Oude herinneringen in een nieuw huis

Een nieuw huis kan soms beangstigend zijn, omdat het nog niet als thuis voelt. Maar dan zie je die speciale spulletjes, gesleept van hot naar her en besef je: de herinneringen zijn er nog.

Koffertje

20140505_184727

 

20140731_204811

In de bijna twee jaar dat we bij elkaar zijn, hebben Jeroen en ik wat afgeschreven. Vele malen kwam ik thuis in mijn kamer om een lief handgeschreven briefje te vinden. Al die briefjes en kaarten en andere herinneringen bewaar ik in dit koffertje. Hij barst inmiddels uit elkaar door al die blikken op het verleden, maar who cares? I love it.

Boekenkast

20140731_205001

Negentig procent van mijn boeken staat bij mijn ouders (ik zou wel tachtigduizend boekenkasten moeten hebben om dat te kunnen stallen) dus hierin staan alleen studieboeken en boeken die ik nog niet gelezen heb. Maar boeken zijn fijn, want het voelt als thuis. Een huis zonder boeken is niet af.

Mandjes

20140731_205055

‘Lekker boeiend,’ zul je misschien denken, maar dan weet je nog niet wat erin zit. Eén van mijn favoriete bezigheden is mensen verrassen met kaartjes, brieven en andere lieve dingen. Deze mandjes liggen dus vooral vol met briefpapier, stickers, stempels en kaarten. De bovenste lade is bestemd voor de brieven en kaarten die ik zelf heb mogen ontvangen.

Boekenlegger

20140731_2049041

 

20140731_204921

Door mijn studie heb ik drie hele lieve meisjes leren kennen (Jeroen noemt ons het vrouwenkwartet). Door de jaren heen zijn we bevriend gebleven (we hebben zelfs een boekje waarin we dingen schrijven die rondgaat). Tijdens de diploma-uitreiking van onze bachelor kreeg ik van één van hen, Jozefien (die ik altijd Joosjepoosje ofwel JP noem), een boekenlegger. Ze heeft mijn naam, de datum van de uitreiking en haar voorletter erin geborduurd. Beste boekenlegger evah.

Deze vier dingen gaan altijd mee. Ook al verhuis ik nog honderd miljoen keer. Ik doe ze niet meer weg.

10 Comments to “Oude herinneringen in een nieuw huis”

  1. Leuk artikel! Hierin komt je liefde voor schrijven en boeken trouwens ook weer goed naar voren, daar hebben ze namelijk alle vier mee te maken, haha.

  2. Wat een lieve, leuke dingetjes. Je doet me een beetje denken aan een vriendin van mijn moeder. Die stuurt onwijs veel kaartjes en ze neemt altijd kleine cadeautjes mee, die ze overal en nergens koopt. Ik heb best wel veel dingetjes van haar gekregen en ik vind het allemaal zo leuk!

  3. Wat een leuke dingen! Zeker bewaren :)

  4. Mooi om te lezen. Fijn om zulke spulletjes met herinneringen te hebben. :)

  5. Wauw – mooi om van die echt persoonlijke dingen te hebben!

  6. Wat een enorm lief blogje…

  7. Wat leuk om te zien, vooral dat koffertje is schattig!

  8. Haha ja, ik heb ook van die dingen die sowieso altijd mee gaan als ik verhuis! Dat de kamer ook pas echt af is wanneer die dingen er staan.

Leave a Reply