukkig werd het allemaal vanzelf duidelijk (‘Laura, ga maar even zitten.’). Mijn begeleider kon er niet bij zijn, maar mailde dat ze een korte laudatio had geschreven. Nou jongens, die was niet kort. Na een uurtje of tachtig werd het diploma me eindelijk overhandigd met de woorden dat ik nu eindelijk een Bachelorette was. Want dat krijg je met een studie waar gender en feminisme een grote rol spelen, daar kunnen ze je geen Bachelor noemen.

Nee, ik moest niet huilen, want ik ben een grote meid (niet letterlijk). Zelfs mijn ouders lieten geen traantje dat hun leukste en geweldigste dochter Bachelorette of Arts is geworden. Harteloze mensen zijn het ook.

En het ergste is wel: ze noemen me nog steeds Lauraatje. Maar jullie mogen moeten me BA noemen.

39 Comments to “‘Hallo, ik ben Bachelorette of Arts Laura’”

 1. Ah supercool, gefeliciteerd!

 2. Hoe gaan ze je dan noemen als je je Master hebt?

 3. Supertof! En bachelorette, wat grappig :-) Gefeliciteerd!

 4. hahaha! Gefeliciteerd BA! Bachelorette ook echt, wauw, heel correct. Noemen ze je dan straks ook Masterette? Masteress? Dat klinkt gek…

 5. LAURAAATTJJJEEE!!! :D gefeliciteerd ;)

 6. Mooie mijlpaal, congrats!!!

 7. Gefeliciteerd.
  Toch lijkt het me fijn als eerste te komen. Ik ben namelijk altijd als laatste met de W. Ook geen pretje moet ik zeggen.

 8. BA Laura, gefeliciteerd en wat een mooie schoenen had je daar aan.;)

 9. whaah! gefeliciteerd mevrouw de BA.

  doe je ook een outfitpost?

 10. Zo, dat ziet er officieel uit! Gefeliciteerd (weer, denk ik). :D

 11. Gefeliciteerd BA! (En wordt je straks een Masterina?)

 12. Meesteres
  … of ben ik abuis?
  Een vreemde wereld
  die van studenten
  die in het oude spreken
  Ga de toekomst aan!
  Bedenk iets nieuwst
  iets van een andere kant bekijken
  of verder dan menige neus…
  Zelfs een aangereikte feestneus
  is niet ber genoeg.

  Ben benieuwd waar jij terecht komt
  wat je gaat doen…

 13. BAh Lauraatje toch… We gaan toch geen kapsones krijgen hoop ik…

 14. Bah zeg! Haha nee grapje hoor. Gefeliciteerd! En wanneer komt er een duidelijkere foto van je outfit? Want volgens mij is hij heel mooi :)

 15. Aah supercool! Gefeliciteerd!
  .. Heb je nou hakken aan? :P

 16. Hoi Laura, BA, Super. Gefeliciteerd!

Leave a Reply