Laura’s liefdesletteren: Anna

hartjeopmijnhandomdathetkan

Ik wil vaker fictie schrijven en daarom heb ik dit onderdeel in het leven geroepen. Verhaaltjes over – je raadt het al – liefde. Omdat liefde fijn is. En stom. En raar. En bijzonder. Allemaal tegelijk.

***

In paniek kwam Lieke naar de keuken.
‘Mama, je bent het vergeten!’
Sarah dacht na. Moesten ze weer zelfgebakken koekjes naar school meenemen? Of was het luizencheckdag? Ze wist het niet en staarde haar dochter aan. Die schudde haar hoofd. Domme mama.
‘De boterhammen van Anna! Ze kan toch niet zonder eten naar school?’
Sarah keek op de klok. Nog twee minuten max. Ze pakte snel twee boterhammen, propte er wat kaas tussen en gaf het aan haar dochter.
‘Kom, we gaan.’

‘Ik wil geen spruitjes.’
Demonstratief deed Lieke haar armen over elkaar en keek mokkend naar de grond. Sarah zuchtte.
‘Je eet ze gewoon op.’
‘Nee! Anna eet ze ook niet op, hè Anna?’
Elke dag dezelfde strijd. Uiteindelijk at Lieke er zeven (net zoveel als haar leeftijd) met veel tegenzin. Maar de spruitjes op Anna’s bord bleven liggen.

‘Ik wil een kusje. En Anna ook.’
Ze had net twee verhaaltjes voorgelezen, want Lieke was een beetje bang geworden door een film op tv. Alleen voorlezen stelde haar gerust. Sarah boog zich voorover en gaf haar dochter een kus op haar voorhoofd. Ook gaf ze een kus zo’n tien centimeter naast Lieke, aan de lucht.
‘Welterusten, Lieke,’ zei ze. ‘Welterusten, Anna.’
Vlak voordat ze de deur dichtdeed, hoorde ze nog: ‘Anna en ik houden van je, mama.’
‘Ik ook van jou, Lieke.’
‘En Anna dan?’
Het bleef even stil. Hoe lang kon dit nog doorgaan?
‘Ik ook van jou, Anna.’

9 Comments to “Laura’s liefdesletteren: Anna”

  1. Is Anna een ‘verzonnen’ meisje?

  2. Dat kan nog heel lang zo doorgaan. ;-)

  3. Haha wat lief, ik had als peuter ook verzonnen vriendjes en vriendinnetjes. Maar ik dwong mijn moeder niet om er boterhammen voor te smeren hihi.

  4. Ik las op reddit een thread waar kinderen niet alleen denkbeeldige vriendjes hadden, maar waar ook mensen in de kast zaten, of dat ze niet konden slapen omdat er een ‘enge meneer’ op zolder zat :p

  5. Awh, ik krijg hier tegelijkertijd een heel warm gevoel en tranen in mijn ogen van! Heel lief en triest tegelijk, eigenlijk – supermooi geschreven!

  6. Ik heb nu al medelijden met de man die voor Lieke valt en Anne er bij krijgt..

Leave a Reply